Odlievanie z cinu
Odlievanie z cinu
Potrebujem zistit z coho je najlepsie spravit formu na odlievanie niecoho z cinu...nieco co sa neposkodi, alebo neroztopi. a aby to nebolo nejake drahe, pripadne, co je beznym materialom na robenie formy pre cin? Mam jednu figurtku ktoru potrebujem odliat...konkretne ide o sachovu figurku.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ja som nedávno odlieval do sadry a bolo to úplne v pohodičke, ale ja som to odlieval tak že som si nadrobno nakrájal cín, vtrúsil som to do tej formy a potom som to nahrial s opaľovačkou na farbu...nahrieval som to asi 5 minút v kuse, lebo som stále prihadzoval cín a potom ta sadra začala dosť smrdieť, ale tvar si držala, takže v pohode sadru odporúčam. Úplne stačí obyčajná sadra.
Googlil som uz dost...no nie nevravim, ze zhori, len som sa obaval ci nepraskne nahodou.dudo02 napísal:Samozrejme ze vydrzi...Co myslis ze zhori?Do tych 350°C je modelarska sadra uplne v pohode...Inac namiesto zbytocnych kecov staci zagooglit
![]()
Ja som odlieval Cin do sadry...Dokonca v pripade nudze aj do blata
-
cuteSTYLE69
Zablokovaný
-
Andi_Cibula
Addict
Trošku mimo témy, ale mne sa raz stalo, že keď som spájkoval, tak mi zavadzali akurát na stole staré zvyšky cínu, tak som ho chytil prstom a jedna z tých guliek bola odfrknutá čerstvá.... zanechal som v nej odlačok prsta.... prekvapivo žiadna popálenina 
Jo a cín sa zvládne odliať aj do dreva, odskúšané
Jo a cín sa zvládne odliať aj do dreva, odskúšané
-
Grim
Darca
...ale radšej do tvrdého...čím mäkšie, tým rýchlejšie treba odlievať a následne chladiť odliatok, pretože drevo sa spáli a forma stráca tvarRacius napísal:Jo a cín sa zvládne odliať aj do dreva, odskúšané
Nevies ako spravim formu figurky do dreva?koki250cross napísal:odlej to do bukoveho popripade duboveho dreva. u nas sa do takychto foriem odlieva sklo. takze sa nemusis bat ze drevo ti ten cin neunesie