K: Procesor (ak bude treba, tak aj dosku)

Zbytočné, duplicitné, nevhodné alebo zamknuté témy...
Zamknuté
Meken
King
King
Používateľov profilový obrázok

K: Procesor (ak bude treba, tak aj dosku)

Príspevok od používateľa Meken »

Zdravim, rad by som vylepsil moj stary PC, chcel by som lepsi Procesor a ak bude nutne, tak aj novu dosku atd...

Chcem, len aby Cs 1.6, malo stale fps, nestiha mi procesor, kupil som si novy monitor (20) a novu grafiku, predtym som mal geforce fx 5500, teraz mam tu ati. No a po zmene grafiky a monitoru, fps rapidne kleslo, skace hore dole, asi nestiha procesor

Kód: Vybrať všetko

Počítač:
      Operačný systém                                   Microsoft Windows XP Home Edition
      Servisný balík OS                                 Service Pack 3
      DirectX                                           4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
      Názov počítača                                    BOSSLY
      Meno užívateľa                                    Boss

Základná doska:
      Typ procesora                                     Intel Celeron D 340, 2933 MHz (22 x 133)
      Názov základnej dosky                             Asus P4P800 SE  (5 PCI, 1 AGP, 1 WiFi, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)
      Čipová sada zákl.dosky                            Intel Springdale i865PE
      Systém.pamäť                                      1536 MB  (PC3200 DDR SDRAM)
      Typ BIOS-u                                        AMI (10/01/04)
      Komunikačný port (COM a LPT)                      Communications Port (COM1)
      Komunikačný port (COM a LPT)                      Communications Port (COM2)
      Komunikačný port (COM a LPT)                      Printer Port (LPT1)

Zobrazenie:
      Grafická karta                                    Radeon X1650 Series Secondary  (256 MB)
      Grafická karta                                    Radeon X1650 Series  (256 MB)
      Monitor                                           Plug and Play Monitor [NoDB]  (81LMQS030602)

Multimédiá:
      Zvuková karta                                     Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3]

Nosiče dát:
      Radič IDE                                         Intel(R) 82801EB Ultra ATA Storage Controllers - 24DB
      Disket.jednotka                                   Floppy disk drive
      Disková jednotka                                  Maxtor 6B120P0  (120 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
      Optická jednotka                                  PLEXTOR DVDR   PX-716A  (DVD+R9:6x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/4x, DVD-ROM:16x, CD:48x/24x/48x DVD+RW/DVD-RW)
      Optická jednotka                                  TEAC CD-552G
      Stav pevných diskov SMART                         OK

Oddiely:
      C: (NTFS)                                         20496 MB (12135 MB voľných)
      D: (NTFS)                                         96735 MB (57750 MB voľných)
      Celk.miesto                                       114.5 GB (68.2 GB voľných)

Vstupné zariadenia:
      Klávesnica                                        Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard
      Myš                                               HID-compliant mouse

Sieť:
      Sieťový adaptér                                   Marvell Yukon 88E8001/8003/8010 PCI Gigabit Ethernet Controller  (10.8.4.1)
C0lder
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa C0lder »

toto by ti malo na cs bohato stacit..skus preinstalovat graficky ovladac,pripadne win.
Meken
King
King

No ked som mal tu staru grafiku Geforce FX 5500, tak CSko mi slo bez problemov, nebolo to fps vzdy 100, cca 60-100, ked padol Sg, tak aj 15 :P, ale ako som si kupil tu novu grafiku Radeon X1650 Series, tak mi fps pada na 30, priemerne tak 60fps, nehovorim este ke padne flash alebo sg...
no a pri tejto grafike mi zacalo "sekat" CS, ako keby som stratil spojenie, myslel som ze je to netom, ale na druhom pc mi to nerobi,,,
vid foto
Prílohy
warning.JPG
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Hmm to už je staručká doska, do nej max P4 Extreme Edition, čo sa neoplatí. Kúp si nejaké dvojjadro, alebo štvorjadro lacné a nejakú lepšiu atinu z rady 3 4 alebo 5. Napíš koľko chceš do toho vraziť...

Na druhej strane je fakt že tá zostava by Ti mala na CS 1.6 bohate stačiť. Aj keď sa osobne čudujem že Ti 45 fps nestačí, samozrejme že keď Ti to klesne časom na 15 tak to je smrť.

Skúšal si systém naformátovať, dať najnovšie drivery a všetko okolo toho + defragmentáciu disku?
Meken
King
King

ano ,ked som kupil novu grafiku, tak som preinstaloval windows a nahodil najnovsie drivery... najviac ma trapi, ta chyba v spojeni, ze to sekne, podla mna je to isto v tej grafike novej, lebo ked som mal staru, tak nebol problem s tymto, este aj fps mi menej klesalo...

a CS je fps hra, ak fps padne pod 60, tak to uz vidno

nechcem dako vela investovat, (max 3000) tento PC mam len na CS a potrebujem aby slo plynule, mozno treba len doladit tu grafiku
falcon
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa falcon »

[ot] Osobne by som ti mozno poradil sa tejto grafiky zbavit a kupit novsiu, henta co si kupil, je uz predsalen trochu vykopavka a nestaci na to vysoke rozlisenie dostatocne. Nejaka ati 38xx alebo ati 4670 by mohli byt uz slusne a vykonovo by si to zrejme postrehol viac. No a mozno aj ati 3650/3670 by mohla byt o dost lepsia ako ta co mas teraz [/ot]
Meken
King
King

falcon napísal:[ot] Osobne by som ti mozno poradil sa tejto grafiky zbavit a kupit novsiu, henta co si kupil, je uz predsalen trochu vykopavka a nestaci na to vysoke rozlisenie dostatocne. Nejaka ati 38xx alebo ati 4670 by mohli byt uz slusne a vykonovo by si to zrejme postrehol viac. No a mozno aj ati 3650/3670 by mohla byt o dost lepsia ako ta co mas teraz [/ot]
a ako to , ze ta stara Geforce FX 5500 , 128MB na to stacila a tato o par tried vysia nestaci :evil: .. tomuto fakt nechapem...
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

Chyba bude niekde inde, hral som kedysi davno CS na omnoho vacsiom krame a FPS nikdy nekleslo po 80.
C0lder
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa C0lder »

mozno nieje dobre ze si hodil najnovsie drivery...k tej grafe skus aj starsie..vyskusaj tak zo 3 rozne a ak ti to bude robit stale tak uz fakt neviem.Aky mas Win?
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Pisal si ze si si kupil aj novy monitor. Na akom rozliseni si hraval na starom monitore a na akom hras teraz?
falcon
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa falcon »

Meken napísal:a ako to , ze ta stara Geforce FX 5500 , 128MB na to stacila a tato o par tried vysia nestaci :evil: .. tomuto fakt nechapem...
A nepisal si, ze si k novej grafike kupoval aj rovno nove LCD? Na akom rozliseni si hraval predtym a na akom teraz?
Meken
King
King

no najprv prisiel 20 lcd monitor a az po pol roku prisla nova grafika, takze tak stara zvladala aj nove rozlisenie... na starej 17 som hral na 800x600 a na tejto 20ke som presiel na 1024x768.

Skusim este tie ovladace :?
barbarossa
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa barbarossa »

mozno bude v tom problem daj si v hre nativne rozlisenie displeja 1680*1050. tam daj ze wide a vyber to rozlisenie ze co to spravi s fps...
amd_sk
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa amd_sk »

Meken
King
King

no podla tohto navodu ziadna zmena, ale dakujem vsetkym za ochotu.

Skusil som aj to wide 1680x1050, ale aj tak to fps stale pada rovnako.

Ci dam rozlisenie 800x600 alebo 1680x1050 nevidno rozdiel vo fps (v obraze ano, jasne ze to je"krajsie") , ale to fps stale pada pri stretnuti inych hracov aj na 30fps...
Zamknuté