Xbox360 alebo Ps3?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
slovak125
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Xbox360 alebo Ps3?

Príspevok od používateľa slovak125 »

Poradite mi co je lepsie na hranie ci xbox360 alebo Playstation 3 ?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

už je tu kopa tém zaoberajúcich sa týmto problémom. A nie, neexistuje jednoznačná odpoveď, záleží od užívateľa. Použi hľadať ;)
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

blizia sa vianoce a tiez sa neviem rozhodnut ci xbox alebo PS3, precital som uz vsetky temy tu na hojku tykajuce sa toho a stale sa neviem rozhodnut :?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ok skúsim to v kocke, pfuf [!je to len subjektívny názor!]:

x-box 360

pros:

- celkovo viac titulov [zatiaľ]
- možnosť flashnúť [hrať upirátené hry]
- krajšia grafika [vo väčšine titulov]
- hdmi > hdmi prevodník priama podpora a široká kompatibilita
- bfu friendly pripojenie na internet

cons:

- menej vlajkových titulov
- menšia hrubá sila celého systému
- škaredý na pohľad
- trochu zložité hranie cez net
- ťažšie prepojenie s PC a pomalý wi-fi streaming
- klávesnica a myš len cez špeciálne zariadenie

PS 3

pros:

- hrubá výpočtová sila celého systému, využitá zatiaľ len pár vlajkovými titulmi
- viac vlajkových titulov
- bfu friendly hranie cez net/sieť
- možnosť inštalácie druhého OS
- pekný doplnok do bytu [len fat verzia, slim je grc]
- veľmi lacný a dobrý blu-ray prehrávač
- blu-ray ako taký
- šikovné prepojenie s PC, alebo s routrom kvôli internetu
- internetový prehliadač
- klávesnica a myš
- extra tichý chod
- minimálne sa zahrieva
- PSN

cons:

- celkovo menej titulov [zatiaľ]
- nedá sa hacknúť, flashnúť ani nič podobné, zahráte si len origoš hry, ktoré sú drahé
- problematické použitie hdmi > hdmi prevodník prepojenia

Conclusion: x-box 360 je celkovo viac user friendly, ako PS3, je pre jednoduchších užívateľov, ale tituly naň sú menej epické a viac zamerané na zábavu. PS3 je menej user friendly celkovo, je pre pokročilejších užívateľov, tituly na PS3 sú viac epické a vážne, avšak pomer medzi epic a funny titulmi kolíše podľa vývojarov. To je len moja doterajšia skúsenosť. Pre mňa je schodné riešenie mať konzolky obe, avšak je to finančne náročnejšie.

Ide o to ktoré tituly hier Vám viac vyhovujú. Rozhodujte sa podľa toho. Ináč obe konzolky už majú svoj vek a novým PC sa nevyrovnajú ani náhodou.

P.S.: Až na výnimky grafika na oboch konzoliach už začína pokulhávať a byť trochu zastaralá, čo ma mrzí :(
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeJF »

Ber Xbox.V polsednom čase je pravidlom že xbox ma u nových hier takmer stále lepší framerate a tak tiež lepšiu grafiku .
- trochu zložité hranie cez net
Čo sa ti zdá zložité ?
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

ako prebieha flash xboxu? dokazem to spravit aj ja alebo treba niekoho co s tym robi? kolko asi stoji flash? su pri nom nejake rizika? aj tak stale neviem, niekto vravi PS3 niekto xbox, a nakoniec si ja kladiem otazku ci ho vobec vyuzijem(kedze mam najradsej FPS) :lol:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

internet play lobby je trochu user unfriendly, ináč je to do pohody. Písal som že subjektívny názor ;)
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

viper1993 napísal:ako prebieha flash xboxu? dokazem to spravit aj ja alebo treba niekoho co s tym robi? kolko asi stoji flash? su pri nom nejake rizika? aj tak stale neviem, niekto vravi PS3 niekto xbox, a nakoniec si ja kladiem otazku ci ho vobec vyuzijem(kedze mam najradsej FPS) :lol:
Jasné že sú riziká . Môžeš dostať ban na konzolu a viac sa nepripojiš na Live,a nemožeš inštalovať hry na HDD . K tomu flashu , skús sa pozrieť sem http://www.xboxhacked.hu.cz/ . Možno tam nájdeš to čo hladaš .
slovak125
Light Expert
Light Expert

ja beriem ako klady ps3 internet, vykon, dizajn,rozhranie a herne tituly. Napr. killzone 2 wolfenstein atd. minus je asi len ten, ze nevyslo pre ps3 left 4 dead.

U xboxu beriem klad akurat, ze nanho vyslo viac hier. A ako minus beriem to ze za hranie po nete sa plati aj ked je to iba 5 eur ci kolko
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

slovak125 napísal:ja beriem ako klady ps3 internet, vykon, dizajn,rozhranie a herne tituly. Napr. killzone 2 wolfenstein atd. minus je asi len ten, ze nevyslo pre ps3 left 4 dead.
Výkon ? Xbox má takmer stále u novších hier lepší framerate a lepšiu grafiku ako ps3 . Napr . u Call of duty MW 2 je to dosť vidieť .

Porovnania :

Assasins Creed 2
http://www.eurogamer.net/articles/digit ... ff-article

Call Of Duty MW 2
http://www.eurogamer.net/articles/digit ... 2-face-off
slovak125
Light Expert
Light Expert

ok ale ja som myslel hrubu silu nie grafiku
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

slovak125 napísal:ok ale ja som myslel hrubu silu nie grafiku
Ja nevravím len o grafike,ale tiež o framerate . Ten má o poznanie lepší tiež
slovak125
Light Expert
Light Expert

chcel by som sa spytat ci ma xbox tiez nejaky priecinok na filmy, hudbu atd
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

slovak125 napísal:chcel by som sa spytat ci ma xbox tiez nejaky priecinok na filmy, hudbu atd
Nechapem ako to myslíš . Filmy sa tam pozerať dajú . Aj hudbu si môžeš hodiť na hdd .
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

DeJF napísal:Výkon ? Xbox má takmer stále u novších hier lepší framerate a lepšiu grafiku ako ps3 . Napr . u Call of duty MW 2 je to dosť vidieť .

Porovnania :

Assasins Creed 2
http://www.eurogamer.net/articles/digit ... ff-article

Call Of Duty MW 2
http://www.eurogamer.net/articles/digit ... 2-face-off
počuj borec. Keby si spustil Uncharted 2: Among Thieves na x-boxe 360, tak sa Ti ten bd disk 2x otočí v mechanike a potom celá konzola vybuchne. Hrubý výkon a potenciál má o dosť vyšší PS3ka či sa Ti to páči, alebo nie. Optimalizácia je druhá a úplne iná kapitolka.
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

uplink napísal:počuj borec. Keby si spustil Uncharted 2: Among Thieves na x-boxe 360, tak sa Ti ten bd disk 2x otočí v mechanike a potom celá konzola vybuchne. Hrubý výkon a potenciál má o dosť vyšší PS3ka či sa Ti to páči, alebo nie. Optimalizácia je druhá a úplne iná kapitolka.
či sa páči tebe , alebo nie , xbox je výkonnejší . Nebudem sa tu o tom hádať s nejakym PS3 fanboyom :roll:
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Hrubou vypoctovou silou urcite nie. Neviem ako to je priamo v hrach (nemal som moznost hrat tu istu hru na PS3 aj X360 zaroven), ale PS3 ma ovela vacsiu hrubu silu ako X360 (a to mam radsej X360 ako PS3).
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

DeJF napísal:či sa páči tebe , alebo nie , xbox je výkonnejší . Nebudem sa tu o tom hádať s nejakym PS3 fanboyom :roll:
hmm Ty budeš asi dosť obmedzený však? :). Btw. mám tie konzolky oboje a nie som fanboyom ani jednej ani druhej. To čo Ti tu píšem sú fakty zo syntetických benchmarkov a z hardwaru a jeho potenciálu. To čo píšeš Ty sú prázdne kecy fanboya x-boxu 360 :roll:

- Microsoft says the Xbox 360 can do 1 teraflops (that’s 1000 GigaFlops).
- Sony says the PS3 can do about 2 teraflops - twice the Xbox 360’s power!
- Nintendo doesn’t say anything at this point, trying to keep away from the jostle of the market leaders.

- oficiálne je to 1.8 teraflops z GPU a 0.2 z cell procesoru.

Pre info, moderné grafiky majú 2.75+ teraflops hrubý výkon, tuším tá najnovšia atina [5950? či 5850?] má 4+ teraflops. Čiže celá PS3 a x-box 360 sú už proste starinky. Avšak tvrdiť že výpočtová sila x-boxu je väčšía ako tá PS3ky, kde sa PS3ky používajú na folding@home pri čom prispievajú výkonom 700 teraflops a možno aj viac [najvýkonnejší superpočítač mal donedávna okolo 500+] je holý nezmysel.
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ale mna nezaujmaju nejake tie teraflopy či kera blbosť . Mna zaujma to ,ako to je v hrách :). A xbox je na tom očividne lepšie :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

A to si usúdil na základe čoho, že x-box je na tom očividne lepšie? Si zrátal počet x-boxov a PS3 v bytoch Vášho domového vchodu?
DeJF napísal:či sa páči tebe , alebo nie , xbox je výkonnejší . Nebudem sa tu o tom hádať s nejakym PS3 fanboyom :roll:
navyše téma neznie ktorá konzola je lepšia, ale ktorá je výkonnejšia, podľa Tvojho príspevku, ktorý má výpovednú hodnotu vypálenej krabičky zápaliek.

Keď chceš štatistiky, tak PS3ka má predaných 27 miliónov kusov a x-box 360 31 miliónov kusov. Prečo? Lebo PS3 bola o 2-3 násobok dlhú dobu drahšia. Avšak štatistika nemení nič na fakte že PS3 je a vždy bude 2x výkonnejšia ako x-box 360 [ak nie viac].

P.S.: Keď chceš vidieť poriadny výkon a nádheru na PS3 skús si pozrieť tieto tituly. Myslím že x-box 360 by s nimi mohol mať nemenší problém:

Heavenly Sword, Metal Gear Solid 4: Guns of Patriots, Motorstorm 2, Killzone, Uncharted 2: Among Thieves a im podobné.
Napísať odpoveď