Kúpa LCD TV cez internet

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
eldorado08

Kúpa LCD TV cez internet

Príspevok od používateľa eldorado08 »

Ahojte,

plánujem si kúpiť LCD TV 82cm pre rodičov cez e-shop a chcel by som vedieť Váš názor ktorý je z týchto najspoľahlivejší a najlepší e-shop, aké máte skúsenosti:

www.datart.sk

www.talkive.sk

www.hej.sk

www.tpd.sk

Zvedavý by som bol najmä na www.talkive.sk

Využitie TV analógový signál a dvd.

Rozhodujem sa medzi modelmi:

http://www.datart.sk/katalog/LCD-televi ... 2B450.html

http://www.datart.sk/katalog/LCD-televi ... ler_170243

http://www.datart.sk/katalog/LCD-televi ... ler_168848

http://www.tpd.sk/katalog/detail/?detai ... anoce_2009

Ktorý model mi odporúčate? Aké máte skúsenosti?

Ďakujem :)
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Z týchto modelov by som zobral toho Samsunga, pretože má taký istý dobrý obraz ako LG, ale má o 20 Watov menšiu spotrebu. Phillipsa by som neriešil.

A objednával by som to už dnes, aby ti to vôbec prišlo do Vianoc......... - samozrejme ak to plánuješ ako darček.
eldorado08

Ktorý Samsung si myslel? B450 alebo B530? A aké skúsenosti máš s LG? Sú obrazovo také kvalitné ako Samsung? Philips by si prečo neriešil?
Prečo mám dnes objednať? Mesiac netrvá doručenie :D
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

My sme domov minuly tyzden objednavali Samsung LE32B551 z eshopu TPD a musim povedat ze som bol spokojny. Ako s televizorom tak aj s obchodom. Vyberal by som to aj koli zaruke. Ked sa ti nieco pokazi a mas to kupene napriklad z hejka, tak to tam musis poslat. Avsak ked zakupis TV v TPD/Euronics tak pri reklamacii to zanesies do najblizsieho kamenneho Euronicsu a mas po probleme. Datart nepoznam ale ceny ma rovnake ako na predajni tak aj na internete (aspon tak som videl v predajni aj na nete, nemusi sa to tykat vsetkych produktov). Ja by som vybral samsung, ale najlepsie si to ist prezriet do nejakych obchodov kde ich maju povykladane a "ohmatat" si ich :)
eldorado08

Ahoj, ďakujem za odpoveď. Ako si spokojný s TV B551? Zvedavý by som bol najmä na pozorovacie uhly, podanie farieb, zvuk a celkové ovládanie TV.. Ak dobre viem B551 okrem dizajnu a konektorov má všetko podobné ako Samsung B530.. Díky :)
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Zatial som moc nemal cas poriadne ho otestovat, lebo prisiel len vcera. Prve co som vyskusal bol FullHD film a musim povedat ze bola to krasa. Obraz krasny ostry. Pozorovacie uhly su podla mna vynikajuce, farby by som hodnotil ako vyborne. Ovladanie telky je dost jednoduche, akurat ovladac je taky ako obuvak, troska vacsi ale dobre sa drzi, tlacidla su velke a dobre sa stlacaju. Menu TV je prehladne akurat pomalsie reaguje. Som zvyknuty ze stlacam tlacidla rychlo po sebe a to niekedy nestiha. Mozno pomoze novy firmware. Zvuk, no z toho som bol spociatku sklamany, znelo to ako keby zvuk vychadzal z plechovej skatule. Avsak po nastaveni ekvalizeru a spusteni SRS TruSurround HD to uz ma svoju kvalitu a z pozerania TV je naozaj zazitok :)
eldorado08

OK, ďakujem, nemáš skúsenosti s Philips 5404H a LG LH2000, popr. so Sam B450? :)
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

S tychto rad TV ani s jednym, pokial viem ani jeden nieje FullHD vsetky su HD Ready a o tuto vrstvu som sa vobec nezaujimal
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

eldorado08 napísal:Ktorý Samsung si myslel? B450 alebo B530? A aké skúsenosti máš s LG? Sú obrazovo také kvalitné ako Samsung? Philips by si prečo neriešil?
Prečo mám dnes objednať? Mesiac netrvá doručenie :D
Myslel som 450-tku. Ono 530-tka je iba full hd a nič nemá naviac oproti 450-tke.

Podľa mňa nezbadáš na takej malej telke rodiel medzi full hd a hd z nejakých dvoch metrov a viac. - netvrdím to iba tak, ale mám to odskúšané

LG má tak isto dobré lcd panely ako Samsung. Má podľa mňa lepšie a prehľadnejšie menu a má o 20 Wattov vyššiu spotrebu (150 oproti 130). Obidve telky majú veľmi silné anténne zosilňovače.

Od Phillipsu ma skôr oslovil model 5604 - ten má naozaj pekný obraz a aj nejaké tie vecičky naviac oproti tým dvoch modelom, ale je aj drahší.

Phillps by som veľmi neriešil, pretože nato aký počet sa ich predalo, tak sa ich aj pomerne dosť vrátilo naspäť s nejakou poruchou.

V poslednej dobe poslúcham pomerne často od ľudí, že nie sú spokojní s jednaním internetových obchodov a hlavne nie sú spokojní s dodacou lehotou. Inými slovami povedané nie je problém dosiahnúť zo 7 dní (alebo koľko býva) kľudne aj mesiac......
eldorado08

Díky Michaelo, čo sa týka spoľahlivosti LG a Samsung, aké máš skúsenosti? Mňa práve upozornili a nespoľahlivosť LG a Sam, naopak odporúčali mi Philips, Panasonic a Sony - čo sa týka spoľahlivosti.

Aké máš skúsenosti Panasonic LCD? Sú obrazovo kvalitné ako Philips a Samsung? Díky
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Ku Panasonicu ti nepoviem, pretože túto značku nepredávam a bol by som zaujatý, pretože nemám rád túto značku. Ale keď už tak plazmu a nie lcd.

V poslednej dobe mal Samsung trošku problém so spoľahlivosťou pri plazmách. Pri lcd nebol žiadny problém ani pri Samsungu, ani pri LG, Sony.
A pravdu povediac si už ani nepamäták kedy naposledy prišiel naspäť nejaký pokazený lcd panel od týchto značiek.

Sony má zbytočne vysokú cenu a aj tak nemá vlastné panely.
eldorado08

Tak sme boli v obchode s rodičmi, "otestovali" sme LH2000 a B450. Bohužial Philips 5404H nemali nikde. Rodičom sa páči LH2000, neviem či mám zobrať, mne mal TV trošku neprirodzené, ľahko prepálené farby, hoci som pohral s nastaveniami. Pozorovacie uhly dobré ako aj u B450. Zvuk na LG o dosť lepíš ako na B450. Naozaj taký "plechový" zvuk majú Samsungy? Alebo sa dá s tým niečo robiť (zvukové nastavenia som neskúšal)?
Vo viacerych obchodoch mi odporúčali Philips 5404H alebo B450, ale aj LG.
Sám neviem...
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

U lg ladí repráky Mark Levinson, čo je dosť uznávaná osobnosť vo svete audia. Podľa mňa na telkách lg je celkovo najlepší zvuk.

Tvojim rodičom sa páči lg, tebe sa páči na ňom zvuk ako na ostatných, obraz má pekný - Tak na čím ešte rozmýšľaš?
eldorado08

Ahojte. No boli sme s rodičmi v NAY elektrodome, mali všetky TV.
Strávil som tam hodinu a pol, mal som možnosť porovnať modely Samsung B450, B530 a konečne aj Philips 5404H. Boli tam aj modely Panasonic C10 a S10.
Bežal tam analóg. Moje dojmy:
B450:
+ Dobrý obraz a pozorovacie uhly
+ dobré menu a diaľk. ovládač
- trošku horší zvuk ako na 5404H
- farby neboli také prirodzené ako na 5404H

B530:
+ celkom dobrý obraz a vynikajúce poz. uhly
+ menu, diaľk. ovládač a lepší zvuk ako na B450
+ farby skoro zrovnateľné ako na 5404H
- 1scart a cena (oproti 5404H)

Philips 5404H:
+ celkom dobrý obraz a zvuk
+ menu a nastavenie TV
- škaredý ovládač (subj. dojem)
- horšie pozorovacie uhly ako na Sam B530 a Pan C10, S10
- problémy s automatickým rozťahovaním obrazu

Panasonic C10 a S10:
+ čistý a celkom dobrý obraz okrem čiernej farby
+ kvalitný zvuk, vyhotovenie a ovládač
- staromódne menu
- čierna nie je taká čierna ako na 5404H a na B530
- celkovo tmavší obraz SD signálu ako na 5404H

Takže tak... škoda je Panasonic má taký "tmavý" obraz SD, inak v pohode.
Nedá sa s tým niečo robiť alebo len v obchode je taký? Skúšal som nastaviť obraz, ale veľmi to nepomohlo...
Rozmýšľam(e) medzi 5404H HDready a B530 FullHD... a možno Panasonic X10Y HDready

Aký máte názor? Dakujem
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Lg už vypadlo?
eldorado08

Michaelo105 napísal:Lg už vypadlo?
Rozmýšľame medzi Philips 5404H a Samsung B450. Hodinu som hral dnes s B530 FullHD a mám taký názor, že sa mi neoplatí ísť do FullHD, úplne mi stačí HDready.

Mám ešte zopár nejasností:
1. niektorí predavači ma upozornili, že séria Philips 5000 (5404H, 5604H) majú problémy so zdrojom napájania - máš skúsenosti, je to vyriešené alebo je z toho pravda niečo? Keď áno, tak to je problém...
2. na B530 som skúšal obraz z dvd prehrávača cez scart a nebol som veľmi nadšený, potom aj cez hdmi a obraz bol o chlp lepší ale nebol čistý...
Ja mám dvd prehrávač Panasonic so SCART a teraz neviem aký obraz budem mať na HDready TV cez scart... Má zmysel kúpiť zase nový dvd prehrávač s upscalingom 1080P a s HDMI alebo už ani nie? Ked hej, tak prehrávač ako bude dvd filmy upscalovať na 1080P ked ja idem kupovať HDready TV? Bude s tým problém? Alebo nemá zmysel nový dvd prehrávač?
3. Vraj Philips 5404H má problém niekedy s automatickým rozťahovaním obrazu na celú plochu. Máš s tým skúsenosti?

Obrazovo mne má Philips trošku krajšie farby ako B450/B530, Philips má "prirodzenejšie" Samsung trošku "umelé"...

Ďakujem za pomoc :)
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

nasi idu kupovat LED LCD cca 50-55palcovu, riesime to formou "kukneme v kamennom" kupime v hej.sk

vybrali si znacku LG
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Michaelo105 : Ty sobis v OKAY vsak ?
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

energy00 napísal:Michaelo105 : Ty sobis v OKAY vsak ?
Prečo myslíš?, pretože nemám rád značku Panasonic? - ja tú značku nemám rád iba z pár dôvodou.

1. Nepáči sa mi ich dizajn
2. Sú podľa mňa precenevané. To je niečo ako keď mi povedia, že ja chcem Sony, lebo sony boli vždy najlepší...... - lenže naozaj iba boli.....

Ja značku Panasonic neodsudzujem, dokonca som začal sám od neho zvažovať telku o nich (plazmu), keď mal Samsung menšie problémy s poruchovosťou.

5-ťková séria malo problémy s napájaním. Dosť sa to kazilo.

Ďalší človek čo zistil, že full hd nemá na takých malých uhlopriečkach zmysel.

Z menovaných by som bral b450 od Samsungu.

eldorado08 - odkiaľ si? - iba tak naokraj
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Full HD naozaj nema zmysel pri 32" prevedeni, jedine, ze by si to vyuzival ako monitor na PC a robil tam co ja viem, s grafikou. Ale pokial chces FULL HD tak ten Philips ide obrazovo fakt dobre, a nieje na nom zla cena, u mna je to jedine poriadne FULL HD pod 500 €.
Napísať odpoveď