Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !
-
Suffel
Guru
- Kontaktovať používateľa:
ahojte potrebujem help.. mam na ruke Nokiu E65 za 80€, kompletka, zarucak, v 100% stave predava to jeden znami takze viem ako bolo s mobilom zaobchadzane.. oplatilo by sa mi to? vyuzitie bude: volanie, sms, internet (cez wifi), pocuvanie hudby (sem tam) a pozeranie videii sem tam filmov.. to je asi tak vsetko..
Tak som rozmýšľal, že nastal čas na výmenu môjho štvorročného SE w810i Walkman.
Obzerám sa už po niečom zaujímavom, ktoré splní náročné podmienky doby
Viac menej som si vybral HTC Hero, chcem len radu, či sa v podstate za tú cenu 375 € s DPH od O2 oplatí alebo za tú cenu sú aj lepšie kúsky. Mám O2 a žiadna viazanosť s iným operátorom ma neláka, čiže akcie padajú.
Takže oplatí sa prípadne má nejaké vážne nedostatky?
//: Mal by vydržať minimálne tie 3-4 roky,nepatrím k typom čo menia mobily každý pol rok.
Obzerám sa už po niečom zaujímavom, ktoré splní náročné podmienky doby
Viac menej som si vybral HTC Hero, chcem len radu, či sa v podstate za tú cenu 375 € s DPH od O2 oplatí alebo za tú cenu sú aj lepšie kúsky. Mám O2 a žiadna viazanosť s iným operátorom ma neláka, čiže akcie padajú.
Takže oplatí sa prípadne má nejaké vážne nedostatky?
//: Mal by vydržať minimálne tie 3-4 roky,nepatrím k typom čo menia mobily každý pol rok.
begbeee: nevyhoda je v aplikaciach, vdaka fragmentovanosti androidu je nielen velmi takze vyvyjat aplikacie, ale je to aj velmi nakladne a malo vynasa
takze velky naval lacnych aplikacii necakaj, bud budu free (vacsinou indie developeri) alebo strasne drahe (velke znacky typu Gameloft)
inak ten telefon nema ziadnu zavaznejsiu chybu ktoru by nevyriesil mensi hack/root, len si skus zistit ako je to s upgradom na novy (2.0?) Android, neviem ci sa chystaju vykaslat na zakaznikov ako v pripade WM alebo ponuknu update aj na starsie zariadenia
takze velky naval lacnych aplikacii necakaj, bud budu free (vacsinou indie developeri) alebo strasne drahe (velke znacky typu Gameloft)
inak ten telefon nema ziadnu zavaznejsiu chybu ktoru by nevyriesil mensi hack/root, len si skus zistit ako je to s upgradom na novy (2.0?) Android, neviem ci sa chystaju vykaslat na zakaznikov ako v pripade WM alebo ponuknu update aj na starsie zariadenia
No a teraz v ľudskej reči, prosímStopa napísal:begbeee: nevyhoda je v aplikaciach, vdaka fragmentovanosti androidu je nielen velmi takze vyvyjat aplikacie, ale je to aj velmi nakladne a malo vynasa
Prečo by som mal hackovať svoj telefón?
Prečo je pre mňa dôležitý upgrade - koľko ľudí dodnes fičí na XP, keď už máme aj win 7...
Prečo mám vidieť ako chybu nedostatok lacných aplikácií, keď sám píšeš že budú free (alebo drahé)???
hackovat telefon budes musiet napriklad ak chces mat viac ako 128MB aplikacii, mozno to vyriesia v update ale zatial to chce urobit mensi hack
upgrade FW sa vzdy zide, nikdy nevies co za zaujimave novinky moze priniest
a s tymi aplikaciami to neber ako pomer 50:50, oproti iphonu budu ceny vo vacsine pripadov vyssie a o to mi prave ide, vidiet to napriklad na MS Marketplace(ktory ma pritom este vacsiu fragmentovanost, ale zato aj viac zariadeni) kde za rovnaku aplikaciu zaplatis aj 6-nasobok
upgrade FW sa vzdy zide, nikdy nevies co za zaujimave novinky moze priniest
a s tymi aplikaciami to neber ako pomer 50:50, oproti iphonu budu ceny vo vacsine pripadov vyssie a o to mi prave ide, vidiet to napriklad na MS Marketplace(ktory ma pritom este vacsiu fragmentovanost, ale zato aj viac zariadeni) kde za rovnaku aplikaciu zaplatis aj 6-nasobok
Načo tam je ptoom pamäťovka?hackovat telefon budes musiet napriklad ak chces mat viac ako 128MB aplikacii
A zrovna o akom type aplikácií hovoríš... Ide mi skôr to aby to prezeralo doc. pdf. pdb. , dalo sa s tým dobre surfovať (fuckbook a tak podobne), gmail, hudba, fotky (nie robenie)... možno skype..
nemyslím, že to nebude free.[/quote]
tu je ten hacik: na pamatovku nemozes instalovat
takze mas 2 moznosti
1) spravis hack a tuto instalaciu umoznis
2) niektore aplikacie si dokazu rozmernejsie subory ulozit na pamatovku a tymto obchadzaju toto obmedzenie
hack by mal byt relativne rychly a bezbolestny, navyse vraj google pracuje na oprave, vid http://www.9to5mac.com/android-rom-install-256-droid
a z tych aplikacii co spominas budes mat vsetko free (i ked s tym prezeranim suborov si nie som 100% isty)
1) spravis hack a tuto instalaciu umoznis
2) niektore aplikacie si dokazu rozmernejsie subory ulozit na pamatovku a tymto obchadzaju toto obmedzenie
hack by mal byt relativne rychly a bezbolestny, navyse vraj google pracuje na oprave, vid http://www.9to5mac.com/android-rom-install-256-droid
a z tych aplikacii co spominas budes mat vsetko free (i ked s tym prezeranim suborov si nie som 100% isty)
-
uplink
VIP
Aký je prosím Vás najlepší nedotykový mobil od nokie, alebo HTC? Ak také niečo majú? Myslím najvybavenejší [bt, wi-fi, gps, 8-32 GB internal memory, stereo sound, 3.5mm jack, 800x480 display atp]? Lebo som hľadal na alze, na pcmanii, na nokia.sk a htc homesite a nenašiel som nič schodné. Tá nokia čo teraz výjde X6 nemá multitouch, takže ako dotykáč zlyhal, HTC čo som si vybral je fajn, ale dať 530 evri za mobil je trochu silná káva, hlavne keď používa display so 16k farbami
...tak hľadám niečo rýchle, skladné a nadupané. Predstavoval by som si niečo ako nokia 5310 Xpress Music, akurát s parametrami aké má napríklad HTC HD2 Leo a tak. Či to už moc fantazírujem? Alebo viete o niečom?
-
uplink
VIP
hmm to je cca to čo zháňam, díky moc. Keď som o ňom čítal recenzie nevyzeral tak "vybaveno" ako teraz keď ho pozerám na gsmarene. Díky moc za tip, myslím že je to "môj" horúci kandidát. Keby mal display s rozlíšením väčším ako 320x240 tak ho idem objednať hneď teraz. Ináč je fakt super...díky moc ešte raz K+Andreso napísal:uplink: A čo tak nokia E52?
A škoda ešte tých videí. Hmm nerozumiem celkom výrobcom mobilných telefónov. Vždy na niečo "zabudnú". Buď aspoň VGA videá, HD by neboli na škodu. Proste aj HTC HD2 Leo nerobí HD videá, čo je dosť fail. Neviem prečo nespravia mobil, ktorý by mal všetko a dve verzie. S dotykovým a bez dotykového displayu.
Je ťažké vyrobiť telefón s edge, gprs class 12, hscds, 3.5g [hsdpa,hsupa], 800x480 display 16M farieb, GPS/A-GPS, 32 Gb internal memory, akcelerometer, nejaký otvorený OS [symbian, android], 3.5" mm jack, crystal-clear audio out, tv-out, kovové telo, xenónový blesk, 5-8mipix, hd video recording, nejakú dobrú optiku a ccd matricu, micro SD support up to 32 GB, wi-fi, 800 MHz - 1GHz procák, a tak. Proste spraviť niečo ako je tá E52ka, nenechať ju len s qcif videom a malinkatým displayom. Ináč je to škoda, lebo ten telefón má všetko, okrem týchto dvoch vecí
nad tým som tiež uvažoval. Dve veci. Rezistentný display a 65k farieb displayArkaz napísal:ako vravis Htc leo je neskutocna palkanaozaj ten 1GHz procak je proste 1GHz aj ta RAM ma nieco do seba. ale co keby si skusil lacnejsi HTC HD ? =) ten je tiez dost dobry sice onieco menej vykonnejsi ale stale fajn
a kupis ho uz aj za 250 e =)
tá E52ka má 24 bitov, hmm sa mi veľmi páči. Idem pozrieť nejaké jutjube videá.
-
Arkaz
Addict
to je pravda tych 65K farieb je skoda .. a k tej nokii. E52 je skvela volba no ja osobne by so mdo toho nesiel. a to z dovodu napriklad absencie qwerty ktora je umna velmi dolezity faktor. ak pouzivas qwerty skus sa pozriet po E75 alebo po E71/E72
E75 som mal a musim uznat ze naozaj svely telefonik nadherne spracovanie mal vsetko co som potreboval =)
-
uplink
VIP
DeFeAt jjDeFeAt napísal:uplink, ako tak pozeram, hladas to iste ako ja..
je to super fón, ale pokiaľ nie je klávesnica súčasťou mobilu v displayi a je samostatná tak sa mi to fakt že nepáčiAndreso napísal:Kluci, a čo tak Nokia E71?
-
DeFeAt
Medium Professional
pozri, mobily budu vzdy robene tak, ze nieco na nom urobia skvele (leo - procak, ramka, velkost displayu) a nieco schvalne domrdaju (fotak, videa, "farebnost" displayu) a ty po pol roku zistis, ze by si chcel nieco s lepsim fotakom, tak ti kupis fotomobil, tak budes chciet aj super hudbu..
ja preferujem qwerty klavesnicu, nic nie je lepsie ako pisat smsku na takejto klavesnici
ja preferujem qwerty klavesnicu, nic nie je lepsie ako pisat smsku na takejto klavesnici