Problem s mpg videom

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
EH
Novice
Novice

Problem s mpg videom

Príspevok od používateľa EH »

Mam kameru panasonic SDr-H80, je to SD/HDD kamera.Ked z hard disku stiahnem do pc nahrate videa prilozenym softwarom v upravovacom programe Vegas 8 mi nehra zvuk,ani sa nezobrazi zvukova zlozka videa.Co mam robit?
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Aky kabel si pouzil pri stahovani???
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Tiež mi to robilo. Pomohlo mi skonvertovanie videa do iného formátu. napr. avi
len tak pre informáciu sa opýtam. Ku kamere máš software nejaký ImageLibrary?
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Ak to chceš len zostrihať tak použi na začiatok niečo jednoduchšie ako Vegas.
http://www.hojko.com/problem-s-upravou- ... 30082.html

Nekopíruj to cez ten program , ktorý bol pri kamere ,ale kopíruj to cez Menu kamery , ak tam máš takú možnosť.
V kamere by si mal mať nejakú takú možnosť , že kopírovať súbor alebo presunúť súbor. Neviem ako sa to presne volá v tej tvojej.

Podľa toho čo píšeš tak mám dojem , že :
- buď nemáš nainštalované potrebné kodeky na prehrávanie ( napríklad K-Lite Mega Codec Pack )
alebo
- máš ten program čo cezeň sťahuješ video z kamery nastavený na demux a rozdeľuje ti to na audio a video stopu.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Ale prt. Má panasonic. Mám podobný len starší typ. Ku kamere je priložené médium s programom určený na ťahanie do PC, pretože keď to len tak prekopíruje, má tam súbory ktoré neprehrá v ničom. nvm teraz koncovky súborov. A ten program čo som tu spomenul, tuším Image Library mu to z kamery skonvertuje rovno do PC. Mám to tak isto. A v žiadnom programe mi potom nerozdelí audio od videa... neviem prečo, ale vždy keď to skonvertujem nejakým konvertorom do iného formátu, všetko je ok...
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Ja mám SONY a tam je to ináč. Nahráva priamo do .mpg. Keď ho pripojím k PC tak mi ho nájde ako ďalší disk a súbory sa dajú prekopírovať klasicky , že ho chytíš a pretiahneš myšou do PC. Alebo si ich môžem prekopírovať na vloženú pamäťovú kartu Memorystick Pro Duo.

Nič sa nekonvertuje. A v PC si tie .mpg už môžem upraviť ako chcem.

Zaujímavé , že Panasonic nedovolí prekopírovať tie .mpg priamo do PC. To som potom asi urobil dobre , že som kúpil radšej SONY.

//autoeditácia 19 Nov 2009, 16:07

Upravené. Už sa mi dá kopírovať aj priamo. Chytím a pretiahnem do PC neviem prečo mi to doteraz nešlo. Asi nejaké nastavenie vo Windows.
Napísať odpoveď