/ Váš názor / Podnikanie v doprave

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
m4jor
Medium Star
Medium Star

/ Váš názor / Podnikanie v doprave

Príspevok od používateľa m4jor »

V poslednom čase som si všimol dosť veľký rozmach firiem zameraných na prepravu osôb rôznymi dodávkami upravenými na prepravu ľudí. Neviem ako inde, ale tu sú minimálne 4 a možno aj viac firiem, ktoré sa týmto zaoberajú. Myslíte si že je po ich službách až taký veľký dopyt? Využívate takýchto alternatívnych dopravcov?

A vôbec, má dnes ešte perspektívu podnikanie v doprave? Či už osobnej alebo nákladnej (do 3.5t).
Hotwire
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: / Váš názor / Podnikanie v doprave

Príspevok od používateľa Hotwire »

m4jor napísal:V poslednom čase som si všimol dosť veľký rozmach firiem zameraných na prepravu osôb rôznymi dodávkami upravenými na prepravu ľudí. Neviem ako inde, ale tu sú minimálne 4 a možno aj viac firiem, ktoré sa týmto zaoberajú. Myslíte si že je po ich službách až taký veľký dopyt? Využívate takýchto alternatívnych dopravcov?

A vôbec, má dnes ešte perspektívu podnikanie v doprave? Či už osobnej alebo nákladnej (do 3.5t).
myslis toto akoze "nepravidelna preprava osob"? to skonci hned ako zaplataju tu dieru v zakone :wink:
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

A aka tam je diera?
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

moosha napísal:A aka tam je diera?
taco take ze je to vyhodnejsie ako robit taxikara ale vpodstate je to ta ista praca...proste len neplatis niektore odvody statu, takze hlavne preto si myslim ze to coskoro zatrhnu :lol:
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

na druhej strane, všetko je len do určitého času.
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

co sa tyka nakladnej dopravy velmi sa to neoplati spediteri tak tlacia ceny dole ze ti ledva vyda na lizing a naftu ak mas este nebodaj sofera tak sa mozes skrabat za hlavou navyse vacsina spedicnych firiem ma problem s platenim faktur na cas velakrat sa stalo ze je faktura 2 mesiace po splatnosti ked im zavolas kedy budu peniaze tak sa urazia a nedaju ti furu

co sa tyka osobnej prepravy tam neviem ako to funguje
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: / Váš názor / Podnikanie v doprave

Príspevok od používateľa pryja »

m4jor napísal:V poslednom čase som si všimol dosť veľký rozmach firiem zameraných na prepravu osôb rôznymi dodávkami upravenými na prepravu ľudí. Neviem ako inde, ale tu sú minimálne 4 a možno aj viac firiem, ktoré sa týmto zaoberajú. Myslíte si že je po ich službách až taký veľký dopyt? Využívate takýchto alternatívnych dopravcov?

Je co sledujem, tak niektori si naozaj nadherne zarobia. Napriklad jeden od nas, co pravidelne pendluje Slovensko-Mnichov. Ma 8 miestny mercedes, 4krat za tyzden sa otoci, dovezie do Nemecka 7 ludi, dalsich 7 v ten den dovezie spat na Slovensko a od kazdeho zoberie za cestu 30€
Cize za den ma vo vrecku 420€ a to krat 16, tak mesacne je to 6700-to mas cca 200000sk. Nieco z toho ide na leasing, nieco na benzin, ale stale mu krasna suma zostava.
A este lepsie na tom su napr. soferi, ktori vozia opatrovatelky do rakuskych rodin, lebo Rakusania vacsinou cestu plne preplacaju, takze tam su tie sumy za odvoz este vyssie, aj 50-60€ na osobu.
To len tak pre zaujimavost, co viem z vlastnych skusenosti povedat. :)
Napísať odpoveď