Dňa 21.09.2009 som kamarátke dobil kredit, mám paušál Orange a kredit som jej poslal pomocou služby viete, bola to suma 9€. Suma mi bola učtovaná v nasledujúcej faktúre, no nebol žiadny problém, že.
Včera mi došla faktúra so sumou na zaplatenie v hodnote 103 €. No začudoval som sa a všimol som si, že pri rozpise vecí za ktoré platím mám, že "Obnova kreditu pomocou paušálu a suma vedľa, že 50,40 €". Pozerám sa, že však ja som naposledy dobíjal kredit 21eho septembra, a sumou 9€. No následne som kontaktoval Orange, a napísali mi mail, že..
Vazeny zakaznik,
nakolko sa dobijanie uskutocnilo presne 18.10.2009 v case 03:46 v sume 60 Eur na t.c. 0907xxxxxx je vyuctovanie obnovy kreditu s pausalu korektne.
No potom ma napadlo čo sa to vlastne udiaľo, dňa 17.10.2009 sme boli s kamarátmi na diskotéke, samozrejme klasika nie, ideme sa zabaviť atď. Okolo pol 4ej sme vyšli pred diskotéku a kecáme si s kamarátom zatiaľ čo ostatní boli vovnútri. No zrazu príde ku mne jeden chlapík, kamarát ho poznal a dotyčný sa spýtal, či nemá niekto telefón na požičanie, že si musí zavolať. Spýtal som sa ho, že či to je Orange on, že jasné, že bude to len chvíľka (pripisujem, že som dosť velkorysý a velkodušný človek, telefón som požičal vždy každému, ale od dnes sa to asi mení..) No neskôr mi telefón vrátil a akoby sa nestalo nič poďakoval a išiel preč. No až vtedy som si uvedomil, že to bolo vtedy...
Potom ma napadlo, že on dobil niekomu ten kredit, no dnes sme zavolali Orange, a oni nám povedali číslo na ktoré bol dobitý kredit, a tej dotyčnej sme aj mi zavolali a je to 23ročné dievča, no ona do telefónu vravela, že áno kredit došiel odo mňa, a že vraj, pred diskotékou nejaký chalan ten kredit predával, no z chuti som sa zasmial. No potom jej mama začala do telefónu vykecávať, typické poznáte, ideme na Políciu atď. No dievčina telefón zložila, a už ani nedvíhala, vedel som, že ona toho dotyčného asi kryje a vie o čo ide.
No v Orange-i nám, že to musíme riešiť na Polícii, že ide o trestný čin, no ja som si toho vedomý, že vinný som asi ja, lebo som požičal telefón neznámej osobe, no pripisujem, že ani môj kamarát toho chlapíka čo ku nám prišiel menovite nepozná, iba sa poznajú.
Chcel by som sa spýtať čo by ste urobili na mojom mieste, ako by ste tú danú sumu vymáhali, poprípade by ste to tak nechali a sumu by ste zaplatili vy. Či sa Vám už takéto veci stali alebo podobné, za vaše nápady, skúsenosti Ďakujem