Problém v Jave (Gaussova Eliminačná teoria)

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Burito
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Problém v Jave (Gaussova Eliminačná teoria)

Príspevok od používateľa Burito »

Zdravím,
Vyskytol sa mi problém pri programovaní. Potrebujem urobit v Jave transformovanie matice aplikovaním gaussovej eliminačnej teórii. Problém je že vpraxi ju viem využit,len neviem ako by som ju mal napísať do zdrojáku aby funogvala pre danú maticu.
Tu sú zopár informácie o tej teórií:

Kód: Vybrať všetko

http://cs.wikipedia.org/wiki/Gaussova_elimina%C4%8Dn%C3%AD_metoda

Kód: Vybrať všetko

http://www.mathematica.sk/Algebra/Theory/07Theory.xml
Nemohly by ste mi niekto s tym pomôct ?Je to pre mna naozaj velmi dôležité. Budem rád ak by sa dakto ochotne ozval.
Dakujem zatial,
Burito.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

to je metoda, nie teoria. Naprogramované to mám, no nie v jave. Ak si nájdem čas môžem ti to skúsiť prepísať ale radšej by som bol keby si skúsil sám a dal to, čo máš kým si sa zasekol

//uplink: audio, koľko to má spoločné s gausovskou puškou? : |
//audiotrack: nič, :)
Burito
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Burito »

Ja som mal problém v tom,že ja vlastne ani neviem ako by som mal začať.
Postupoval som podla teórie, ale nevedl som sa proste pohnut ďalej ako by to malo ísť.
Vlastne,na začiatku potrebujem dostat aby tá metóda mohla čitať tu vytvorenú maticu (ktorá, by bola vlastne rozložená ako lineárna sústava.Čítať by sa to dalo pomocou Scannera.) Potom by som to malo riešiť podla systému, že aby sa automaticky prehodilo riadky (Math.random,asi.Vlastne tu som skončil už.) A dané ďalšie riadky tej maticy násobiť takýmto číslom,aby mi postupne vznikali 0. A až by som ku knocu získal trojuholníkovy tvar tej lineárnej sústavy.
Napísať odpoveď