Zimné pneu
Zimné pneu
Cauko
Chcel som sa spytat ohladne tejto temy nejake veci, teda skor len jednu. Som v zahranici a mam na plane prijst na svk teraz pocas zimi na sviatky. Mozte ma oboznamit zo zakonom ahladne zimnych pneumatik??? Je to dane zakonom, ze musia byt alebo este nie. Aj pocas minuleho roku mi znami najskor hovorili, ze je to aj uzakonene, potom zas ze nie a toto sa opakuje aj dnes. Najskor ze je a teraz zas ze iba ked bude nasnezene. Hladal som aj na nete a nasiel som nieco o tom ze uz to je schvalene ale nie som si isty. Mozte sa k tejto teme pls vyjadrit, popripade hodit nejake odkazy, kde si to mozem aj ja ocekovat ??? dakujem guys .... cusa
Chcel som sa spytat ohladne tejto temy nejake veci, teda skor len jednu. Som v zahranici a mam na plane prijst na svk teraz pocas zimi na sviatky. Mozte ma oboznamit zo zakonom ahladne zimnych pneumatik??? Je to dane zakonom, ze musia byt alebo este nie. Aj pocas minuleho roku mi znami najskor hovorili, ze je to aj uzakonene, potom zas ze nie a toto sa opakuje aj dnes. Najskor ze je a teraz zas ze iba ked bude nasnezene. Hladal som aj na nete a nasiel som nieco o tom ze uz to je schvalene ale nie som si isty. Mozte sa k tejto teme pls vyjadrit, popripade hodit nejake odkazy, kde si to mozem aj ja ocekovat ??? dakujem guys .... cusa
§ 38 Osobitosti premávky v zimnom období
(1) Ak sa na vozovke nachádza súvislá snehová vrstva, ľad alebo námraza, vodič motorového vozidla kategórie M1 a N1 19) môže také vozidlo použiť v cestnej premávke, len ak je toto vozidlo na všetkých nápravách vybavené zimnými pneumatikami s označením "M+S", "M.S." alebo "M & S"; motorové vozidlá kategórie M2, M3, N2 a N3 musia byť vybavené takými pneumatikami aspoň na jednej z hnacích náprav v čase od 15. novembra do 31. marca a v prípadoch, ktoré sú uvedené v časti vety pred bodkočiarkou.
(2) Ustanovenie odseku 1 neplatí
a) pri núdzovom dojazde, ak je na náprave namontovaná náhradná pneumatika alebo pneumatika na núdzový dojazd,
b) pre terénne motorové vozidlo, 21)
c) pre motorové vozidlo používané v obci v súvislosti s plnením úloh na základe zmluvy o výkone vo verejnom záujme podľa osobitného predpisu.22)
(3) Vodič motorového vozidla je povinný zabezpečiť splnenie podmienky podľa odseku 1, ak vzhľadom na ročné obdobie možno predpokladať, že na trase, ktorou bude s motorovým vozidlom prechádzať, bude sa na vozovke nachádzať súvislá snehová vrstva, ľad alebo námraza.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
ta hodina sa moze lahko natiahnut na nejakom kopci na ktory sa v letnych pneu nevyskriabes a to je vzdy to najmenej, ovela horsie bude ked nedobrzdis a skoncis v priekope
pokial viem aj v rakusku su zimne pneu povinne, ostatne staty netusim este toho tak vela pochodene nemam
a neviem ako pre teba ale pre mna je rozdiel ist 8 alebo 9 hodin, cas si nekupis a ta hodina k dobru sa vzdy zide
pokial viem aj v rakusku su zimne pneu povinne, ostatne staty netusim este toho tak vela pochodene nemam
a neviem ako pre teba ale pre mna je rozdiel ist 8 alebo 9 hodin, cas si nekupis a ta hodina k dobru sa vzdy zide
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
niekto, koho cas je drahy to spravi lietadlom za zlomok toho casu, tak neviem o com akoze
...
navyse najkritickejsie na ceskej D1 to byva na vysocine a ked je v zime sneh, tak je to obcas rychlejsie po okreskach, pretoze polovicka tade jazdi ako posrata a polovicka ako najvacsi strelci .. a to je co ? zla kombinacia -> vacsina nehod na D1 sa stava prave na vysocine
...
navyse najkritickejsie na ceskej D1 to byva na vysocine a ked je v zime sneh, tak je to obcas rychlejsie po okreskach, pretoze polovicka tade jazdi ako posrata a polovicka ako najvacsi strelci .. a to je co ? zla kombinacia -> vacsina nehod na D1 sa stava prave na vysocine
Ako dnes som chodil po meste v kratkom rukave. A to je advent predo-dvermi
Predpokladám, že auto máš tu na SVK - to by som vážne neriešil. Preventívne to neprezuješ a keď napadá prvých 5-10cm tak sa všetci nahrnú do pneuservisov a nepomôžeš si aj tak..
Pokiaľ sa však sem ideš trepať cez štvrť európy autom, tak by som to radšej prezul tak či tak. Lokálne ti primrzne v hocjakej doline, ani si nevšimneš a už sa kĺžeš..
// A kde to vlastne si? Len mi nepovedz, že vo Viedni
Predpokladám, že auto máš tu na SVK - to by som vážne neriešil. Preventívne to neprezuješ a keď napadá prvých 5-10cm tak sa všetci nahrnú do pneuservisov a nepomôžeš si aj tak..
Pokiaľ sa však sem ideš trepať cez štvrť európy autom, tak by som to radšej prezul tak či tak. Lokálne ti primrzne v hocjakej doline, ani si nevšimneš a už sa kĺžeš..
// A kde to vlastne si? Len mi nepovedz, že vo Viedni