Zdravim,
potreboval by som helpnut ako mam ulozit fotku aby mala presne take rozmery v centimetroch ako chcem ja. Mam photoshop, ale tam ked zadam rozmery v centimetroch pri resolution 72 a vytlacim tak nema tolko centimetrov kolko som zadal a zas ked dam vyssie alebo nizsie to rozlisenie tak ma zas ine rozmery aj ked vzdy zadavam rovnake.
Proste potrebujem vytlacit jednu fotku na fotopaier tak aby mala presne rozmery take ake potrebujem ... mat tak ulozenu fotku, ze dam ju len tlacit a vytlaci sa v takej velkosti aku chcem.
Snad ste ma pochopili, thx
Rozmery fotky
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
V photoshope otvor fotku a daj:
picture > canvas size [kto vie ako je to po anglicky, tu v robote mám len za*baný český CS
]. Tam zmeníš veľkosť v jednotkách, aké si navolíš.
Alebo jednoducho stlač ctrl+alt+c
picture > canvas size [kto vie ako je to po anglicky, tu v robote mám len za*baný český CS
Alebo jednoducho stlač ctrl+alt+c
- Prílohy
-
- canvas-size.gif
- (10.48 KiB) 690 stiahnutí
-
vladenko007
VIP
-
uplink
VIP
jj je to image, nie canvas, sorryvladenko007 napísal:Uplink nie nahodou Alt+Ctrl+I ?? Velkost obrazu?
Ked dam zmenu platna ako si popisal a nastavim rozmer tak mi ho na ten rozmer oreze.
Ak som povedal blbst oprav ma urcite mas viac skusenosti s Photoshopom ako ja.
-
vladenko007
VIP
Nemusis menit rozlisenie. A ak ho aj zmenis tak sa ti len zmeni len kvalita obr. to znamena budes mat viac alebo menej obratovych bodov na palec.M4rek napísal:ale ake rozlisenie dat tam ? Lebo ked je vyssia tak fotka je vacsia a ked dam nizzsie fotka je mensia aj ked dam rovnake rozmery v centimetroch.
Velkost v cm ostava ta ista.
-
Jeremy
Medium Professional
ja to pouzivam trocha rychlejsie ked chcem orezat fotku na konkretny rozmer pouzivam nástroj Crop (C)
Dolezite je vyplnik kolonku v prilohe. Nezabudni ze pri kazdom cisle musis uviest bud skratku cm/px podla toho ci chces orezavat na cm alebo na pixeli
resolution nevyplnaj a proste si iba orez obrazok, ono ti ho oreze na pozadovanu velkost
Dolezite je vyplnik kolonku v prilohe. Nezabudni ze pri kazdom cisle musis uviest bud skratku cm/px podla toho ci chces orezavat na cm alebo na pixeli
resolution nevyplnaj a proste si iba orez obrazok, ono ti ho oreze na pozadovanu velkost