Prosim poradte mi co uz mam robit. Problem je nasledovny : nainstaloval som windows 7 , vsetko mi funguje ako ma, len zvukovka nejak blbne, ide o priestorovy zvuk. ked sa mi prihlasuje win, popripade ked vybehne nejaky systemovy zvuk (ding,logon, logoff .... ) tak mi pracuju vsetky reproduktory, bass, center a satelity , uplne normalne. avsak ked pustim nejaky film, popripade hudbu , napr cez klasicky wm player, tak mi idu len predne dva reproduktory, bass zadne a center nehraju. taktiez aj v nastaveni zvukovky v testovacom okne mi idu vsetky tak ako maju. podobny problem som mal aj pri Viste. Driver pre zvukovku original pre win7 som nenasiel ani u vyrobcu, win 7 dal len svoj, ale skusil som aj driver pre vistu, robi to to iste pri oboch. skusil som preinstalovat kodeky, skusil som prehravat zvuk, video aj v inych prehravacoch a bolo to iste.
Zvukovka je integrovana na maticnej doske : Asus M2N SLI Deluxe
dakujem za akukolvek pomoc
Zvuk 5.1 vista , Windows 7
Re: Zvuk 5.1 vista , Windows 7
a ked prehrávaš film kde je formát zvuku 5.1 idú ti všetky reproduktory?skús pozreť v zvukových nastaveniach či tam neni niečo ako stereo surround.
-
orlik22
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
pisal som to , ked prehravam film alebo hudbu , idu len predne reproduktory, v zvukovych nastaveniach v systeme je nastavenie 5.1 zvuku, ako som uz pisal windows prehrava vo svojich efektovych zvukoch vo formate 5.1 - idu vsetky reproduktory, avsak hudba mp3,cd, filmy idu len cez 2 repro, vsetko som myslim dostatocne popisal v prvom prispevku
no podla mna si to nenapísal dobre lebo možeš mat nastavene 5.1 ale ked si nenastavíš stereo surround alebo niečo podobne tak ti zvuk vo formáte 2.0 neprehrá vo všetkych reproduktoroch.takže znova otázka film zo zvukovou dopou 5.1 ti ide zo všetkých reproduktorov?lebo su filmy kde je 2.0 zvukova stopa.orlik22 napísal:pisal som to , ked prehravam film alebo hudbu , idu len predne reproduktory, v zvukovych nastaveniach v systeme je nastavenie 5.1 zvuku, ako som uz pisal windows prehrava vo svojich efektovych zvukoch vo formate 5.1 - idu vsetky reproduktory, avsak hudba mp3,cd, filmy idu len cez 2 repro, vsetko som myslim dostatocne popisal v prvom prispevku
lebo ja mam tiež nastavene 5.1 ale ked si nezapnem stereo surround tak zvuk 2.0 mi ide len z predných reproduktorov.len neviem ako to je u integrovaních zvukoviek lebo ja mam externú.
-
orlik22
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
Popisane to bolo dobre, ako som pisal win prehraval 5.1 , prehravace, akekolvek to je jedno ci wm, winamp, nero, bs player , power dvd , atd atd atd, skusal som ich mnoho prehravali len 2 reproduktory, aj ked film mal format zvuku 5.1, a nastavenie v prehravacoch nerobilo absolutne nic.helicos napísal:no podla mna si to nenapísal dobre lebo možeš mat nastavene 5.1 ale ked si nenastavíš stereo surround alebo niečo podobne tak ti zvuk vo formáte 2.0 neprehrá vo všetkych reproduktoroch.takže znova otázka film zo zvukovou dopou 5.1 ti ide zo všetkých reproduktorov?lebo su filmy kde je 2.0 zvukova stopa.
lebo ja mam tiež nastavene 5.1 ale ked si nezapnem stereo surround tak zvuk 2.0 mi ide len z predných reproduktorov.len neviem ako to je u integrovaních zvukoviek lebo ja mam externú.
Avsak je to uz jedno pretoze problem som vyriesil preinstalovanim driveru a koderu na zvukovku ADI CODEC 1988B, ziadna ina verzia to nechcela , ked som dal vyssie verzie , nic , nizsie , nic, len tato to chcela. odpoved som nasiel na oficialnom fore k win 7 , dakujem za snahu