Slovnaft Extraliga 2007/08, 2008/09, 2009/10

O športe...

Kto vyhra sezonu 2009/2010???

Kosice
23
26%
Slovan
24
27%
Zvolen
3
3%
Skalica
2
2%
Trencin
2
2%
Martin
19
21%
Banska Bystrica
5
6%
Nitra
6
7%
Zilina
0
Žiadne hlasovania
Poprad
6
7%

Celkom hlasov: 90

JaQuBe
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JaQuBe »

Prečo nemáme v hlasovaní Lipt.Mikuláš ?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

neo250
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa neo250 »

Hossa1881 napísal:Kedze hlavne v MT dost zdvihli stupné, dufam ze aj uroven sa bude zlepsovat
hmm by som povedal, že je to skoro na rovnakej úrovni.... som zvedavý ako to ďaleko dotiahnu.... :P
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

neo250 napísal:hmm by som povedal, že je to skoro na rovnakej úrovni.... som zvedavý ako to ďaleko dotiahnu.... :P
myslim ze o dost lepsie ako minulu sezonu, ale stale mi este trocha chyba k tomu predminulemu hokeju...ale aj tak si myslim ze vstupne je hanba vedenia- ok nech stoji "C" 5 eur, ale nech daju pre studentov aspon na statie nejaku dobru cenu a nie 3 eura, co je takmer to iste ako listok na SEDENIE v strede do CEZ Areny v Ostrave (100 CZK)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

smejo
Addict
Addict

Re: Slovnaft Extraliga 2007/08, 2008/09, 2009/10

Príspevok od používateľa smejo »

hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

smejo: No podla diskusie zbili trenera Cadu :D
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Pekné konšpiračné teórie začínajú kolovať.. už sa asi nikto nedozvie pravdu.. ;)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

na pluske je ze boli stmelit partiu s alkoholom (aj my to bezne robime :lol: ), no podla toho co som pocul to s napadnutim trenera je pravda
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

prebehol som tu diskusiu, boli tam aj nejaky halusky s tipovanim, spominana bitka a alkohol, v spravach spominali tiez alkohol... skusim sa este opytat nejakych ludi, co sa s kmitom poznaju, ci o niecom nevedia :D
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Nitriansky hokej sa hrá pod ochranou súdu
http://firmy.etrend.sk/firmy-nefinancny ... ranou.html
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nieco zo zapasu juniorov z tohto tyzdna, bitka v zapase MT vs. Trencin v ktorom domaci Martin vyhral 4:3...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

chlapci sa zle vyspali ci v minulom zapase im niekto niekoho zranil? kazdopadne dost trapne, hlavne ked na konci videa je jeden trencan dosiel k brankarovi a nasledne ho provokacne strcil..za take by som bral registracky a nevracal uz nikdy
17
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 17 »

Včera som videl nejaký extraligový zápas asi z pred 12 rokov medzi Trenčínom a Bratislavou... Vtedy sa na ten hokej dalo pozerať, krásne akcie, kvalitní hráči, rýchle kombinácie atď.

Dnes sa to s minulosťou nedá ani len trošku porovnať. Hra je strašne statická, hráči sú pomalí, bez akéhokoľvek nasadenia... Na zopár vínimiek sú zápasy veľmi neatraktívne pre diváka... Keď pozerám večer šport a tam sú zostrihy extraligy, tak pri takmer každom góle všeti hráči stoja na mieste a čakajú kým dotyčný vystrelí a až potom začnú konať. Extraliga išla veľmi dole svojou úrovňou, čo ma dosť mrzí. Stačí sa pozrieť na českú extraligu a hneď je vidieť priepastný rozdiel. Treba s tým niečo robiť, inak už nikdy nebudeme môcť hrávať medzi elitou. Každým rokom sme od nej ďalej a ďalej.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

17: Myslis, ze hokej je teraz pomalsi a je staticka hra??? Ja si to nemyslim, uz len ked pomyslim na technologie a zivotospravu, ktora vladne v sporte, napriklad pri hokeji to ma 2x denne trening, doplnky vyzivy, spravna strava, posilnovna, vacsia kvalita ladu, podstatne lepsie korcule, to vsetko hra podla mna v prospech vykonu a vydrze hracov. Jedine minus, ktore by som videl je, ze sa menili rozmery ladovych ploch u nas.

Mozno preto sa ti zda vecer v sporte, ze vsetci hraci stali, lebo sa hrala presilovka :D Neviem kam chodis ty na hokej, ale ja som vernym fanusikom od roku 1993 a poslednych par sezon mam plny stit, nevynechal som ani jeden domaci zapas, za posledne dve sezony som navstivil okrem Puchova (SR20) vsetky extraligove stadiony a na kazdom z nich som si pozrel extraligovy zapas, ci uz slo o domacu cast alebo play-off. Absolutne nesuhlasim s tvrdenim, ze hra sla kvalitou dolu, je pomala alebo staticka. Skor by som povedal pravy opak, hra je teraz zaujimavejsia pre divaka (zmensenie vystroje brankara), hraci presnejsie strielaju (kvalitnejsie a pevnejsie hokejky), maju vacsiu vydrz (spomenute body vyssie), hra sa tvrdo a aj technicky - na svoje si pridu vsetci divaci. Hlavnym minusom je vedenie ligy a celeho zvazu, nezmyselne rozlosovania sutaze (napr. Skalica hrala tusim len 3 ligove zapasy pocas decembra a tak je problem dostat sa do zapasoveho tempa) a katastrofou rok od roku su rozhodcovia. Poznam sa osobne s niektorymi rozhodcami, jedne je dokonca nas medzinarodny rozhodca, poznam sefa jedneho oddelenia na SZLH, ktory je taktiez v komisii, poznam clena vedenia realizacneho timu A muzstva reprezentacie (resp. dvoch), poznam par hracov z minulych rocnikov mladeznickych reprezentacii, co to som pocul o seminaroch rozhodcov..., ale rozpisovat to tu nejdem. Rozhodcovia maju pravidelne skolenia, bodove hodnotenie, pokuty, ale ked raz zacne piskat rozhodca v zapase zle, emocie a nervozita spravia svoje a potom sa to uz vlecie cely zapas, ak sa k tomu pridaju este divaci, tak si nepomoze ani ten najlepsi rozhodca. Hlavnym problemom u nas je, ze ak aj rozhodca spravi chybu a hrubo porusi pravidla, napriklad neuznanim golu, fiktivnymi vyluceniami ci nedajboze vyssimi trestami, nekona sa v tejto veci. Obcas sa stane, ze delegat/instruktor zapasu nahadze zle hodnotenie rozhodcovi a ten pridem napriklad o 50 eur za vykon v zapase, no nadalej si bude piskat uz najblizsie kolo, takze ho to prilis nemusi stvat.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

imho moze pripadat hra pomalsia lebo vekovy priemer hracov extraligy stupol, hlavne pri tych dedoch z popradu, oni uz toho vela nenakorculuju...
17
Light Professional
Light Professional

HOJKO: keď si myslíš, že liga je kvalitná (dokonca kvalitnejšia, ako v minulosti), tak prečo sa hráči, ktorí odídu z našej ligy niekam inam (NHL, Majstrovstvá sveta) úplne stratia? Ako príklad uvediem Mikúša zo Skalice, bol na minuloročných MS. V lige hráč s najväčším počtom asistencií. Na MS nemal túšim ani BOD. Viem, v Skalici nahrávať Pálffymu, to je relatívne ľahké. Ale aby nespravil ani bod na MS, tak to je silná káva.

Švajčiari nás už takmer pravidelne porážajú výberom ich domácej ligy, to o niečom svedčí. To isté aj Bielorusi. OK - majú výber z KHL, ale pred nejakými 6-10 rokmi sme si s týmito súpermi nepripúšťali ani len remízu. Dnes s nimi už prehrávame. Pretože v našej lige hrajú starí hráči, ktorí nemajú na to reprezentovať a nevychovávame dostatok kvalitnej mládeže pre drafty NHL, KHL a ostatné TOP Ligy. Nepoviem, aby ich vychovávali pre našu ligu, pretože u nás môžu byť hviezdy, ale na medzinárodnej scéne sú stratení (viď Mikúšov príklad)...

A nemyslite si o mne, že som nejaký antislovák alebo čo, len na rozdiel od niektorých ostatných nenosím ružové okuliare...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

To ze nasa liga je kvalitna neznamena, ze ostatne (napr. ta Svajciarska) nemoze byt kvalitnejsia ;)
17
Light Professional
Light Professional

Lepšie povedané je relatívne kvalitná...

Podľa môjho názoru by som zostavil asi takýto rebríček:
---------------
TOP LIGY:
NHL
KHL
AHL
Elitserien
---------------
Nadpriemerné:
SM-Liiga
Česko
Švajčiarsko
---------------
Priemerné
Slovensko (niekde medzi ^ a ˘)
Nemecko
Rakúsko
Francúzsko
Nórsko
Poľsko
Dánsko
Ukrajina
---------------
Podpriemerné:
Španielsko
Taliansko
Anglicko
Holandsko
Belgicko
Bielorusko
Lotyšsko
etc...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

mirak2: To je zial pristup s problemom pri mladezi, neraz na to upozornoval trener Filc...

17: Ze sa Mikus nedokazal presadit, to je uz skor jeho problem. Su ale hraci, napriklad Panik ci Tatar o ktorych bude toho este urcite vela pocut. Porovnavat nas so Svajciarskom nema zmysel, pretoze je to bohata krajina a ma zaujem o podporu tohto sportu. Maju sice len o tretinu viacej obyvatelov, podla Wikipedie je to 7,8 miliona, ale 157 krytych stadionov, to je 4x viac ako u nas. U nas je len 45 krytych a 21 nekrytych stadionov. Pre porovnanie v Kanade je to 2451 krytych a 11 tisic nekrytych. Raz som pocuval v radiu pred par rokmi debatu s Filcom a ten hovoril az o nejakych 28 tisicoch ploch, neviem ci to bolo ale teraz len pre Kanadu (mozno ratal aj jazera alebo co) alebo celkovo Kanada+USA.

U nas je problem pri praci s mladezou, je to vseobecne zname. Ked si to porovname s tym Svajciarskom, tam je priestor pre hracov, maju kde hokej hravat. U nas hra hokej ten, ktory ma peniaze. Podpora od statu chyba, v minulosti hraci dostavali vystroj, ktora kolovala, dnes si vsetko kupujes. Sice sponzor extraligy da nejake vystroje, teraz to bol Slovnaft ci Orange a dal 200 vystroji, ale je to brutalne male cislo. Ak chces dat dnes svoje dieta na hokej, potrebujes nemale peniaze na vystroj, platit za lad/treningy a hlavne potrebujes cas, aby si ho rano ci poobede mohol vozit na trening, venovat sa mu a podobne.

Chybaju nam stadiony, ktore by niecomu mohli pomoct, vacsia podpora od statu, ktora by umoznila hrat hokej viac detom, ved mozno prave medzi nimi su tie talenty, ktora sa ale nepreukazu, pretoze nemaju kde alebo nemaju ich rodicia peniaze na to, aby mohli hrat. Vo Svajciarsku su peniaze, stavaju sa stadione, je podpora od stadu a ide o bohatu krajinu s nadpriemernou urovnou zivota, takze ludia maju aj peniaze na to, aby si mohli dovolit dat svoje deti na hokej. Je tam proste praca s mladezou, ktora sa nemusi ukazat hned, ale o 5 ci 10 rokov urcite ano, ked sa tito mladi hokejisti zacnu zucastnovat MS v mladeznickych kategoriach ci MS do 20 rokov. Kvalita svajciarskeho hokeja stupa, nie len ligy, ale aj samotnej reprezentacie. Dokonca ked sa pozrieme do Ceska, tak v Cesku sa hra hokej strasne dlho, azda aj najdlhsie v Europe, mozno je to paradox, neviem... Cesko ma ako 3. stat najviac registrovanych hokejistov, dokonca viac ako Rusko, takze aj tu vidiet istu pracu a podporu, svedcia o tom aj uspechy ceskej reprezentacie alebo kvalita ligy. Najviac reg. hokejistov ma Kanada a USA, potom ide Cesko. To su fakty, ktore ukazuju aj kvalitu hokeja - vela stadionov, vela hracov, praca s hokejom, ved hraci maju kde hrat a je z coho vyberat.

Hodnotit ligy nemozem, urcite najkvalitnejsia je NHL a potom KHL, ale vysoko zacina rubat aj spominane Svajciarsko, uvidime za par rokov kam sa prenesie Svajciarsky hokej.
Zamknuté