Snacker napísal:Dakujem za vysvetlenie aj za tutorial. Uz mi je to trosku jasnejsie. Cize Kontroler by v mojej aplikacii predstavoval riadic udalosti, teda napr. ked sa nieco posle cez form. Model reprezentuje informaciem cize by mal byt uzko spaty s databazou. Neni mi presne jasny Pohlad, ktory by mal data z modelu predstavovat do podoby vhodnej pre uzivatela, cize tam mozes zahrnut aj HTML a CSS ?
1. Uzivatel napise meno do text input -> uzivatelske rozhranie
2. Data sa odoslu metodu post a tu uz caka kontroler a ten tie data prevezme a uluzi ich do premennej, pripadne mozne overit ci su validne -> Kontroler
3. Data sa predaju modelu a ten tuto informaciu ulozi na server, zaktualizuje informaciu alebo nieco podobne -> Model
4. Pohlad si tuto informaciu vezme z txt suboru a vlozi ju do odstavca<p> a zobrazi -> Pohlad
Kde som spravil chybu? Kde je zahrnute overovanie dat, Kontroler alebo Model?
1.takže pošleš nejake udaje v url + mozno v poste to je jedno vzdy komunikuješ cez URL
2. Url pride na server cez index kde bude odoslana na nejaký parser ,ktory podla nejakej predlohy zisti o ake ide vlastne data a či su validne pre dalsie spracovanie ,takto rozžute udaje pošle na nejaký Smernik
3. Smernik si vezme potrebme udaje a podla toho pospušta pracovne modely
4. Pracovne modely dokoncia kontrolu zvyšných dat a stravia aj posledne zvyšky ako je trebars POST,ulozia čo treba do DB,aktualizuju atd atd..... A pripravia potrebne navratove udaje pre Smarty
5. Spusti sa smarty ktory vypluje vyslednu stranku
už je to jasnejšie ?? proste zacni to robit a uvidiš ako do toho hupneš ani nezbadaš ako
....ok už su 3hodiny preč idem ja spať ..