Dáte do rúk telefón hocikomu?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
SSemteXX
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Dáte do rúk telefón hocikomu?

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Neviem či vytváram na dobré miesto tému, ale ide aj o vaše tipy a ide aj o vašu pomoc, konkrétne skúsenosti. Chcem Vás informovať o istej udalosti, ktorá sa so mnou včera stala..

Dňa 21.09.2009 som kamarátke dobil kredit, mám paušál Orange a kredit som jej poslal pomocou služby viete, bola to suma 9€. Suma mi bola učtovaná v nasledujúcej faktúre, no nebol žiadny problém, že.
Včera mi došla faktúra so sumou na zaplatenie v hodnote 103 €. No začudoval som sa a všimol som si, že pri rozpise vecí za ktoré platím mám, že "Obnova kreditu pomocou paušálu a suma vedľa, že 50,40 €". Pozerám sa, že však ja som naposledy dobíjal kredit 21eho septembra, a sumou 9€. No následne som kontaktoval Orange, a napísali mi mail, že..

Vazeny zakaznik,
nakolko sa dobijanie uskutocnilo presne 18.10.2009 v case 03:46 v sume 60 Eur na t.c. 0907xxxxxx je vyuctovanie obnovy kreditu s pausalu korektne.

No potom ma napadlo čo sa to vlastne udiaľo, dňa 17.10.2009 sme boli s kamarátmi na diskotéke, samozrejme klasika nie, ideme sa zabaviť atď. Okolo pol 4ej sme vyšli pred diskotéku a kecáme si s kamarátom zatiaľ čo ostatní boli vovnútri. No zrazu príde ku mne jeden chlapík, kamarát ho poznal a dotyčný sa spýtal, či nemá niekto telefón na požičanie, že si musí zavolať. Spýtal som sa ho, že či to je Orange on, že jasné, že bude to len chvíľka (pripisujem, že som dosť velkorysý a velkodušný človek, telefón som požičal vždy každému, ale od dnes sa to asi mení..) No neskôr mi telefón vrátil a akoby sa nestalo nič poďakoval a išiel preč. No až vtedy som si uvedomil, že to bolo vtedy...

Potom ma napadlo, že on dobil niekomu ten kredit, no dnes sme zavolali Orange, a oni nám povedali číslo na ktoré bol dobitý kredit, a tej dotyčnej sme aj mi zavolali a je to 23ročné dievča, no ona do telefónu vravela, že áno kredit došiel odo mňa, a že vraj, pred diskotékou nejaký chalan ten kredit predával, no z chuti som sa zasmial. No potom jej mama začala do telefónu vykecávať, typické poznáte, ideme na Políciu atď. No dievčina telefón zložila, a už ani nedvíhala, vedel som, že ona toho dotyčného asi kryje a vie o čo ide.

No v Orange-i nám, že to musíme riešiť na Polícii, že ide o trestný čin, no ja som si toho vedomý, že vinný som asi ja, lebo som požičal telefón neznámej osobe, no pripisujem, že ani môj kamarát toho chlapíka čo ku nám prišiel menovite nepozná, iba sa poznajú.

Chcel by som sa spýtať čo by ste urobili na mojom mieste, ako by ste tú danú sumu vymáhali, poprípade by ste to tak nechali a sumu by ste zaplatili vy. Či sa Vám už takéto veci stali alebo podobné, za vaše nápady, skúsenosti Ďakujem :wink:
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

policia nič nevyrieši jeho tvrdenie proti tvojmu ......dojdi zanim nech ti vráti peniaze ak nemá zober mu mobil alebo niečo drahé čo bude mať zo sebou a ked to bude chcieť nech príde s peniazmi .............nejake bitky nerieš iba si uškodíš
SSemteXX
Guru
Guru

Hah, dojsť za tou dotyčnou nemôžem, nakoľko mám len telefónne číslo a identitu mi Orange za pomoci Polície neprezradí :wink:
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ale tak si vravel že tvoj kamarát ho pozná preto si mu aj požičal ten telefón a ak je to fakt ,,kamarát" tak nebude mať problém ti povedať kde býva alebo kde chodí do podniku

//edit myslel som za tým chalanom čo dobil kredit tej babe ......nie aby si došiel za tou babou
SSemteXX
Guru
Guru

Kamarát ho poznal len z videnia, nevie kde býva, ani jeho meno mi nevedel povedať a ja mu verím lebo je to dobrý kamarát :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Telefon poziciavam len fakt dobrym kamaratom/kamaratkam ... Ktorych doverne poznam.
Neodvazil by som sa pozicat ho niekomu kto je kamarat mojho kamarata.
Bohuzial toto mozes riesit maximalne s tym Trottlom alebo s tym tvojim kamaratom.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

pozná ho z vydenia to znamená že možno ten tvoj kamarát ho nepozná ale pozná niekoho kto ho pozná :D dúam že si ma pochopil. Prosto určite sa dá vypátrať a je to len na tebe či sa nato vykašleš alebo sa ho pokúsiš najsť ale tak za 60 euro stoji zato nech niekto skúsi niekoho obvolať či ho nepoznajú
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

nedam nikomu:D ani rodine
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

autor témy - toto nevyriešiš nijak. Ber to ako lekciu za 100 eur (či koľko), ktorú si do konca života pamätaj. Ja som sa tiež podobným spôsobom musel naučiť byť k ľuďom menej prívetivý a veľkorysý (aj keď v mojom prípade to bolo za menej...) :wink:
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Čo môžeš teraz robiť? Nič. Ak ti tá osoba, ktorej bol kredit dobitý peniaze nevráti, tak ti ich nevráti nikto. Polícia sa na tebe iba zasmeje, aký si debil, ale pri takejto malej sume o trestný čin nejde. Mal si proste smolu... Aj ja som už zistil, že mobil hocikomu dávať netreba...
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Hocikomu nedam, len kamaratom a spoluziakom. Dufam, ze take nieco nespravia. :P
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

cuzdim nedam dokonca ani zmamim mojich znamich

jedine ludom ktorych dobre poznam ale vzdy trvam na tom ze telefonovat budu vedla mna k ide o nieco sukromne a dotycny s tym nesuhlasi tak smola a ked sa jedna o smsky tak trvam na tom aby sa dotycny podpisal nepotrebujem aby mi vyvolaval alebo vypisoval niekto cudzi :)

autorovi temy: ak by si to aj nahlasil na policii ako je vseobecne zname nic s tym nebudu robit stane sa z toho klasicky suflikovy pripad jedine ak by si sa s tou babou dohodou ale to je dost mala pravdepodobnost
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Telefon urcite nie. Podobne to je aj s PC. Tiez si davam pozor na ludi co mi robia na PC, cize vsetkeho s mierou. Beriem to za sukromne veci vsetko.
neo250
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa neo250 »

Masaker napísal:nedam nikomu:D ani rodine
presne tak, rovnaký názor mám 8)
Styphnos
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Styphnos »

No keď treba, tak mobil dám do ruky len našim, sestre a kamošom, ktorých už dobre poznám.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Už tu bolo povedané.... ide o tvrdenie proti tvrdeniu a nedá sa nič dokázať.... pokiaľ sa pokúsiš debilka nútiť nech ti vráti peniaze, či zoberieš mu mobil, dopúšťaš sa trestného činu a môže (ale nemusí) to mať následky.... takže ber to ako lekciu do života..... osobne by som to urobil tak, že by som si zistil, o koho ide, nechal to chvíľu vychladnúť (3 - 6 mesiacov) a potom by som to riešil.... ale už by vôbec nešlo peniaze.....

Pokiaľ niekomu cudziemu umožním použiť môj MT, robím to tak, aby som mal dotyčného na očiach a na dosah.....
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Ja uz som par krat mobil cudzim ludom pozicala, ale vzdy poviem, ze nech nevola do zahranicia, len v ramci statu, kde sa nachadzam a cely cas stojim pri dotycnom. A ked skonci hovor, aj si skontrolujem, kam volal.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Tak isto by som nemal problem mu ten telefon dat, ale z oci by som ho nespustil.

A rady ze to nemas riesit nepocuvaj, taky pristup nenavidim. Neviem preco by si mal nejakemu kok*tovi utvrdzovat nazor, ze moze s ludmi len tak vyj*bavat.
SSemteXX
Guru
Guru

No hej, na Políciu sme z tým napokon nešli, lebo by sa z toho nestalo aj tak nič, beriem to ako lekciu od života, čo už.

No a ten dotyčný čo to urobil to stihol dosť rýchlo, lebo telefón som mal behom minúty nas5. Takže nerobil to prvý krát.
Napísať odpoveď