Kolko robit klikov....

O športe...
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

Neo-M skus uz vypustit tie kulturisticke poucky z casopisov a z for a zacni rozmyslat vlastnou hlavou a divaj sa na vec s trochou davkou logiky. Ale najprv zacitujem sam seba:
kali520 napísal:Mne je uplne jane ze ta strava je dolezita a ze bez nej to skoro nejde. Ale ked niekto povie ze strava je dolezitejsia ako posilovna a posilovanie samotne tak sami uz zdviha zlc.
Skus teraz uplne zabudnut to co o cviceni a posilovani vies, si teraz akoze uplny zaciatocnik a chces aby ti narastli svaly, co urobis? Pojdes do posilovne alebo zacnes kvalitne zrat? No asi vseci ludia by odpovedali prvu moznost, podlatoho co tu ty pises by si mal odpovedat druhou moznostou.
inac ved som myslel ze o tom sa bavime o objeme
kedze preberame vela jedla a cvicenie tak o rysovacke zrejme nehovorime.
Paveze sa nebavime o objeme ani rysovacke, bavime sa o tom co je pre narast svalov najdolezitejsie (aj ked ta hadka uz zacina byt velmi smiesna). Dokazes ty vobec pochopit ze ja som tymto vsetkym chcel povedat len to ze nejde teraz o to ze z coho mas najlepsie vysledky ale o to z coho su tie vysledky aj ked to je minimalny vysledok.
a ty by si sa chcel obuvat do niekoho kto ma za sebou kopec sutazi ako ty chalani.
Ja som tu uz raz pisal taku vetu ze je uplne nepodstatne ako kto vyzera, podstatny je jeho progres resp ako rychlo sa zlepsuje.
CVICENEC pre ktoreho je dolezitejsi trening ako jedlo nema sancu
Ano suhlasim, ale opat to nijak nevyvracia tvrdenie ze by mu aspon nieco aj ked velmi malo narastlo.

Ale napisem to teraz v tvojom podani, Obzer bez cvicenia nema uz absolutne ziadnu sancu.
vies ty vobec co je to rysovacka a co je v nej dolezite ? skus rysovat bez kvalitnej stravy co tym dosiahnes, to je dalsi priklad toho ze strava je dolezita.
No skus mi to vysvetlit. Som zvedavy este do akych rozmerov sa tato diskusia zvrhne :lol:
trening je dolezity to je jasne pokial chces mat svaly, ale bez poriadnej stravy svaly proste nerastu, aky uspech moze dosiahnut niekto kto sa napchava dajme tomu rozkami ? z toho svaly nenarastu
Ano jasne uspech nedosiahne ziadny, ale opat plati to iste co som pisal vyzsie. Aj ked sa bude napchavat tymi rozkami tak tym cvicenim mu nieco narast moze aj ked to bude trvat dlho a bude toho malo ale moze.
kto povedal ze jedlo STIMULUJE rast svalov ?
No z tvojich prispevkov si to tak vysvetlujem.
rast svalov stimuluje rast
No ja som si vzdy myslel ze rast svalov stimuluje posilovanie. :lol:
jedlo dodava potrebne ziviny k rastu
ak niesu ziviny z coho maju rast tie svaly ?
Ak nie su ziviny z coho mas zit? Jedlo je rovnako potrebne aj pre prezitie a toto nejak ignorujes. Ale jeme preto aby sme zili ale nezijeme preto aby sme jedli, vsak?
playerSC
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa playerSC »

kali520 napísal:Neo-M ty si dislektik alebo ti robi nejaky problem pochopit to ze bez treningu ti nenarastie sval ani o milimeter ale s treningom a bars akou stravou ti o ten milimeter narast moze?

Vysvetlimi prosimta ako v posilovani moze byt dolezitejsie zradlo ako posilovanie? Zradlo mi stimuluje rast? A preco cvicia obydvaja ked hovoris ze cvicenie je na druhom mieste? Vsak ked je zradlo prve tak nech zeru obaja a cvici len jeden. Inak to musi byt prave cvicenie ktore je prve.

No kazdopadne si touto vetou nechtiac potvrdil moje slova.
Chapem, kde to ma ako vylucit moje tvrdenie? No neviem ale ak tam bude take pribrzdene chapanie ako vidim u teba tak tomu nedavam velku nadej. Ked myslis :roll: Ale notak, uz si ujasni co chces povedat. Mozes ma citovat kde tvrdim ze s treningom bez stravy sa da byt velky a svalnaty? Zda sa ti ze toto forum je tu plne profesionalnych kulturistov? Bohuzal toto si vacsina tych skusenejsich cvicencov mysli (vacsinou odchovany na treningoch ala muslce fitness) a potom tak aj vyzeraju tie ich rady.
kali nemas pravdu este si moze dat steroidy pre kona :D :lol: :lol:
Neo-M
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Neo-M »

ak by som sa mal vratit v case ked som zacinal teda ako zaciatocnik rozmyslam ze chcem mat svaly samozrejme ze prve ma napadne cvicit, ale z toho som uz vyrastol ked nic nerastlo :) . Inac kulturisticky casak nemam ani jeden pretoze ma to nezaujima a niesom kulturista. Muscle a fiction to proste nieje moje :)

pre narast svalov su dolezite bielkoviny a voda trening svaly iba stimuluje k rastu. Clovek ide zacvicit da svalom stimul, ale tie svaly z niecoho rast musia a to je dostatok zivin. Mas inac pocit ze svaly rastu pocas treningu ?
Je vela takych ktory cvicia roky su "vyrysovany" ale svaly nemaju pretoze podcenuju stravu.

a co moze cvicencovi z rozkou narast ? svaly ?
:lol:

s tym stimulov to bol preklep ale to ti doslo lebo niesu nejaky debil :wink:

jasne ze ziviny su dolezite pre zivot, ale przil by som aj keby som zjedol 1 chleba s maslom. Cvicenec to musi brat inac.

Toto bude podla mna nekonecne pretoze obaja mame vlastny nazor na vec, takze to mozeme omielat dookola a nebude to mat koniec :)
kali520
Darca
Darca

Neo-M napísal:ak by som sa mal vratit v case ked som zacinal teda ako zaciatocnik rozmyslam ze chcem mat svaly samozrejme ze prve ma napadne cvicit, ale z toho som uz vyrastol ked nic nerastlo
Aha takze teraz uz pre istotu len zeres :lol: Ale nie robim si srandu a pochpil som ako si to myslel.
Neo-M napísal:Toto bude podla mna nekonecne pretoze obaja mame vlastny nazor na vec, takze to mozeme omielat dookola a nebude to mat koniec
Ide o to kto koho jak pochopil, mne sa zda ze ty mna moc nie ale to je uz teraz jedno. Islo mi hlavne o toto:
Neo-M napísal:strava je najdolezitejsia v kulturistike takze takyto pomer aky si napisal je urcite malo, 1 miesto ma vzdy strava az potom trening
No a teraz si predstav ze si to precita nejaky zaciatocnik. Co myslis ako si to moze vysvetlit? Pochop ze on nema tolko odcvicene a nechape to tak ako napr ty alebo ja a ze mu to nemozes napisat takymto sposobom ako nejaku tvojmu uz skusenemu kamaratovi ktory nejaky ten piatok cvici. Co myslis aky to bude mat dopad na jeho myslenie a nasledne na jeho pristup s posilovaniu?

Ja keby ze som zaciatocnik tak si to vysvetlim asi takto: No kedze strava je najdolezitejsia tak idem rychlo nakupit zranicu cely tyzden sa budem prezierat a v stredu si pojdem zacvicit a mozno aj v sobotu ked sa mi bude chciet aspon tak zlachka.

Uz chapes preco som s tebou viedol celu tuto diskusiu? Jednoducho niektory skuseny cvicenci nevedia zaobchadzat so zaciatocnikmi a radia im sposobom ako keby uz mali o tom nieco nastudovane a niektore svoje rady beru za tak samozrejme ako ked kazde rano slnko vychadza na vychode. Ale so zaciatocnikmi to tak nikdy neni a ked im chces radit tak im aj musis vediet ako im radit.
Ares011
Star
Star

Príspevok od používateľa Ares011 »

fuha..uz mi to neda a musim zapojit :) Neo-M s tou stravou mas ako tak pravdu ale nemozes ist len tak do posilky bez nejakeho cvic. planu ..len tka tam prides a ides cvicit "huj buj" urcite musisi mat vybrate urci. sval skupiny na urc. den a k tomu aj dane cviky treba priradit... a ako si hovoril ze strava je najdolezitejsie...mi chces povedat ze jes presne tolko kolko by si mal denne jest vzhladom na to kolko vazis a nikdy si nedas o par g sacharidov/tukov alebo bielkovin viac ci menej...to co ty pises nemoze byt na 100 %...
P.S takato debata tu uz dlho nebola :roll:

//autoeditácia príspevku ( 24 Nov 2009, 18:50 )
kali520 : s tym zaciatocnikom mas asi pravdu, ja keby zacinam cvicit tak by som si to asi zo zaciatku takto vysvetlil...ale to by som vazne musel byt asi blby... sak keby som sa mal len prezierat a necvicit tak za chvilu by som bol taky ze by som mohol ist robit reklamu na michelin (http://www.amusingpics.com/pictures/michelin.jpg) :cry: :cry:
kali520
Darca
Darca

Ares011 napísal:kali520 : s tym zaciatocnikom mas asi pravdu, ja keby zacinam cvicit tak by som si to asi zo zaciatku takto vysvetlil...ale to by som vazne musel byt asi blby... sak keby som sa mal len prezierat a necvicit tak za chvilu by som bol taky ze by som mohol ist robit reklamu na michelin (http://www.amusingpics.com/pictures/michelin.jpg)
No by si sa cudoval ako si niektore veci ludia dokazu po svojom vysvetlit a ake hovadiny z toh odokazu spravit a v posilovani to plati dvojnasobne.
Neo-M
Light Star
Light Star

Ares011 napísal:fuha..uz mi to neda a musim zapojit :) Neo-M s tou stravou mas ako tak pravdu ale nemozes ist len tak do posilky bez nejakeho cvic. planu ..len tka tam prides a ides cvicit "huj buj" urcite musisi mat vybrate urci. sval skupiny na urc. den a k tomu aj dane cviky treba priradit... a ako si hovoril ze strava je najdolezitejsie...mi chces povedat ze jes presne tolko kolko by si mal denne jest vzhladom na to kolko vazis a nikdy si nedas o par g sacharidov/tukov alebo bielkovin viac ci menej...to co ty pises nemoze byt na 100 %...
P.S takato debata tu uz dlho nebola :roll:

//autoeditácia príspevku ( 24 Nov 2009, 18:50 )
kali520 : s tym zaciatocnikom mas asi pravdu, ja keby zacinam cvicit tak by som si to asi zo zaciatku takto vysvetlil...ale to by som vazne musel byt asi blby... sak keby som sa mal len prezierat a necvicit tak za chvilu by som bol taky ze by som mohol ist robit reklamu na michelin (http://www.amusingpics.com/pictures/michelin.jpg) :cry: :cry:
sorry kamarat ale si nejak mimo temy a to uplne :)

kto spomina cvicebny plan ? o tom sa vobec nediskutuje, myslim ze to je jasna vec a nepadlo tu ani slovo o tom.

strava nemusi byt kaloricky presna ale kvalitna, o kaloriach sme sa tiez nebavily :lol:

par vycucov:
Nepodceňujte stravu
Z hľadiska naberania svalovej hmoty je strava jednou z najpodstatnejších zložiek prípravy. Jedzte rozumne, často a kvalitne. Do svojej stravy zaraďte najmä aminokyseliny obsiahnuté v bielkovinách ako sú ryby, mliečne výrobky, hydina a hovädzie mäso.
aždé malé dieťa vie, že kondícia a svaly sa rodia cvičením a tréningom. Jedným dychom však musíme dodať, že cvičenie neprinesie očakávané plody v podobe vyrysovaných svalov, pokiaľ po ňom nebudeme odpočívať (regenerovať), pretože svaly rastú v pokoji, a kým nebudeme svalom dodávať potrebnú vodu, minerály, vitamíny a rastové látky, pretože svaly sa skladajú z dvoch tretín z vody a z jednej tretiny zo svalových bielkovín a tukov.

Inými slovami, ak chceme premeniť čas strávený cvičením vo fitcentre na krásne sformované svaly, musíme sa spoľahnúť nielen na tréning, ale predovšetkým, a to najmenej dvoma tretinami, na výživu! Ste príjemne prekvapení? Veď ušetríte až dve tretiny času stráveného namáhavou drinou v posilňovni, keď sa budete venovať výžive a jej doplňovaniu toľko, koľko si zaslúži! Tak, hurá do toho!
Ares011
Star
Star

Neo-M: sak ja som prave preto sem toto pisal lebo o tom nepadlo ani slovo... bolo to mierene hlavne pre teba...kedze ty tu vyzdvihujes tak tu stravu a o treningu nepadlo ani slovo...
Neo-M
Light Star
Light Star

Ares011 napísal:Neo-M: sak ja som prave preto sem toto pisal lebo o tom nepadlo ani slovo... bolo to mierene hlavne pre teba...kedze ty tu vyzdvihujes tak tu stravu a o treningu nepadlo ani slovo...
myslim ze planovany trening je jasna vec :wink: trening nepodcenujem ale pre cvicenie je strava dolezitejsia. Trening skade ruka stade noha cvicia zaciatocnici a dilina preto sa to neprebera :)
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

zas si spravil to isté..tváriš sa ako majster sveta a spomínaš len a len stravu...padla reč o cvičebnom pláne a zrazu je to pre teba jasná vec.. a odkial si to ma ten zaciatocnik vycucať? toto do teba celý čas hučí kali
a ďalšia vec je že ty už ani nehovoríš o cvičení ale len oo žranici..presne chápem o čo kalimu ide
Ares011
Star
Star

a prosim, co si hovoril ze ti co ti radia oni uz asi tak kolko cvicia? a co ti takeho radia? ked o tom tak velmi hovoris chcem sa aj ja poucit, napr. ja po trenigu si dam miesane vaj. zo 3-4 vajec do toho cca 0,4- 0,5 l mlieka k tomu dake biele pecivo (rychlostravitelne sachar. ak sa nemylim) tie natrem syrom atd...to je vsetko...a necital som ziadne obsiahle clanky iba co mne radil kamarat a ten je majstrom slovenska v 5-boji...takze si myslim ze on sa asi vyzna...
Neo-M
Light Star
Light Star

Opak napísal:zas si spravil to isté..tváriš sa ako majster sveta a spomínaš len a len stravu...padla reč o cvičebnom pláne a zrazu je to pre teba jasná vec.. a odkial si to ma ten zaciatocnik vycucať? toto do teba celý čas hučí kali
a ďalšia vec je že ty už ani nehovoríš o cvičení ale len oo žranici..presne chápem o čo kalimu ide
jaaaaj boze, bavi sa niekto o zaciatocnikoch ? my preberame co je v cviceni dolezitejsie. Preberame trening vs strava, a nie presne cvicebne plany. V kazdom prispevku hovorim o treningu ako vseobecne nie ako sa ma cvicit, ak nechapes nepis :wink: a nikto sa netvari ako majster sveta len zastavam nazor, ak sa do toho nerozumies nereaguj alebo si precitaj co je dolezitejsie. Ako tie male clanocky ktore som sem hodil. Kedze kali cvici tak sa bavime o normal treningoch a ziadne rady pre zaciatocnikov tu nepadaju

//autoeditácia príspevku ( 24 Nov 2009, 21:16 )
Ares011 napísal:a prosim, co si hovoril ze ti co ti radia oni uz asi tak kolko cvicia? a co ti takeho radia? ked o tom tak velmi hovoris chcem sa aj ja poucit, napr. ja po trenigu si dam miesane vaj. zo 3-4 vajec do toho cca 0,4- 0,5 l mlieka k tomu dake biele pecivo (rychlostravitelne sachar. ak sa nemylim) tie natrem syrom atd...to je vsetko...a necital som ziadne obsiahle clanky iba co mne radil kamarat a ten je majstrom slovenska v 5-boji...takze si myslim ze on sa asi vyzna...
a kde som pisal ze mi radia ? :lol: pisal som ze ak ma niekto pochybnosti nech sa ich spyta. A to co mas po treningu a radil ti kamarat tak to znamena ze strava musi byt poriadna a nie dat si chlebika po treningu ako niektory :wink:

//autoeditácia príspevku ( 24 Nov 2009, 21:17 )
a moj nazor mi nikto nevezme lebo je to proste fakt :wink:

//autoeditácia príspevku ( 24 Nov 2009, 22:52 )
dalsie vycucy:

svaly bez stravy proste nenarastu
Čo sa týka naberania hmoty, je tréning po strave až na druhom mieste!
Kvalitná strava je nevyhnutná pre každého, kto to s rastom svalov myslí vážne. Netreba to preháňať s prepočtami a stopercentne čistými potravinami. Dôležitejšia je pravidelnosť, vyváženosť a sledovanie účinku rôznych jedál a postupov na organizmus.
Dôležité je dobre sa vyspať (v noci svaly rastú). Svaly rastú i deň po tréningu, takže aj v tieto dni dodržujte kvalitnú diétu, nech majú svaly z čoho rásť
Ak chceme pribrať svaly treba si uvedomiť, že to záleží na tréningu a strave. V strave je 70% úspechu a v tréningu 30%
aby zase neboli prekrutene slova tak kali pisal ze z rozkou nieco narast moze aj ked to bude trvat dlho.

To su proste fakty nie vymysli.
Pre expertov ako (zrejme 50 kilovy raper) Opak:
este raz bavime sa kali a ja cize ludia co cvicia a ktorym je trening jasny tema nieje pre zacinajucich bodybuilderov aby tu hladali fullbody,splity a podobne treningy, takze nerozoberame postupy treningov ale co je dolezitejsie, a mozem tu hodit tisic clankov pretoze to nieje moj vymysel a zrejme sa nebude mylit 100 ludi a 2-3 mat pravdu :wink:

ak uz toto nieje jasne tak fakt neviem :)
kali520
Darca
Darca

Neo-M uvedom si, ze tvoje prispevky tu moze citat aj nejaky zaciatocnik a bude pravdepodobne nasledovat to com som pisal tu http://www.hojko.com/post1302473.html?h ... t=#1302473

Toto neni posilovacie forum a aj keby bolo tak nie kazdy tie tvoje tvrdenia moze pochopit tak ako napr ja.
Ak chceme pribrať svaly treba si uvedomiť, že to záleží na tréningu a strave. V strave je 70% úspechu a v tréningu 30%
Mylujem tieto cisla, niekto to napisal a ani sam nevie ako zrovna k takym cislam dosiel lebo pravdeopodbne opat raz nieco precital (hovno vyskusal) a urobil nejaky zaver v tomto pripade odhad. Preco to nemoze byt napr 76% strava a 24% trening? Alebo co som listoval tuto temu tak uzivatel Hi tu pisal ze 90% je strava a 10% trening http://www.hojko.com/post566291.html?highlight=#566291

Ak by to naozaj tak platilo tak by vacsina ludi koli nabratiu hmoty viac zrali ako chodili ido posilovne. Alebo mne staci len ten 70% uspech a aby som usetril cas tak do posilovne chodit nebudem tak budem radsej jest. Vsak podla tych % je to celkom efektivnejsie, nie? Sam sa zamysli ci tieto vety maju nejaku logiku.

Vsetko je to uplne zbytocne a len nejake dohady, kazdopadne ale plati ze ak chcem stimulovat svaly k rastu musim ich precvicit, to ci do nich budu dodane ziviny alebo nie je vec toho dotycneh co cvici (podla toho ale budu vyzerat aj jeho vysledky), to ale automticky neznamena ze tym cvicenim sval nestimuloval k rastu.

Uz nech to uzavrem, tak s treningom bez stravy sa neda uspiet to ale neznaemane ze nejake male nepatrne vysledky tam nebudu (aj ked to bude pol kila za rok). Ale so stravou bez treningu vysledky nebudu absolutne ziadne. Takze co je dolezitejsie pre rast svalov nech si ohodnoti kazdy sam.
Neo-M
Light Star
Light Star

tak k tym zaciatocnikom mas pravdu ze to moze citat nejaky zaciatocnik ale ked chce nejake velke info tak musi hladat inde.

tie cisla su nato aby ukazali ze v strave je vacsia cast uspechu, nieje to presne ako nejake studia a podobne.

ved ty co to vedia zeru, ved prejdi si hociake forum a najdi si "cvicim polroka a vobec nepriberam" atd... kazdy mu poradi vela zrat a vtedy mu zapne.
Su aj taky ktorym sa staci najest 3x denne poriadne a priberu kilo i ke to niesu svaly.

to som aj povedal, ak chces sval prinutit rast musis ho precvicit ale ak chces aby rastol treba sa o neho po treningu postarat

no vysledky budu mozno v sile, ale v priberani urcite nie.

keby som mal pribrat polkila za rok tak by som uvazoval preco tak malo :)
toto je blbost ze rozdelujes trening a stravu, i ked som to tak asi nenapisal ale zaciatkoch co sme sa bavily som to myslel spojene, kazdemu je jasne ze bez treningu svaly proste nebudu lebo nemaju PRECO rast, ale bez stravy svaly tiez nebudu lebo nemaju z COHO rast.
Niekedy pisem nechapavo :lol:

Ja som priklad cvicil rok ako zaciatocnik a pribral som kilo sa cudujem ze mi to vydrzalo to odhodlanie cvicit. Potom mi zaplo ze musim viac jest. A mozem povedat ze po roku aktivneho cvicenia s jedlom 2x denne som nemal ziadne svaly :lol:

ale ako pises kazdy si nato musi utvorit nazor sam alebo najlepsie odskusat :wink:
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

Neo-M napísal:Ja som priklad cvicil rok ako zaciatocnik a pribral som kilo sa cudujem ze mi to vydrzalo to odhodlanie cvicit. Potom mi zaplo ze musim viac jest. A mozem povedat ze po roku aktivneho cvicenia s jedlom 2x denne som nemal ziadne svaly :lol:
jaj takže ty si taký profesionál že si za rok nenabral žiadne svaly? tomu mam ako rozumiet?
Neo-M
Light Star
Light Star

Opak napísal:jaj takže ty si taký profesionál že si za rok nenabral žiadne svaly? tomu mam ako rozumiet?
profesional ? :lol: som tym myslel to ze som bol debil lebo som sa nestravoval tak ako sa ma :wink:
kali520
Darca
Darca

Neo-M napísal:Niekedy pisem nechapavo
No a to bol hlavny problem celej tejto diskusie :roll:
Neo-M
Light Star
Light Star

kali520 napísal:No a to bol hlavny problem celej tejto diskusie :roll:
no tak trocha :D ale pointa jasna :)
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa cuteSTYLE69 »

Koľko mám robiť klikov denne keď som lamka a v akych časových intervaloch ? :smt045
kali520
Darca
Darca

cuteSTYLE69 napísal:Koľko mám robiť klikov denne keď som lamka a v akych časových intervaloch ? :smt045
http://www.hojko.com/post1281031.html?h ... t=#1281031
Napísať odpoveď