Prave skaldam pre sestru novy pc a narazil som na takyto problem:
Dosku s cpu a hdd som rozlozil na stol a zapojil na zdroj aby som videl ci to vobec funguje.Zo skrinky som pripojil kable z vypinaca a normalne vsetko nabehlo, vetraky sa tocili, Bios naskocil. Hovorim si fajn, dam to do skrine...
Namontoval som vsetko do skrinky, pozapajal tak isto jak predtym a PC sa vobec nezapne. Vsetky kable som odpojil a znovu pripojil a nic. Vymontoval som to zo skrine a znovu zlozil na stole a vsetko slapalo. Neviete cim to bude ze v skrini nic nejde? Napada ma ze mozno niekde sa maticna doska opiera kontaktami co to to ma o ten plech co je v skrini a nejak sa to "rusi". Davaju sa pod te srobiky co drzia maticnu v srini nejake gumove podlozky alebo nieco podobne? Uz to mam znova zmontovane a zas nejde
Nie, neprehodil. Teraz zistujem ze to bude asi ozaj tym ze doska sa zvnutra opiera tymi kontaktami o plech skrine. Nalepil som na ten kusok izolacku a teraz to ide. Asi budem musiet cele miesto pod maticnou vylepit paskou. Nejake lepsie riesenie poradte...
nedávajú sa tam gumové podložky, ale na to sú také špeciálne šrobiky. našrobuješ ich na ten plechch v skrini podla základnej dosky(či máš atx, alebo micro atx) a v tých šrobikoch je zasa závit do ktorého našrobuješ základnú dosku.
Zase je mozne ze kolega nepouzil dodavane Distancne Koliky (Zlatej Farby) a doska mala priamy vodivy kontakt s Case ... Ale zas nemyslim si ze by niekto na tom bol az tak zle.
stroi napísal:Nie, neprehodil. Teraz zistujem ze to bude asi ozaj tym ze doska sa zvnutra opiera tymi kontaktami o plech skrine. Nalepil som na ten kusok izolacku a teraz to ide. Asi budem musiet cele miesto pod maticnou vylepit paskou. Nejake lepsie riesenie poradte...
jj to bude tym, to iste sa stalo brachovi ked mu nesiel zapnut kompik ze mu mam zistit preco. neviem ci ta izolacka je prave najlepsi napad ale skus a uvidis.. ja som to vyriesil tymy srobami co vravel vikko..
neviem ako je na tom zle, ale viem, že nie je jediný osobne som toto riešil asi u troch kamarátoch, ktorí si objednali komponenty a snažili sa poskladať pc. ešte že máme mobili