Zdochinanie na volnobehu
Zdochinanie na volnobehu
Zdravim, mam taky malicky problem, ktory nie je az taky hrozny, ale trapi ma. Ked mam studene auto tak zdochina. Niekedy po nastartovani hned zdoche. Tiez sa mi parkrat stalo ked som siel z kopca ku krizovatke a vyhodil som rychlost tak mi motor skapal. Ked je auto zohriate tak samozrejme problem nie je, auto ide ako ma, aj ked volnobeh poskakuje. (Hodnota je ok - okolo 900ot/min). Otec mysli ze problem asi bude v spinavej skrtiacej klapke, ja mam ale podozrenie bud na spatnu lambdu alebo snimac otacok na klukovom hriadeli. Auto : Citroen Saxo 1.1i 44kW, 155tis km, jednobodove vstrekovanie. Co myslite, kde moze byt chyba?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
prvy ma napadol sytic, ale nakoniec si napisal ze ma 900ot. ... predpoklam ze ked je motor zohriaty tak volnobeh je nizzsie
...
priklanam sa k vycisteniu skrtiacej klapky ... to je najjednoduchsie vysvetlenie ...
keby bola zla lambda tak by pocitac volil zlu zmes ... auto by netahalo, mohlo by dymiet, kultivovanost chodu by sa vyrazne zhorsila ... mohlo by sa to prejavit v pripade vyrazne bohatej zmesi vyrazne zvysenou spotrebou ... kazdopadne by na to nemalo zohriatie motoru a otacky velky vplyv
...
... keby to bol snimac na klukaci tak nenastartujes .. roztocil by si motor, ale jednotka by nedostala signal, ze sa klukac otaca, cize motor by bol pre nu v pokoji a nebol by zo strany RJ dovod dodavat palivo
priklanam sa k vycisteniu skrtiacej klapky ... to je najjednoduchsie vysvetlenie ...
keby bola zla lambda tak by pocitac volil zlu zmes ... auto by netahalo, mohlo by dymiet, kultivovanost chodu by sa vyrazne zhorsila ... mohlo by sa to prejavit v pripade vyrazne bohatej zmesi vyrazne zvysenou spotrebou ... kazdopadne by na to nemalo zohriatie motoru a otacky velky vplyv
... keby to bol snimac na klukaci tak nenastartujes .. roztocil by si motor, ale jednotka by nedostala signal, ze sa klukac otaca, cize motor by bol pre nu v pokoji a nebol by zo strany RJ dovod dodavat palivo
v septembri bol na emisnej a ked som pozeral protokol tak vsetky hodnoty boli uplne v poriadku. tak je pravda ze po nastartovani to auto dymi bielym dymom, ale po zohriati to prestane. na saxoclub fore som cital ze jednemu chlapikovi tiez robi podobne ze mu spadnu otacky na 500 a potom vyletia naspat na normalnu hodnotu. problem mal v krokovom motorceku skrtiacej klapky. takze asi to budem musiet zhodit dole a precistit 
/BTW auto jazdi ako maly drak
ked je zohriaty motor ide perfektne, reakcie na plyn su vyborne...
/BTW auto jazdi ako maly drak
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
-
Holubar
Darca
Mam to iste Saxo a robi to tiez, musim vzdy na studeno prisliapnut plyn. Teraz je to ale v stave, ze to je zle uplne cele a na poslednej ceste do servisu s problemom opisanym v inej teme, to zacalo skapinat pri vysliapnuti spojky aj pri zohriatom motore. To ale asi suvisi s nejakym vacsim problemom. V kazdom pripade dam vediet jak to dopadlo, co bolo menene, cistene a ci sa nieco zlepsilo alebo zhorsilo
dik za rady, na saxoclub je napisane ze to robi motorcek skrtiacej klapky...takze ten vyberem a precistim a taktiez aj skrtiacu klapku...len teraz sa treba ucit na skusky
cez prazdniny sa k tomu dufam ze dostanem 
//inak Hlubar vsimol som si ze dost mas problemy s tym saxom
Kolko mas najazdene? Diagnostiku pomocou LEDky si uz skusal robit?
//inak Hlubar vsimol som si ze dost mas problemy s tym saxom
-
Holubar
Darca
To moje ma 168 tis. km. V podstate jediny problem bol, ze mizol olej, ale ako som to dal na prekruzkovanie a rozobrali to, tak uz to nejak poskladane nechce ist. Teraz to je uz na treti krat v servise, uvidim, ci to spojazdnia. To LED ani neviem, co je, ak je to rv 1996, da sa to vobec nejak diagnostikovat?
Predtym to ale islo dobre, v podstate spolahlivo, mozno som do toho ani nemal rypat a nechat ho v klude dozit. Ale to uz skoda teraz na to mysliet. Dam vediet, ked to vyberiem zo servisu.
Predtym to ale islo dobre, v podstate spolahlivo, mozno som do toho ani nemal rypat a nechat ho v klude dozit. Ale to uz skoda teraz na to mysliet. Dam vediet, ked to vyberiem zo servisu.
Jasne daj vediet, budem rad
V program Autodata (nieco podobne ako bosch esi, je to informacny system) bolo napisane ze toto auto sa da diagnostikovat pomocou LEDKY, ktoru napojis na nejaky pin (teraz fakt sa uz nepamatam kde co) a ledka ti vyblika chybovy kod. Napriklad 2 x dlhy blik 20tky a 5x kratky = kod chyby 25 a tam je zoznam kde si najdes co dany kod znamena