.NET Framework 11 a Ubuntu 9.04

Všetko ohľadom Linuxu...
cimow
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

.NET Framework 11 a Ubuntu 9.04

Príspevok od používateľa cimow »

Ahojte,

potreboval by som radu ako rozbehat .NET Framework 11 na Ubuntu 9.04, skusal som to pomocou wine a nasledne winetricks. cubextract mam nainstalovane, takze by v tom problem nemal byt. robil som to prikazom sh winetricks dotnet11, priebeh aj instalacia prebehla uspesne. Ale pri spustani programu(.NET framework11) vipise chybu aby som si skontroloval som OS. Vraj je to na verziu ubuntu 8.04 a tam by to malo ist, ale chcel by som to rozbehnut na mojej terajsej 9.04 :? , neviem kde je problem... .net farmewrok potrebujem kvoli jednemu windowsackemu programu, ktory bez toho nefunguje...dakujem za rady :)
Snacker
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Snacker »

Skus pozriet mono
cimow
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Co je to mono? nejaka alternativa?
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

cimow napísal:Co je to mono? nejaka alternativa?
http://www.google.com/search?q=mono+framework
Results about 1,010,000 for mono framework.
cimow
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

pato83 napísal:http://www.google.com/search?q=mono+framework
Results about 1,010,000 for mono framework.
ano prvy link na slovo mono a bol som na ich webe, len som myslel ze mi poviete nieco viac k mojej problematike a tej aleternativy mono...nevadi, idem skusat
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

cimow napísal:ano prvy link na slovo mono a bol som na ich webe, len som myslel ze mi poviete nieco viac k mojej problematike a tej aleternativy mono...nevadi, idem skusat
Pokojne sa pytaj, je tu dost sikovnych ludi, ktori ti radi odpovedia. Ale na otazku, ze "co to je?" sa inak ani odpovedat neda jednoducho. Nijak si svoju otazku nerozvinul.
cimow
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Teda, potrebujem pod linuxom, v mojom pripade ubuntu 9.04 rozbehnut program CX-One, urcite sa snim niekto stretol komu hovoria PLC-cka nieco. Tento program sa pred instalaciou pyta ci ma naistalovat .net framework 1.1, pokial nieje naistalovany tak instalacia programu ani neprebehne...moja otazka znie ci to mono my vytvori presnu alternativu .net frameworku 1.1 a mohol by mi to zobrat aj tento program bez problemov?
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: .NET Framework 11 a Ubuntu 9.04

Príspevok od používateľa Deafboy »

Nemyslim si ze mono je presnou nahradou .net framework, no skus stiahnut winetricks.
Je to bashovy skript, ktory ti pomoze s instalaciou kniznic a programov ktore by si mohol potrebovat vo wine. Je medzi nimi aj .net
http://www.kegel.com/wine/winetricks
-stiahni, pridaj prava na spustenie a spusti (cez terminal)
piton
King
King

Re: .NET Framework 11 a Ubuntu 9.04

Príspevok od používateľa piton »

no ked uz mas ten soft nainstalovany, tak mozes skusit spustit .exe subor cez mono, cize napr. v konzole "mono cxone.exe" Mozno to pojde :)
Napísať odpoveď