Prosim Vas: Ako mam vo photoshope spojit 2 rovnako vysoke fotky pekne vedla seba do jedneho horizontalneho zaberu (nemam na mysli panoramu), len napriklad proste jedno foto 1000*1000 + druhe foto 1000*1000 = 2000*1000
otvoríš si obe, v jednej dáš Obraz veľkosť plátna nastavíš na 2000 šírku a dole klikneš, na ktorú stranu sa to má rozšíriť. potom tam už len hodíš druhú fotku
No tak ja som si to platno rovno rozsiril na vsetky fotky ktore tam chcem dat lenze ked ich tam idem vkladat tak mi tie dalsie vlozi na stred a nemozem s tym uz pohnut?
isteže s nimi môžeš pohnúť. stlač V a pohybuj každá novo vložená fotka je v novej vrstve. takže ked chceš s niektorou pohnúť, musíš sa presunúť do jej vrstvy
štandardne zobrazenie priťahovať. ale fotku k fotke to automaticky nepritiahne. ide to k okrajom plochy a neviem kde ešte. aspoň u mňa v CS3ke... ale fotky si dáš k sebe aj manuálne, ked si to priblížiš
Mam adobe photoshop 7.0 ce. Neviem ci by som mal mat na toto nieco lepsie? No ale k veci: to pritahovanie mi to pritahuje len na okraje platna, tak sa asi budem musiet riadit neakym suradnicovym systemom? Len musim neaky najst. Inak dakujem ti ze mi stym pomahas. You are very kind...
skús Ctrl+T, hore máš nejaké nastavenia. takých 9 bodov, kde si môžeš nastaviť referenčný bod a za tým sú polia, kde si môžeš nastaviť presné súradnice. ale je to celkom piplačka... prípadne si ešte zapni pravítka v ponuke "zobrazenie"
Ked mas na lavo a hore pravitko tak staci prejst do plochy pravitka kliknut a potiahnut do platna vodiacu linku. Mam CS4 ale tie linky su asi tak isto aj v 7
//autoeditácia príspevku ( 21 Nov 2009, 20:08 )
Nejak takto
S photoshopom je radost pracovat, ak to teda clovek vie. A co sa tyka tej mojej otazocky na verziu: Mam dost dobru? Alebo sa mam poobzerat po niecom lepsom?
fox111fox napísal:S photoshopom je radost pracovat, ak to teda clovek vie. A co sa tyka tej mojej otazocky na verziu: Mam dost dobru? Alebo sa mam poobzerat po niecom lepsom?
Ved ked sa ti chce, tak si stiahni CS3 alebo CS4. Nic ti nebrani. Horsie to urcite nebude