dá sa plyn pančovať?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
mito85
Star
Star

dá sa plyn pančovať?

Príspevok od používateľa mito85 »

soory že zakladám zase novú tému ale veľmi ma to zaújma, dá sa pančovať plyn, lebo jadím na LPG a všade stojí cca 0,46 EUR a niekde možno trocha menej ale tu v TO je jurki a ten má LPG za 0,35EUR čo je už dosť rozdiel, na jednu nádrž 5 EUR :!: ako zatial som tam bral 2 krát ale zaújmalo by ma že či sa dá plyn nejako pančovať a že ako ho môže mať taký lacný oproti konkurencií :?:
Frikso
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Frikso »

Určite sa dá, len to nie je také jednoduché ako pri benzíne/nafte. Možno jurki má iný pomer propanu : butanu v zmesi. A práve propan je ta energeticka - horľavá látka v zmesi.

Tiež ide o čistotu plynu. Tankuješ ho kvapalnom skupenstve a môže obsahovať všeliake nečistoty. To najlepšie uvidíš na plynovom filtri a v reduktore po par tisic odjazdenych km.

Ja na jurki netankujem, neverím im. Najčastejšie tankujem eco+ na slovnafte u nás alebo keď mám cestu, do TT alebo PK tak nemecký Tomegas.
mito85
Star
Star

no o nom som počul ale tu taký nie je:(( a teraz pôjdem niekdedy na preštelovanie tak pozreme že ako to vyzerá, alebo to budem striedať raz na jurki a raz na slovnafte, ináč na jusrki by som normálne naftu al. benzín nekupoval ale ten plyn ma zaujal tou cenou tak som zvedavý:DD
Frikso
Darca
Darca

Pokial ti to nešklbe a nemáš s tým plynom menší dojazd, tak by som to až tak neriešil. Ale určite si dávaj väčší pozor na čistotu reduktoru a včasnú pravidelnu výmenu filtra.

Inak aké maš auto?
mito85
Star
Star

ináč dá sa pozreť ten filter a reduktor a j sám alebo s tým musím behať do firmy čo mi to robila? a ako často sa to mení? mám Renault Velsatis 2.0 T 120kW, a mám asi 65 litorvú nádrž do kt sa mestí cca 50-52 litrov a mám dojazd 500km takže v pohode, ked to porovnám s benzínom a koľko som platil zaň tak sa len usmievam (0.35 al. 0,46 za LPG a 1,20 za benzín je rozdiel nie) :lol: ty máš aké auto? a ako si spokojný s plynom?
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Radšej tankuj na Slovnafte a máš istotu, že tankuješ dobré LPG. Pančovať sa dá všetko. Známy vozí pančovanú naftu 0,50€/L :D
Frikso
Darca
Darca

Filter si môžeš vymeniť aj sám, nachádza sa pred reduktorom - choď po hadici od reduktoru k elmag. ventilu a pred ním alebo za ním je filter (podľa značky a typu zariadenia).
POZOR! Nezabudni si uzavrieť kohutik na nádrži, než to začneš otvárať aby si sa nepopálil (plyn dosahuje pri rozpínaní až -80°C) a tiež nechaj najprv vysyčať zbytkový plyn z trubiek..

Ako na to pozerám, tak radšej si to nechaj spraviť v servise alebo u známeho :D ešte si ublížiš a bude to na mňa.

Ja mám favorit a som veľmi spokojný. V rodine máme aj feliciu na plyn a tiež bez problemu čo sa LPG týka..
mito85
Star
Star

a máš to aj v papieroch? ak tak mi napíš SS, všimajú si poliši tú srandu v nárazníku na tankovanie?
Napísať odpoveď