Problem s mpg videom
Problem s mpg videom
Mam kameru panasonic SDr-H80, je to SD/HDD kamera.Ked z hard disku stiahnem do pc nahrate videa prilozenym softwarom v upravovacom programe Vegas 8 mi nehra zvuk,ani sa nezobrazi zvukova zlozka videa.Co mam robit?
-
lekoklatik
VIP
Ak to chceš len zostrihať tak použi na začiatok niečo jednoduchšie ako Vegas.
http://www.hojko.com/problem-s-upravou- ... 30082.html
Nekopíruj to cez ten program , ktorý bol pri kamere ,ale kopíruj to cez Menu kamery , ak tam máš takú možnosť.
V kamere by si mal mať nejakú takú možnosť , že kopírovať súbor alebo presunúť súbor. Neviem ako sa to presne volá v tej tvojej.
Podľa toho čo píšeš tak mám dojem , že :
- buď nemáš nainštalované potrebné kodeky na prehrávanie ( napríklad K-Lite Mega Codec Pack )
alebo
- máš ten program čo cezeň sťahuješ video z kamery nastavený na demux a rozdeľuje ti to na audio a video stopu.
http://www.hojko.com/problem-s-upravou- ... 30082.html
Nekopíruj to cez ten program , ktorý bol pri kamere ,ale kopíruj to cez Menu kamery , ak tam máš takú možnosť.
V kamere by si mal mať nejakú takú možnosť , že kopírovať súbor alebo presunúť súbor. Neviem ako sa to presne volá v tej tvojej.
Podľa toho čo píšeš tak mám dojem , že :
- buď nemáš nainštalované potrebné kodeky na prehrávanie ( napríklad K-Lite Mega Codec Pack )
alebo
- máš ten program čo cezeň sťahuješ video z kamery nastavený na demux a rozdeľuje ti to na audio a video stopu.
-
lekoklatik
VIP
Ale prt. Má panasonic. Mám podobný len starší typ. Ku kamere je priložené médium s programom určený na ťahanie do PC, pretože keď to len tak prekopíruje, má tam súbory ktoré neprehrá v ničom. nvm teraz koncovky súborov. A ten program čo som tu spomenul, tuším Image Library mu to z kamery skonvertuje rovno do PC. Mám to tak isto. A v žiadnom programe mi potom nerozdelí audio od videa... neviem prečo, ale vždy keď to skonvertujem nejakým konvertorom do iného formátu, všetko je ok...
Ja mám SONY a tam je to ináč. Nahráva priamo do .mpg. Keď ho pripojím k PC tak mi ho nájde ako ďalší disk a súbory sa dajú prekopírovať klasicky , že ho chytíš a pretiahneš myšou do PC. Alebo si ich môžem prekopírovať na vloženú pamäťovú kartu Memorystick Pro Duo.
Nič sa nekonvertuje. A v PC si tie .mpg už môžem upraviť ako chcem.
Zaujímavé , že Panasonic nedovolí prekopírovať tie .mpg priamo do PC. To som potom asi urobil dobre , že som kúpil radšej SONY.
//autoeditácia 19 Nov 2009, 16:07
Upravené. Už sa mi dá kopírovať aj priamo. Chytím a pretiahnem do PC neviem prečo mi to doteraz nešlo. Asi nejaké nastavenie vo Windows.
Nič sa nekonvertuje. A v PC si tie .mpg už môžem upraviť ako chcem.
Zaujímavé , že Panasonic nedovolí prekopírovať tie .mpg priamo do PC. To som potom asi urobil dobre , že som kúpil radšej SONY.
//autoeditácia 19 Nov 2009, 16:07
Upravené. Už sa mi dá kopírovať aj priamo. Chytím a pretiahnem do PC neviem prečo mi to doteraz nešlo. Asi nejaké nastavenie vo Windows.