eshop-je to mozne ci nie
eshop-je to mozne ci nie
je podla vas mozne zriadit si eshop v priestoroch svojho domu a riadit to cele uplne sam a uzivit sa tak???
takze moc sa nerozumiem,myslim ze potrebujem zivnost,podnikatelsky zamer,miestnost,nejake povolenie od higieny, potom urcite nastudovat nejake zakony-pravidla ohladom zmluv,nakupovania a predaja a fest velke stastie aby som nakupil nieco po com bude zaujem - ta posledna vec je asi to najtazsiehojko napísal:A preco by to nemalo byt mozne??? Zalezi od teba, ci si sikovny a dokazes si zarobit.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
Grim
Darca
...podnikateľský zámer nieje povinný. Predkladáš ho iba UP v prípade ak žiadaš o príspevok na začatie podnikania podľa §49. Povolenie od hygieny nepotrebuješ, pretože sa v prevádzke (ktorú ani nebudeš musieť mať) nekonzumujú a nepripravujú jedlá. Ale nemôžeš spraviť to ako píše audiotrack (ak som to správne pochopil) že nakúpiš a predáš bez toho aby si to vôbec videl. Jednoducho ty nemôžeš kúpiť tak že pri objednávke uvedieš adresu toho, kto si to objednal u teba. Ty musíš tovar kúpiť na seba a potom ho znova poslať tomu kto si to objednal. Najväčší problém podľa mňa bude preraziť na preplnenom internetovom slovenskom trhu a zaujať cenami. A čo by si chcel v tom obchode predávať? Pretože s elektronikou nepočítaj. A iné nejde cez net na odbyt. Navyše neviem čo si študoval a či ešte študuješ, ale ak nemáš základy jednoduchého účtovníctva alebo niekoho kto ti to bude účtovať tak sa do toho nepúšťaj...skrachoval by si hneď na začiatku...
fajn,takze spravis stranku,poobiednavas nejake veci a ponuknes to dalej-treba zivnostensky vsak?pinco napísal:audiotrack to zrejme myslel tak, že nepotrebuješ priestory, pretože nebude mať žiadne zásoby. Tzn., že ak si niekto niečo u neho objedná, on to isté objedná u svojho dodávateľa. Príde to na jeho adresu a potom to pošle svojmu zákazníkovi. A toho účtovníctva by som sa až tak nebál
-
Grim
Darca
samozrejme že treba živnostenský list...pokiaľ bude tvoja činnosť vykonávaná pravidelne v tvojom mene a na tvoju vlastnú zodpovednosť za účelom zisku. Konkrétne živnosť č. 19.1. Pozri si zoznam voľných živností. Máš šťastie že spadá pod to, aspoň ti odpadá všelijaké dokladovanie vzdelania a skladanie skúšok za 100vky €.
A ešte napíš čo chceš predávať. Nie všetko totiž môžeš predávať len tak.
neviem co budem predavat,zatial vo hviezdach, mam preukaz ztps-tvrdia mi ze mam narok na nejaky prispevok len ani ta samotna uradnicka nevedela ako to je s eshopom, vyuceny som ako maser ale v tomto ksefte som nemal stastie...,takze sam som zvedavy co bude a co sa tyka toho co budem predavat-rozmyslam ze oceknem najprv co a ako je v okoli-firmy,predajne,podnikatelia...-podla toho sam som z toho vyplaseny ako hovadoGrim-Reaperka napísal:samozrejme že treba živnostenský list...pokiaľ bude tvoja činnosť vykonávaná pravidelne v tvojom mene a na tvoju vlastnú zodpovednosť za účelom zisku. Konkrétne živnosť č. 19.1. Pozri si zoznam voľných živností. Máš šťastie že spadá pod to, aspoň ti odpadá všelijaké dokladovanie vzdelania a skladanie skúšok za 100vky €.
-
Grim
Darca
...keď ti môžem poradiť do e-shopu sa nepúšťaj....vyrastajú ako huby po daždi aj bez dažďa a konkurencia je strašne veľká - väčšia ako v masérskom biznise....radšej začni robiť niečo čo vieš, je po tom dopyt a robí to málo ľudí...eshop nespĺňa ani jednu požiadavcku, pretože z tvojich otázok vidím že tomu nerozumieš...ale rád poradím
...nárok na príspevok máš podľa "zákona č. 5/2004 Z.z. o službách zamestnanosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov". Hlavne si prečítaj § 49 a § 50. Môžeš tuším získať obidva príspevky. Aj príspevok na začatie podnikania aj príspevok znevýhodneného uchádzača o zamestnanie. Ale v tomto som si niesom celkom istý.
A ešte ak môžeš napíš z akého si regiónu (mesta).
A ešte ak môžeš napíš z akého si regiónu (mesta).
dudo02: to mas pravdu, no vzi sa do ulohy zakaznika - kupis si elektroniku radsej zo znameho eshopu, kde mozes mat tovar aj do 24 hodin alebo budes posielat peniaze zivnostnikovi, ktory ma prevadzku iba v byte a dodacia lehota je niekolko dni?
valo: musis prist s nejakym tovarom, ktory ludi zaujme (z poslednej doby si spominam na stranku s roznymi gadgetmi).
Mozno by si mohol skusit specializaciu na ztp, kedze asi sam vies, ktore veci potrebujes a po ktore nemozes casto cestovat a bolo by lepsie, keby ti chodili domov. Trh je to maly a mozno je mala aj konkurencia, toto vsetko si musis preskumat, aby si do toho nevrazil peniaze zbytocne.
valo: musis prist s nejakym tovarom, ktory ludi zaujme (z poslednej doby si spominam na stranku s roznymi gadgetmi).
Mozno by si mohol skusit specializaciu na ztp, kedze asi sam vies, ktore veci potrebujes a po ktore nemozes casto cestovat a bolo by lepsie, keby ti chodili domov. Trh je to maly a mozno je mala aj konkurencia, toto vsetko si musis preskumat, aby si do toho nevrazil peniaze zbytocne.
Čo je pre jedného známa vec, pre druhého môže byť neznáma. To však neznamená, že ten menej známy predáva menej kvalitné veci.GothaR napísal:dudo02: to mas pravdu, no vzi sa do ulohy zakaznika - kupis si elektroniku radsej zo znameho eshopu, kde mozes mat tovar aj do 24 hodin alebo budes posielat peniaze zivnostnikovi, ktory ma prevadzku iba v byte a dodacia lehota je niekolko dni?
Inak ako spoznáš, keď klikneš na nejaký e-shop, či ide o väčšiu firmu, ktorá má napríklad aj kamenné shopy a e-shop je len akýsi doplnok, alebo ide o "papučového" domáceho predajcu, bez priestorov, skladov,...?
Prebehol som si len tak pár e-shopov o ktorých viem, že majú aj kamenné shopy, no nie každý má uvedené veci ako pobočky alebo nejaké kontakty ľudí, ktorí sa starajú o chod.
Väčšinou však býva uvedená len adresa (čo kľudne môže byť aj doma v paneláku), mail, zákaznícka info linka, čo takisto nemá žiadnu výpovednú hodnotu. Čo sa týka stránky samotnej napr. po grafickej stránke, je len otázkou jednotlivca ako si na tom dá záležať, aké má skúsenosti. Je pravda, že je na každom aké má referencie a či sa s nimi chce pochváliť alebo radšej nie.
Čo sa týka skladu, je možné, že ide napríklad o českú firmu a sklady majú v čechách, pritom stránka môže byť slovenská a sprostredkovateľ na Slovensku, tým pádom nepotrebuje sklad a termín dodania sa takisto predĺži.
Väčšinou však býva uvedená len adresa (čo kľudne môže byť aj doma v paneláku), mail, zákaznícka info linka, čo takisto nemá žiadnu výpovednú hodnotu. Čo sa týka stránky samotnej napr. po grafickej stránke, je len otázkou jednotlivca ako si na tom dá záležať, aké má skúsenosti. Je pravda, že je na každom aké má referencie a či sa s nimi chce pochváliť alebo radšej nie.
Čo sa týka skladu, je možné, že ide napríklad o českú firmu a sklady majú v čechách, pritom stránka môže byť slovenská a sprostredkovateľ na Slovensku, tým pádom nepotrebuje sklad a termín dodania sa takisto predĺži.
tak to jo mas pravdu,sam ked nakupujem pozeram na kontakty,kolko mien vidis,ci je vsetko na jednom alebo viacerychGothaR napísal:Tie mini e-shopy maju vacsinou dost uzivatelsky neprijemne stranky, potom si staci pozriet kontakty - ci maju viac pobociek, pripadne ci tam je zoznam ludi(predajca, podpora, veduci zasielok, reklamacne oddelenie...). Samozrejme aj dodacia lehota vypoveda o tom, ci maju sklad alebo nie.
-nie nie,cez elektro by som ani nesiel ale skor cez veci ktore viem-veci okolo maserstva,zdravotnictva-heh mozno by sa dalo nalakat panicky na pristrojove terapie typu zbav sa podkozneho tuku atd., vsetko je este len na zaciatku,uvidim sam
-inak mas mnohe eshopy kde ponukaju uplne blbosti od zapalovacov po zabavne hracky...a vidis existuju a musi sa im to oplatit inak by nefungovali takze fakt asi zalezi na sikovnosti
Len pochybujem, že taký eshop na rôzne blbosti plne uživí svojho majiteľa.. podľa mňa sú to len doplnkové aktivity k nejakej hlavnej zárobkovej činnosti. Ale všetko závisí od predmetu podnikania.
Inak známy asi pred rokom urobil jeden internetový projekt, mal veľké oči, hneď dal výpoveď v práci....... a do mesiaca prišiel na to, že ho daný nápad vôbec neuživí..... a potom dlho mal problém nájsť novú prácu.
Ak máš dobrý nápad, kľudne do toho choď, ale ber to najskôr ako nejakú bokovku popri inej práci.
Inak známy asi pred rokom urobil jeden internetový projekt, mal veľké oči, hneď dal výpoveď v práci....... a do mesiaca prišiel na to, že ho daný nápad vôbec neuživí..... a potom dlho mal problém nájsť novú prácu.
Ak máš dobrý nápad, kľudne do toho choď, ale ber to najskôr ako nejakú bokovku popri inej práci.