Vypadávanie pripojenia na routery ZCOMAX WA-2204A-TX

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
goten
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Vypadávanie pripojenia na routery ZCOMAX WA-2204A-TX

Príspevok od používateľa goten »

Mám router Zcomax WA-2204A-TX mám na ňom napojený notebook a desktop. Oba sú z routerom prepojené cez kábel. Problém je, že ma router sám od seba odpája (od oboch PC naraz). Po väčšom či menšom čase ma znova pripojí. Skúšal som Notebook napojiť na router cez Wifi ale tiež ma odpájalo. Skúšal som to cez DHCP aj pevnú IP ale nič. Updatol som firmware ale bez výsledku. Predtým než ho pôjdem reklamovať by som chcel vedieť či niekto nevie ako to odpájanie odstrániť. Prikladám aj screeny z nastavení routera.
Prílohy
Wifi3
Wifi3
Wifi2
Wifi2
Wifi
Wifi
LAN Settings
LAN Settings
Wan Settings
Wan Settings
Router Status
Router Status
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mal som problem s odpajanim s AP, proste padlo spojenie na dve sekundy. Pokial som nic nerobil, tak slo vsetko OK, ale akonahle som zacal surfovat, tak to padalo, zacali vypadavat pingy. Problem bol nakoniec v tom, ze som pouzil kabel na predlezenie napajania, ktory mal vsak velky odpor a tak zariadenie dostavalo malo stavy. Zmena kabla pomohla. Ty vsak nepises nic o predlzeni kabla a podobne, takze tazko nieco vymysliet. Skus pripojit len jeden PC a uvidis, ale zrejme to bude chyba zariadenia a tak ti ostava asi jedine ta reklamacia.
goten
VIP
VIP

Napájací kábel som nepredlžoval a odpájalo ma aj keď bol zapnutý len jeden PC. Zaujímavé bolo že keď som jeden PC vypol tak v tom momente ako sa vypol mi odpojil router aj to druhé PC. Bol som to už vyreklamovať, dali mi druhý router bez problémov, tak uvidím ako to pôjde.
aneroid
Novice
Novice

Príspevok od používateľa aneroid »

mozno uz trosku neskoro na odpoved. nasiel som topic lebo hladam ci nieje problem so zcomax-om a vistou ohladom DNS.

no ale k tvojmu problemu, ak by ti blbol aj druhy ZCOMAX. pracujem s takymito zariadeniami dennodenne v praci. osobne mam doma dva tieto ZCOMAXy. jeden na prijem z anteny a druhe na vysielanie po dome.

ako tu uz spominal admin, maju problem s napajanim. su stavane na 7,5V. ten co je vnutri je napajany priamo adapterom - 12V. a ten co mam na streche je napajany cez PoE - ethernet kabel ma tak 16-18metrov, adapterom 18V. takze skusil by som zmenit adapter. ak bude problem pretrvavat problem je v konfiguracii. aku IP adresu ma na WANe. ci mas od tvojho ISP staticku IP alebo automaticky. potom na LANE moze byt v jednom subnete len jeden DHCP server a podobne veci.

ak by sa ti problem znovu objavil, a mas zaujem o pomoc mozes mi napisat na PMku a potom to mozeme vyriesit cez nejake IM -> ICQ napriklad

bye :wink:
goten
VIP
VIP

aneroid napísal:...
Router som bol vtedy reklamovať a dostal som nový. Ten išiel bez problémov dva mesiace. Potom vypovedal aj ten, na net som sa pripojil len cez wifi, ako náhle som sa pripojil cez kábel tak router zatuhol a koniec, nepomohol ani reset. Teraz mám už tretí zcomax, uvidím dokedy bude funkčný ten. Ak niečo tak sa ozvem. thx
maco-lv
Novice
Novice

otazka

Príspevok od používateľa maco-lv »

cavte mam tento typ AP a mam taky problem ze ked nastavim vsetko potrebne potom sa uz neviem k nemu prihlasit aby som ho nastavil. ako na to?
:?:

//autoeditácia príspevku ( 13 Dec 2008, 15:02 )
cavte mam tento typ AP a mam taky problem ze ked nastavim vsetko potrebne potom sa uz neviem k nemu prihlasit aby som ho nastavil. ako na to?
:?:
goten
VIP
VIP

Všetko potrebné je čo? Keď nastavíš LAN settings na DHCP, potom si nastav aj sieťovú kartu na dhcp.
vilik77
Novice
Novice

help

Príspevok od používateľa vilik77 »

mam zycomax wa2204a, zacal mi vypadavat ping na zariadenia na nom pripojene ci uz kablom alebo wifi, dokonca sa mi nedolo ani prihlasit sa nan, tak som ho podla navodu resetol, po resete ping je v poriadu ale neda sa mi na router prihlasit dokonca ani nepingnem defaultnu jeho ip 192.168.1.254. wifi sa zapne pripojim sa ale bez zabezpecenia, v podstate funguje ako switch s wifi. ma niekto napad ako ho dostat do normalneho stavu? diky
goten
VIP
VIP

Ked si resetoval router, musis nastavit tvoju sietovu kartu IP: 192.168.1.2 Maska: 255.255.255.0 potom by si sa na router mal pripojit.
Mohol by si aj updatnut firmware. Posledny firmware aj s navodom je v prilohe.
Prílohy
1.4.7.rar
(2.25 MiB) 107 stiahnutí
vilik77
Novice
Novice

hh

ano to som urobil, ipcku som nastavil na ten isty rozsah ip:192.168.1.10 maska 255.255.255.0, ale router sa mi na 192.168.1.254 na ktoru sa ma po resete nastavit nehlasi ani na ziadnej inej ipcke v 192.168.1.XXX. mozem ho pouzivat ako 4 port switch akurat ze ma bonus nezabezpecene wifi, netusim co s tym mam robit.pls help
a kedze sa nan nedostanem cez web rozhranie upgrade firmware nepripada v uvahu.
goten
VIP
VIP

Zresetuj ho este raz. Reset drz stlaceny aspon 20 sekund. Potom chvilu pockaj, vypni a zapni tvoje sietove pripojenie vo Windows a skus sa pripojit. Ak to nepojde je mozne ze router je "v tahu".
vilik77
Novice
Novice

nic

skusil som ale je to to iste, na web rozhranie sa nedostanem, dik za ochotu poradit, ale asi je router v prdeli :-(
goten
VIP
VIP

Moj v poradi druhy ZCOMAX tiez takto odisiel. Zresetoval som ho a na web rozhranie som sa nemohol dostat. Reklamaciu mi uznali a dali mi novy. Ak ho mas este v zaruke, chod ho reklamovat.
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Ked mas router zaresetovany vyskusaj to ze nastav pevnu adresu na sietovku, presne tuto : 192.168.1.254, masku nechaj na 255.255..... stlac ok a potom zadaj do prehliadaca tu istu adresu..tzv 192.168.1.254...aspon mne to vzdi islo..

:)
vilik77
Novice
Novice

h

Andrew007: to akoze mam urobit konflikt ip a to ma pomoct? mi to pripada ako poriadna hlupost. router uz nema v zareku bohuzial :-(
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Keby si nechal svoje reci a hnes vyskusal co by ta to stalo ?

:wink:
goten
VIP
VIP

Andrew007 napísal:Ked mas router zaresetovany vyskusaj to ze nastav pevnu adresu na sietovku, presne tuto : 192.168.1.254, masku nechaj na 255.255..... stlac ok a potom zadaj do prehliadaca tu istu adresu..tzv 192.168.1.254...aspon mne to vzdi islo..
Router a PC nemozu mat rovnaku IP adresu. To nemusi ani skusat. A pochybujem ze to tebe islo.
vilik77
Novice
Novice

re

Andrew007: toto skusat nebudem to je uplna blbost, vyvolat konflikt ip a potom mi to pojde? urcite nie.
ked sa pripojim cez wifi a necham si zapnute DHCP tak mi prideli ip, masku a branu. brana je 192.168.1.254 a to je defaultna ip po resete, ale ked ju chcem pingnut tak sa neda, z toho mi vychadza ze router to uz ma za sebou, diky za ochotu poradit.
Napísať odpoveď