Ručná brzda a automatická prevodovka
oki, ja som to chcel vediet preto aby som usporil palivo, ked viem ze budem dlhsie stat na krizovatke ci nemozem vyradit uz skor a dojst brzdenim, lebo tym ze prevodovka podraduje tak ma vyssiu spotrebu ako ked idem na neutraly.
napriklad dobry priklad je v martine na obchvate smerom ku tescu od omv, tam malokedy chytite zelenu tak na kopceku si vyradim na manualy a dojdem zotrvacnostou, chapeme sa?
napriklad dobry priklad je v martine na obchvate smerom ku tescu od omv, tam malokedy chytite zelenu tak na kopceku si vyradim na manualy a dojdem zotrvacnostou, chapeme sa?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
to je prd a nie pravda .. ak nemas favorit alebo podobnu staru verku s karburatorom, tak mas pri brzdeni motorom spotrebu nulovu 
/// sem tam vam sem kuknem a vazne neviem cim by som prispel lebo vsetko bolo povedane ale jedni (volajme ich plni automatici bez manualneho modu
) si stale hladaju pofiderne porovnavacie argumenty a klucky preco by to malo byt inak 
/// sem tam vam sem kuknem a vazne neviem cim by som prispel lebo vsetko bolo povedane ale jedni (volajme ich plni automatici bez manualneho modu
-
Stoporko
VIP
nevšimol som si, že by tu aj niekto iný uvádzal, koľko má už odjazdené... prečo by s tým mal Luboš začať?test napísal:Preco Lubos nenapises teda kolo si najazdil, ale tu pises zbytocnosti ako nemas chut a pod.?
Ja mám len okolo 2-3000km a som len ucho za volantom, tak sa do vašich debát ani neodvažujem montovať, len ticho nasávam informácie...
-
Traktorista
Guru
chlapci vy tu riesite strasne hovadiny, kazdemu vyhovuje volaco ine, ja jazdim od 18tich na manuale, ked som mal moznost na dva tyzdne jazdit s automatom (tuareg, 3,0TDI, V6) tak som si to zamiloval. Vyhovovalo mi prave to ze proste tocis volantom a nic ine neriesis,... vyhovovalo mi to, co inemu nevyhovuje,... tot moj nazor
-
hojko
Site Admin
Lub0$: Tlacis sa di diskusie ku ktorej nemas ani co povedat, odjazdil si mozno 25-30 hodin jazdy na autoskole a mozno par hodin mimo autoskoly. Trochu malo na to, aby si tu vedel hodnotit veci ako skuseny vodic.
kvoco: Na automate ked mas zaradene D-ecko, tak ti auto zacne spomalovat a spotreba hned klesa, az sa dostane na nejaku minimalnu hranicu. Co som si vsimol, tak to klesa az niekde pod dva litre, mozno keby som siel dlhsie dole kopcom, tak to klesne este viac. Z kopceku od OMV zvyknem aj ja vyradit a dam tam N-ko, pretoze viem, ze na zelenu si tam urcite pockam, najma ked idem rano a poobede ked je tam najviac aut.
//autoeditácia príspevku ( 12 Nov 2009, 12:17 )
Lub0$: Som rad, ze do karmy si mi aspon napisal, ze mas v autoskole odjazdene 4 hodiny a ze nie si taky blby, aby si zistil, ktore auto sa rozbehne skor. Vzhladom na to, ze si mal moznost porovnat len auta s nizkym obsahom, cize tie dve vase a mozno tak jedno v autoskole na ktorom si jazdil, tak je to trochu malo. Avsak diskusia sa tu tocila najma o podradovani pri predbiehani a naslednej akceleracii. Som rad, ze clovek z nulovymi skusenostami ako ty dokaze tuto diskusia zaklincovat so slovami, ze sa nemame o com bavit. Prajem ti vela stastnych kilometrov na aute.
kvoco: Na automate ked mas zaradene D-ecko, tak ti auto zacne spomalovat a spotreba hned klesa, az sa dostane na nejaku minimalnu hranicu. Co som si vsimol, tak to klesa az niekde pod dva litre, mozno keby som siel dlhsie dole kopcom, tak to klesne este viac. Z kopceku od OMV zvyknem aj ja vyradit a dam tam N-ko, pretoze viem, ze na zelenu si tam urcite pockam, najma ked idem rano a poobede ked je tam najviac aut.
//autoeditácia príspevku ( 12 Nov 2009, 12:17 )
Lub0$: Som rad, ze do karmy si mi aspon napisal, ze mas v autoskole odjazdene 4 hodiny a ze nie si taky blby, aby si zistil, ktore auto sa rozbehne skor. Vzhladom na to, ze si mal moznost porovnat len auta s nizkym obsahom, cize tie dve vase a mozno tak jedno v autoskole na ktorom si jazdil, tak je to trochu malo. Avsak diskusia sa tu tocila najma o podradovani pri predbiehani a naslednej akceleracii. Som rad, ze clovek z nulovymi skusenostami ako ty dokaze tuto diskusia zaklincovat so slovami, ze sa nemame o com bavit. Prajem ti vela stastnych kilometrov na aute.
Ja nejazdim na aute, ale v aute.
A hej...mal som moznost jazdit na niekolkych autach, no viac ako 2.0 to neboli...no ruku na srdce, kolko aut, ktore vidis bezne na ulici su 3 a viac litrov? je pravda, ze ich je viacej ako niekedy, ale stale niesu tak cenovo pristupne aby si ich mohol brat v tejto diskusii ako jediny prvok.
A hej...mal som moznost jazdit na niekolkych autach, no viac ako 2.0 to neboli...no ruku na srdce, kolko aut, ktore vidis bezne na ulici su 3 a viac litrov? je pravda, ze ich je viacej ako niekedy, ale stale niesu tak cenovo pristupne aby si ich mohol brat v tejto diskusii ako jediny prvok.
-
tuto ho chcem_D
Expert
s tymto by som si dovolil nesuhlasit, je pravda ze mas nulovu spotrebu ak brzdis motorom, aj palubny pocitac ta bude o tom presviedcat, ale predstav si situaciu, ze pri takomto spomalovani sa ti dostanu otacky motora na relativne nizku uroven a ty by si stlacil spojku - motor by mal tendenciu zdochnut, a preto sa pri nejakej hranici ako klesaju otacky zacne vstrekovat palivo, aj ked pocitac, ako som spominal, ukazuje nulunordkapp_pb napísal:to je prd a nie pravda .. ak nemas favorit alebo podobnu staru verku s karburatorom, tak mas pri brzdeni motorom spotrebu nulovu![]()
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
a ty si taky chytrak ze brzdis motorom strelim od pasa pod 1100-1200 otacok ? ? ?
... ked to budeme rozoberat do podrobna tak zistime ze to zalezi od konkretneho auta a napr. na niktorych aj ked budes mat studeny motor, tak bude jednotka nepatrne mnozstvo paliva vstrekovat, aby sa motor zahrieval
ale stale to mozeme povazvat za nulovu spotrebu
((ak teda nejazdis 30km dlhe tiahle kopce a nebrzdis pritom motorom pod urcite kriticke otacky, kedy je vstrekovane vacsinou mnozstvo paliva zodpovedajuce volnobehu
)) ...
-
Masaker
Medium Professional
uplne jak u mna:D manual ma sice svoje caro.. .ale len dovtedy kym nejdes v meste v hustej premavke kde na 2 km preradis asi 50-kratTraktorista napísal:chlapci vy tu riesite strasne hovadiny, kazdemu vyhovuje volaco ine, ja jazdim od 18tich na manuale, ked som mal moznost na dva tyzdne jazdit s automatom (tuareg, 3,0TDI, V6) tak som si to zamiloval. Vyhovovalo mi prave to ze proste tocis volantom a nic ine neriesis,... vyhovovalo mi to, co inemu nevyhovuje,... tot moj nazor
-
Stenky
Professional
ten fuel cutoff neide do nemoty. vacsina aut znova zapina vstreky na hranici cca 1400-1800rpm aby sa nestalo to co popisujes. preto ked chce clovek brzdit motorom a mat z toho uzitok musi vediet akotuto ho chcem_D napísal:s tymto by som si dovolil nesuhlasit, je pravda ze mas nulovu spotrebu ak brzdis motorom, aj palubny pocitac ta bude o tom presviedcat, ale predstav si situaciu, ze pri takomto spomalovani sa ti dostanu otacky motora na relativne nizku uroven a ty by si stlacil spojku - motor by mal tendenciu zdochnut, a preto sa pri nejakej hranici ako klesaju otacky zacne vstrekovat palivo, aj ked pocitac, ako som spominal, ukazuje nulu
-
tuto ho chcem_D
Expert
Stenky: vsak presne o tomto pisem, ak idem napriklad z kopca podradim aby otacky isli vyssie a takto skutocne zidem dole na nule, ale dalsi priklad, idem do krizovatky, semafor a pod, a otacky mi pomaly klesaju az pod tuto hranicu, palivo sa vstrekuje, motor ma brzdi, a nezajdem tolko co by som zasiel na volnobehu, cize treba vediet kedy brzdit motorom a kedy vyradit rychlost
nordkapp_pb: nie som ziadny chytrak
vlastna skusenost - diesel motor, palivo zacina vstrekovat pod cca 2000 ot., pricom sa motor pohybuje pod touto hranicou dost casto, a nie je na tom nic nenormalne, a najma pri tom brzdeni, cize niekedy je rozumnejsie ozaj tam hodit neutral
nordkapp_pb: nie som ziadny chytrak
vlastna skusenost - diesel motor, palivo zacina vstrekovat pod cca 2000 ot., pricom sa motor pohybuje pod touto hranicou dost casto, a nie je na tom nic nenormalne, a najma pri tom brzdeni, cize niekedy je rozumnejsie ozaj tam hodit neutral
-
kukiak
Addict
ja teda tiez patrim k vodicom juniorom.. neviem nejak som si strasne navykol vyhadzovat neutral. Ked idem 50 v meste a viem ze za 200m odbocujem a je tam rovina, proste ten neutral vyhodim a vyda mi to akurat, taktiez pri miernom klesani ho vyhodim hned, rychlost je rovnaka ako keby som tam tlacil plyn a ked ho tam nedavam, zbytocne to brzdi.. Aj v kolonach sa mi stava, ze ten neutral vyhodim aj kazdych par metrov, ale to je uz asi skor zlozvyk 
ved presne na toto som zvyknuty s manualom robit...ale tak uz som sa docital ze na automate to neni dobre robit..diki hojkokukiak napísal:ja teda tiez patrim k vodicom juniorom.. neviem nejak som si strasne navykol vyhadzovat neutral. Ked idem 50 v meste a viem ze za 200m odbocujem a je tam rovina, proste ten neutral vyhodim a vyda mi to akurat, taktiez pri miernom klesani ho vyhodim hned, rychlost je rovnaka ako keby som tam tlacil plyn a ked ho tam nedavam, zbytocne to brzdi.. Aj v kolonach sa mi stava, ze ten neutral vyhodim aj kazdych par metrov, ale to je uz asi skor zlozvyk