kabel->wifi switch?
-
Gadelat
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
kabel->wifi switch?
Predstavte si situaciu, ze mate niekolko pocitacov pripojenych na ten isty internet a chcete sa pripajat pomocou wifi. Na pocitacoch bezia rozne servery a chcete, aby sa rychlost NEDELILA a aby kazdy z pocitacov vystupoval von ako samostatny pc, tj. pod vlastnou MAC a IP adresou. Islo by to ak by sa pripojil jednoducho standardny switch. ALE ako na to bezdrotovo? Ak sa to bude riesit klasicky wifi routrom, vsetky pocitace sa budu na neho pripajat, za routrom budu vystupovat ako jeden pc a rychlost sa samozrejme bude delit. Dalo by sa to teoreticky riesit zapojenim viacerych wifi routrov do switchu, ale muselo by platit ze 1router=1pc. Ak by bolo pocitacov dajme tomu 5, musel by sa kupit 5portovy switch a 5 wifi routrov co je velmi drahe riesenie. Ako na to teda s jednym zariadenim, ktorym a pripadne ako?
-
Traktorista
Guru
-
Traktorista
Guru
-
mathev
Star
takze: prvy krok je najst si na internete rozdiel medzi AP a routerom
druhy krok kup si hocijake BLBE AP a pripoj na neho vsetko co treba.
staci taka odpoved? lebo ked uz raz formulujem nejaku otazku tak sa ju snazim konstruovat tak, aby to pochopil ten co mi na to ma poradit
takto polozena otazka je nezodpovedatelna.
druhy krok kup si hocijake BLBE AP a pripoj na neho vsetko co treba.
staci taka odpoved? lebo ked uz raz formulujem nejaku otazku tak sa ju snazim konstruovat tak, aby to pochopil ten co mi na to ma poradit
takto polozena otazka je nezodpovedatelna.
Nejde mi o to ze chcem pouzivat router ale o to ze chcem byt pripojeny bezdrotovo a pripojku mam klasicku. aku klasicku? co to je klasicka pripojka?
Ci mi nieco hovori ap? Ano hovori. tak ked vies co je to AP preco ho nepouzijes ale chces pouzit router?
A po pripojeni nan ma kazdy pc za nim samostatnu adresu? WOT? kazdy pocitac ma vzdy nejaku adresu