bmw -poradna

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
picha
Amateur
Amateur

bmw -poradna

Príspevok od používateľa picha »

nazdar ked tu ma niekto skusenosty s kupovanym jazdenych aut alebo je majitelom bmw prosim dajte sem rady naco si dat pozor pri kupovani jazdenych baworakou, coskoro idem brat 525 tds rv 94 tak byste mohly zacat tymto modelom, ale kludne davajte aj ine :P dik
BoBor89
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa BoBor89 »

kedže si už rozhodnutý o BMW, tak by som šiel na nejaké BMW forum, tam ti pomôžu viac, lebo zanietencov do BMW tam nájdeš určite viac ako tu...a oni ti poradia..
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Spýtaj sa tu: http://www.bmwklub.sk/
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

15-rocne auto, takze aj tu plati, ze tam moze byt rozbite hocico. Treba to pozriet cele, zisti kedy bol meneny olej a filtre, hlavne si zisti cenu nahradnych dielov a ich dostupnost. Aka je cena toho auta?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

hlavne nebrat TDS .. to je najhorsi dostupny motor od BMW .. jak chces TDs, tak si porad mozes kupit aj francuza :-) ... poobzeraj sa radsej po E34 525TD to je lepsi motor ... ma sice mensi vykon, ale ked trafis kusok tak je to drzak

... pozor si daj hlavne na cerpadlo, aby netieklo, alebo po jazde negrcalo naftu cez prepad .. je to docela draha sranda a jazdene neni lahke zohnat ani v ríši :-) .. potom tradične veci co sa tykaju vsetkych jazdeniek rovnako :-) ...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

nordkapp_pb napísal:hlavne nebrat TDS .. to je najhorsi dostupny motor od BMW
presne tak, svata pravda, toto ti povie kazdy, kto cosi o bavorakoch vie... nie len ze je to najhorsi bavoracky motor, ale popri tdi pd aspiruje aj na najhorsi motor vobec :D
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

v prvom rade si daj pozor aby si sa vyhol e34 TDS. to je asi najpodstatnejsie. potom sa skus vyhnut vsetkym starym dizlom. BMW su fajn auta, ale ich stare dizle nestoja za nic. v e34 su benzinove velmi kvalitne (M50), ale naftak urcite nie. pred kupou si zober lajstro a napis si vsetko co chces skontrolovat, lebo urcite na nieco zabudnes. na e34 pokial viem, casto odchadzaju automaticke prevodovky (s touto diagnozou mi jedna e34 vonku hnije vyse roka). tiez zvykne robit problem sanie a tiez aj s chladicmi to nemusi byt ruzove. tiez by som si dal velmi pozor na hrdzu. tieto auta zvyknu dlho odolavat, ale treba pozriet naozaj vsade. kto jazdil s tym autom, nemusel s tym jazdit vobec setrne. takze by som si dal pozor aj na spodok karoserie (druha e34 zrejme presla cez riadnu jamu a spodok zacal hnit. na jar mozem dat vyvarit cely roh). tiez prahy dveri, rohy, podbehy a urcite vyfuk, ktory je problematicky vo vsetkych starsich autach. tiez velmi dolezita vec ventily. ventily su dost draha zalezitost a na BMW ich je paradne pocut, ked su chore. zvysok asi ako u kazdeho ineho auta. keby boli nejake otazky, treba ist smelo na bmwklub. ale tomu naftaku by som sa snazil vyhnut oblukom
picha
Amateur
Amateur

je to manualna prevodovka, cena 35 000sk, mohly bi ste niekto podrobnejsie vysvetlit preco je tds o tolko horsie nez TD? a dizlu sa nevihnem lebo prave dizel chcem, kvoly spotrebe

//autoeditácia príspevku ( 24 Nov 2009, 12:54 )
prikladam link
http://bmw-rada-5.autobazar.eu/525-d-id1236062.html
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

znama otazka, ake dlhe trasy mienis chodit ? ked nutne ten diesel...
napr ja som v skole autom do 10min ak nieje niaka vacsia zacpa, tzn. ze ten diesel by sa mi ani nezohrial a len by mu to skodilo, tak isto ani spotreba by nebola nizsia
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ach, 5er e34 v rope za 1 150e... tesim sa na vase prispevky, chlapci :D btw kup si radsej nieco s malym benzinom...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

podrobnejsie vysvetlit ? vyssia spotreba a len o 30 dychavicnych naftovych konikov naviac, odchadzaju rovnake veci ako na klasickom TD akurat rychlejsie :-) (vaha vzduchu, turbo, cerpadlo ...) ... ((TDS je mierne prekopany M51 2,5 TD s intercoolerom a vyssim plniacim tlakom ... ale asi sa im to prekopanie nepodarilo ... :-) ))

... proste TDs si kupi clovek co ma vela casu a zlate ruky, alebo pozna mechanika ktory robi zadarmo :-P :-P ...

... naftak chces aby si usetril ze ? ale vedz ze spotreba nieje vsetko a na TDsku (este ktomu za 1500 Ojr) nemas sancu usetrit ... atmosfericka benzinova 1,8, alebo 2,0 budu mat o liter - dva vyssiu spotrebu, inu dynamiku a hlavne uplne inu spolahlivost - benzin je benzin - ziadne rozvody, turba, odchodene cerpadla, zhavice :-) ... ak najazdis rocne 30 - 40 tkm tak sa ti mozno zacne vyplacat s takym servisom aky to vyzaduje, inak urcite nie :-) ...
picha
Amateur
Amateur

takto: do prace 35km
z prace pochopitelne tak isto
obcas nejaki tazkynakup z obchodu

obzeral som sa este po vovlo s40 aletam ceny splhaju vysoko

prehodit popripade opravit niektore suciastky zvladne kazdy aj bez mechanika po chvilke rozmyslania, akorat nemam sainu o cenach suciastok

idem este pozret nejaky benzin pre istotu
zatial diki vsem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Kupovat tak stare auto, navyse BMW, tak to spravi len magor. Ked sa ti nieco pokazi, co sa urcite pokazi pri takom starom aute, tak potom si budes buchat hlavu o kapotu, ked nebudes moct zohnat suciastky alebo ked uvidis tu cenu. V tej cenovej relacii v ktorej sa pohybujes, tak to by som radsej kupil Favorit a nebol by tam aspon problem s ND.
turtlak69
Guru
Guru

hojko: problem s tym, ze je to stare auto by som nevidel. sam vlastnim dve e34 podobnych rocnikov a zohnat diely nie je vobec problem. su lacne a je ich velmi vela. tieto modely vydrzia velmi vela. problem by som skor videl v tom, ze je to naftak a tam je dielov menej a opravy su trojnasobne drahe a samozrejme caste. motor po 270 000 km moze mat stale krasny zvuk, ale benzin. stary naftovy BMW su peniaze von oknom.
navyse sa mi zda byt ten autiak tuknuty. medzi prednym naraznikom a blatnikom sa mi zda byt nejaka vacsia fuga ako by mala byt. navyse je vidno, ze zacina hnit blatnik. dalsia vec co sa mi nezda je pocet km. naftaky su na dlhe trate a este som nevidel tak stare auto, co by malo nabehane tak malo km. kilometre su na 99% stocene. nikto ti nepovie o kolko. ci niekto utal odtial 100 000 alebo 200 000 alebo aj 300 je otazne. toto by som nebral urcite. ked uz e34, tak jednoznacne benzin bud 520 alebo 523,525.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:...
nieje to nutne pravda ... diely na bezne BMWcka stoja z druhovyroby to co na Octaviu :-) ... niektore ale hold (na starych BMW naftach) odijdu rady a to situaciu meni ... ked je clovek sikovny tak si na takom aute este spravi vsetko sam, pokial netreba rozoberat motor, alebo prevodovku ... servis a hlavne ten autorizovany by ale cloveka zozral, nakolko by jeden servis stal dvakrat tolko ako auto :-D :-D ... netreba mat predsudky E34 je velmi dobre auto, pokial je v dobrom stave :-) ...

... inak nemyslim si ze je na mieste cloveku co sa obhliada po 525TDS odporucat 523i resp. 525i ... to uz su motory inde ... ekvivalentom je 520i ... odporucam 24V ... ((aj ked 6ti val je 6ti val :-P))
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb napísal:((aj ked 6ti val je 6ti val :-P))
ved aj 520i je sestival ;)

neviem... i ked je e34 je jedna z mojich najvacsich srdcoviek, dielov bude kopu a hlavne lacnych z druhovyroby, asi by som do toho za take peniaze nesiel... popozeral by som favority, felicie, kadetty, a tak podobne...

turtlak: kilometre, samozrejme, nie su original, a kludne by som to tipoval aj na vyssie cisla ako 300 000... ale co ma zarazilo, je ta poznamka o tom, ze bol tuknuty... to naozaj cakas, ze take auto s takymi kilometrami bude v top stave a nikdy neburane? skor by som povedal, ze na tu cenu prave vyzera celkom k svetu... az na ten motor ofc...

// aha, akeho fesaka som nasiel :) http://bmw-rada-5.autobazar.eu/520i-id1266074.html
turtlak69
Guru
Guru

nordkapp_pb napísal:nieje to nutne pravda ... diely na bezne BMWcka stoja z druhovyroby to co na Octaviu :-) ... niektore ale hold (na starych BMW naftach) odijdu rady a to situaciu meni ... ked je clovek sikovny tak si na takom aute este spravi vsetko sam, pokial netreba rozoberat motor, alebo prevodovku ... servis a hlavne ten autorizovany by ale cloveka zozral, nakolko by jeden servis stal dvakrat tolko ako auto :-D :-D ... netreba mat predsudky E34 je velmi dobre auto, pokial je v dobrom stave :-) ...

... inak nemyslim si ze je na mieste cloveku co sa obhliada po 525TDS odporucat 523i resp. 525i ... to uz su motory inde ... ekvivalentom je 520i ... odporucam 24V ... ((aj ked 6ti val je 6ti val :-P))
nechapem... 520i z 94 boli predsa V6, 24V. alebo sa mylim? lebo v 520i prave ten V6 je ;) a to je aj jeden z dovodov preco sa mi ten motor tak paci. nizkoobjemovy V6 je velmi divna kombinacia a neda sa povedat, ze zla.

edit:

RATZINGER666 si ma trochu predbehol. chcel som odpisat skor, ale akosi praca volala a okno bolo stale otvorene. jj 520i je V6 ako som pisal. a ano, myslim si ze tuknute bolo. tuknute auto sa nepredava s popisom ako keby to bol uplny cukrik. ja som kupil tuknute v dobrom stave. nie je este opravene (to budem riesit na jar) za 650 eur. pokrivene dva plechy, rozbite svetlo, odideny chladic (este pred burackou) a odidene tyce stabilizatora. ta cena je dost neporovnatelna s tym, co predava dotycny. kazdy tukanec znizuje cenu a nie, ze sa to chlapik snazi predat ako auto v top stave s par najazdenymi km. chcel som tym povedat, ze takemu predajcovi by som absolutne neveril uz len zo znenia toho inzeratu (nehladiac na gramatiku).
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

a ja som tam zas rozmyslal nad 518í, nejake momentalne zatmenie som mal .. jasne ze je 520 sestival ... akurat nie V6, ale R6 :-) ...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

turtlak: aha, uz chapem, ako si to myslel... samozrejme, pokial na aute uvidim jasne chyby a predajca mi bude svatosvate tvrdit, ze autu sa nic nestalo, tak je niekde zrada... inak ako druha moznost moze byt aj to, ze narazniky uz proste odhnivaju od kasne :)

nordkapp: a aby sme uz boli uplne internacionalne korektni, tak L6 :D
turtlak69
Guru
Guru

to je jedno. hlavne, ze sme sa zhodli, ze M50 je sestivalcek :) a ano 518i bol este stvorvalec. nejako si neviem predstavit v tom aute stvorvalec... prilis vysoka vaha. uz 2.0 (resp 1991cm3) je na hrane. btw nejako sme absolutne mimo temu. skor by zaujimalo ci nakoniec tu karu autor temy kupil alebo co zvazuje ako alternativu. nejako sa to trosku zvrhlo :P
Napísať odpoveď