Repro ku Xbox 360

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
lol4
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Repro ku Xbox 360

Príspevok od používateľa lol4 »

Zdravím Vás
Doma mám cez HDMI kábel pripojený Xbox na tento LCD monitor. Zvuk tam samozrejme nie je nijak okúzľujúci a preto chcem kúpiť nejaké prídavne reproduktory so subwooferom. Kľudne mi stačí 2.1, pretože zariadenie izby mi nedovoľuje ťahať káble a umiestňovať prídavné satelity. Nechcem však, aby boli reproduktory pripojené cez klasický jack, lebo potom by sa mi vypol zvuk na LCD. Optimálne by bolo, keby mali optický vstup a diaľkové ovládanie, aby som nemusel stále behať kvôli hlasitosti a klasické ovládanie na kábli by mi tiež nevyhovovalo :D V izbe nie je žiadne iné zariadenie, cez ktoré by som mohol zvuk prepojiť.. Viem, že chcem trochu veľa, ale ak Vás napadne nejaké tvorivé riešenie za prijateľnú cenu, budem Vám vďačný!
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Najideálnejšie riešenie bude pre Teba zohnať si reprosústavu, ktorá má HDMi in a HDMi out. Brácho tak má prepojenú reprosústavu s x-boxom. Zapojenie je nasledovné. Kábel z x-box-u 360 zapojíš cez HDMi do reprosústavy [samozrejme to musí podporovať] a z reprosústavy prepojíš cez HDMi out telku s reprosústavou. Ja osobne sa doma trápim s optickým prepojením, ale je to také "pokryvkavajúce". Osobne sa mi toto riešenie hdmi > repro > repro > hdmi > tv páči oveľa viac a podporuje všetky zvukové módy narozdiel od optického káblu, ktorý je obmedzený len na niektoré štandardy [AAC a AC3 zoberie, ale napríklad full DTS 5.1 a 7.1 už nezoberie], čo pre mňa predstavuje veľký otáznik, vzhľadom na to že som bol v tom, že optický kábel sa vysporiada s akýmkoľvek štandartom. Brácho má trošku drahšiu reprosústavu od Samsungu, ale určite túto "featuru" podporujú aj iné, menšie a lacnejšie reprosústavy. Môj príspevok Ťa mal len odradiť od prepájania zvuku cez optický kábel [tak ako to mám ja] a prepojiť to priamo cez HDMi [tak ako to má brácho]. Good luck.

P.S.: Mám taký bad feeling, že to podporujú len veľké reprosústavy so vstavanými, alebo externými receivermi. Som pozrel najdrahšie 2.1 a 5.1 reprosústavy a ani jedna z nich nepodporuje HDMi "bridge" :(. Takže Ti ostane asi len tá optika, tipujem že 500 eur za reprosústavu nevyhodíš.

Viac k téme môžem odporučiť len tieto dve reprosústavy, Bohužiaľ oboje prepojené len opticky:

http://www.alza.sk/reproduktory-logitec ... d49725.htm - tieto majú priamu kompatibilitu s x-boxom 360

http://www.alza.sk/stereo-reproduktory- ... 107449.htm - tieto majú šialenú kvalitu, ale aj vysokú cenu

http://www.testfreaks.com/pc-speakers/c ... aworks-t3/

Avšak tie na prepojenie potrebujú "prostredníka", tie creativy, nejakú zvukovku s optickým vstupom a výstupom a to Ty asi nechceš.
lol4
Light Star
Light Star

O tejto variante som tiež čítal a je zaujímavá :wink: Optiku som tiešil hlavne kôli tomu, lebo na LCD-čku to je jediný zvukový výstup, ak nerátam klasický jack na slúchadlá.. Škoda, že tam nie je audio výstup na cinch :?

//autoeditácia príspevku ( 26 Nov 2009, 0:18 )
uplink, díky za pomoc. Tie Logitechy vyzerajú dobre, len problém je v tom, že izba (obývačka) kde mám X-ko je tak stupidne riešená, že by som tu ten veľky SW len ťažko niekam umiestnil :? Existuje čisto len SW, ktorý ma optický vstup? Ten by som hodil do rohu miestnosti a ako satelity by som použil reproduktory na lcd (cez component in).. Keby som mal vlastný byt, tak by som to takto komplikovane neriešil, ale teraz sa snažím nájsť primerané riešenie :?
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

uplink napísal: http://www.alza.sk/stereo-reproduktory- ... 107449.htm - tieto majú šialenú kvalitu, ale aj vysokú cenu
Hahahaha, ta sme se pobavili :lol:

//uplink: neviem čo je na tom vtipné, jasne som tam napísal že: "Avšak tie na prepojenie potrebujú "prostredníka", tie creativy, nejakú zvukovku s optickým vstupom a výstupom a to Ty asi nechceš."

Zabudni na to, ze nejake lacne repro k PC maju opticky vstup, to sa ti moze akurat snivat.
Na telke mas SCART, kupis si vystupnu redukciu Scart-cinch (alebo s preipnacom in/out), pichnes ju tam a mas riadny vystup na repra.

Kupis si v nejakej cenovej hladine 2.1 repro a hras.
Neviem odkial mas, ze sub k tym smiesnym Creaturam je velky? byvas v psej bude, ci kde, ze je to tak male? Prejdi si web shopy a najdi si podla gusta.
lol4
Light Star
Light Star

Písal som tu o SW od Logitechu, nie Creativu! A v prvom príspevku je link na LCD-čko, ktoré mám doma.. Vidíš tam nejaký výstup v podobe scart alebo cinch konektora?! Ešte, že je niekto taký múdry a poradil mi pohľadať na webe.. Bez tvojej rady by som to určite neurobil..
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

http://www.sony.sk/product/hcs-cinema-s ... nicalspecs

Toto je asi trošku veľké, však? :/ hmm, je ťažké nájisť niečo kompaktné s hdmi prevodníkom, alebo optikou. Tieto repro konkrétne podporujú "hdmi bridge", ako som už vyššie spomínal. Samozrejme že pred kúpou repro. sa treba na to opýtať predajcu.
lol4
Light Star
Light Star

Tak tie Sony vyzerajú dobre. Síce ten SW má väčšie rozmery, ale aspoň viem, že sa dá niečo takéto zohnať. Bolo by dobré vidieť ich naživo :?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Nemôžeš si na drzovku zobrať x-ko do nayky a vyskúšať to tam? Alebo ísť poprípade do nejakého viac user friendly veľkoskladu? Viem že v Rebuse a kelu teraz si nespomeniem na meno, jeden shop na patrónke, tak tam sa to dá takto testovať. Keď si spomeniem, updatnem reply.
lol4
Light Star
Light Star

No u nás nič také nie je a ísť kôli tomu do BA, to sa mi fakt nechce :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hmm, tak to bude mačka vo vreci tak či tak. Je to risk :/...ale šiel by som najskôr do tých Logitechov z jednoduchého dôvodu:

http://www.logitech.com/index.cfm/speak ... tion=specs

Xbox®, Xbox 360™ (with provided game console adapter) je to zaručené že to pôjde. Len treba zohnať verziu s tým adaptérom. Teda spýtať sa predajcu.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

//uplink: neviem čo je na tom vtipné, ....

Ak si nepochopil, na tom je vtipne presne to, co si tam napisal: "tieto majú šialenú kvalitu, ..." :))

SCART mas napisane rovno v popise telky, ked nevies citat. Ci tak realne je, uz musis vediet ty, ked to mas doma.

Co ti je stale velky subwoofer??? meral si to? vies si predstavit ake to je realne velke? ci cakas, ze to bude mat 5x5x5cm?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Nájdi mi lepšie repro v cene tých creativov teda pomer kvalita/cena/výkon a možno nad Tvojou blbou pripomienkou porozmýšľam.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

lepsie repro by sa naslo , len treba peniaze na zosilovac
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Blba je akurat tvoja poznamka o sialenej kvalite, neviem kde si taku hlupost vycital.

Chlapec by mohol aj napisat, kolko tam chce investovat. Dost podstatny detail.
lol4
Light Star
Light Star

Makovnik, ty tragéd! V popise je scart, ale ako vstup..! Takže ak si tak nevzdelaný a nevieš čo to znamená, radšej si tie tvoje príspevky odpusť! Ty si videl moju miestnosť, do ktorej chcem tie reproduktory umiestniť?! Asi nie.. Ten SW má rozmery v popise, takže si to viem rozmerať.. Bol by som vďačný, ak by si sa v tomto topicu už nevyjadroval..

//autoeditácia príspevku ( 29 Nov 2009, 1:13 )
btw chalani (uplink, filipito) ďakujem za príspevky, ale už som rozhodnutý kúpiť Philips domáce kino s optickým vstupom, ktoré to celé vyrieši :wink: A hlavné je, že cena bude porovnatelná, ako pri kúpe samotných reproduktorov :) ..teda, ak beriem do úvahy 2.1 :P
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Mozem poprosit link? :)

//uplink: tiež sa pripájam, zaujímalo by ma čo si vybral : )
lol4
Light Star
Light Star

Je to napríklad tu. Nechal by som si to však zohnať cez predajňu, kde mi to dajú za ich nákupnú cenu, takže cena bude o niečo nižšia :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Počuj a nepodporuje to náhodou aj to prepojenie cez HDMi? Keď ich budeš mať doma hoď tomu aspoň jeden pokus. Síce som z wikipedie moc nevyskúmal čo je to ten EasyLink [HDMi CEC], ale možno je to ono. Z wikipedie som vyčítal že je to len "prepínanie" medzi zariadeniami, ale myslím že to zvládne aj ten "bridge".
lol4
Light Star
Light Star

Oka :wink: Neviem či to budem riešit tento týžden alebo počkám do výplaty :) Tento mesiac išlo už na X-ko dosť.. :roll:
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ty puk, si si isty, ze tam vobec scart je? Podla manualu ani nie je, totiz SCART je OBOJSMERNY port, preto som pisal, co som pisal.

Kupit DK za cenu normalnych reprakov je blud, ale kto chce kam, pomozme mu tam.

Prve linkovane Sony su ovela lepsia volba ako ten Philips so 420 cinskymi wattmi, ktory nebude hrat lepsie ako to, cim ti chrci samotna telka.
Napísať odpoveď