teoria grafov- slovna uloha

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

teoria grafov- slovna uloha

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

V severním Skotsku je útulné, podmračené městečko Walk & Dream, v němž se nachází 143 okouzlujících pamětihodností, jež jsou propojeny 142 úzkými a stinnými uličkami tak, že se případný návštěvník nikdy nemůže pohybovat v kruhu. A co víc, v centru Walk & Dream je blízko křižovatky nejnavštěvovanější místo "Crying Eyes Pub", kde se sbíhá 41 turistických uliček. Ukažte, že ve zmiňovaném severoskotském městečku je alespoň 41 slepých ulic.

ak by ste mali nejake navrhy jak to vypocitat bol by som vam moc vdacny.
robbiee
Star
Star

Príspevok od používateľa robbiee »

Jednoduchsie si to predstavis na niecom mensom, zober si 7 miest a 6 uliciek. Jedno si urcis ako centralne, to je to, do ktoreho sa cesty zbiehaju. Aby sa clovek nemohol pohybovat v kruhu, cesty veduce z tohto mesta sa nikdy nesmu navzajom spojit. To znamena, ze kolko ciest ide do tohto mesta, tolko ma "chapadiel" - to moze byt dlhe lubovolny pocet miest a uliciek, ale urcite musi niekde koncit - je z neho slepa ulicka. :)
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

kamarat ma problem s touto, ja v tomto celkom tapam, takze ak by mal niekto dobru myslienku tak vopred dakujem:

Nájdite všetky neizomorfné stromy Tn na n vrcholoch s najvyšším stupňom vrcholu n-3, ak je n aspoň 6.
Napísať odpoveď