Chladiaca kvapalina, spotreba oleja, vymena rozvodov...

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

A co som hovoril? :D
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Miznúci olej a biely dym sú 100% znamkou tesnenia pod hlavou.
Pozri sa do expanzky, pravdepodobne budeš mať vo vode olej.

Erytro: Ja by som tie chladiace hala-bala nemiešal. Radšej by som ostal pri tej, čo uvádza výrobca, resp. pre blondínky sú rozlíšené ešte farebne, takže no problemo :D
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Saxo nakoniec slo predsalen do servisu, nech to pozru a bola mu zistena rakovina :)

Prva etapa bol ten olej. Auto bolo take 2-3 tyzdne u znameho, z toho asi 4 dni na stojane, cakalo sa na diely, boli kompletne vycistene piesty, vymenil tesniace kruzky, tesnenia tusim pod hlavou, ci kde, pomenil filtre a naplne, no rozvodovy remen bol vraj v dezolatnom stave, ze nech na tom moc nejazdim a dohodli sme sa, ze o tyzden mu to prinesiem na vymenu rozvodov.
To som siel len na pumpu natankovat a cestou naspat mi to na krizovatke zacalo strasne trhat na dvojke, potom aj skapalo, tak som uz nestartoval, ze keby nahodou ten remen, rovno sme to odtiahli naspat, auto pobudlo zase 2 tyzdne a dnes idem ponho, vraj je to hotove aj odskusane. Dokopy to vyslo asi na 500 eur, co je skoro cena toho auta :)
Ale tak hadam ma moj zeleny francuzsky diabol este povozi

Teraz vraj mozem mat problemy s loziskami na ojniciach, lebo vraj po prekruzkovani to lepsie tesni a loziska dostavaju viac zabrat. A tie moje ze uz mali znaky otlacenia alebo tak...No ale to by som vraj mal spoznat podla klepania z motora.
Nieco ze tam moze vybehnut aj so spojkou, ze sak uvidim :)

Tak uz ma moje Saxo rv 1996, 1.1i, 44kW, 167 tis. km hodnotu skoro 2000 € :lol:

//autoeditácia príspevku ( 26 Nov 2009, 20:26 )
Dnes som si dal testovaciu jazdu a nemam z toho dobry pocit. 1,2 a 3 v pohode bez akychkolvek problemov, ale na 4ke ked idem okolo 60 km/h a chcem zrychlit, zacne to akoby jemne cukat a nechce zrychlovat, to iste mi robi na 5ke pri 80 km/h, na 4ke to raz trhlo aj trosku silnejsie a to zrychlovanie je akoby velmi nepravidelne resp. tlmene.

Co s tym moze byt? Nemoze to byt zle nasadeny remen, pripadne, ze by preskocil? Zacina ma to auto srat. Bojim sa, ze mi to pocas jazy odide
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

je mozne ze kruzky niesu dostatocne pohyblive / nie uplne dobre zasadene (( aj ked pri tom vacsom trhnuti by sa teoreticky znicili a kusol by sa motor )) ... keby to bol rozvod tak by to robilo neplechu v celom rozzsahu otacok nezavisle na prevodovom stupni ... neje poznat na jazde ci je to problem mechanickeho arzu, alebo skor spalovania ? .. mylsim ze mechanicky problem bude mat ostrjsi priebeh ako nejaky spalovaci (ten bude jemnejsi, lebo motor bude mat urcitu zotrvacnost a nic ho nebrzdi okrem zleho spalovania - takze by to malo charakter iba vykonoveho prepadu)) ...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Shark NX napísal:Kibo neviem neviem otec mi hovoril ze Tanky ked pustili "Camouflage Mode" tak do karburatora zacalo pritekat obrovske mnozstvo Oleja v Pomere asi 60:40 (Benzin/Nafta:Olej) ... V priebehu 30s si tank nevidel, bol zahaleny v hustom Bielom dyme, vsetci co boli v nom citili hnusny smrad Siry a na druhy den im zacali Korodovat zbrane, noziky ...
Ale nedam za to ruku do ohna :)
k tým tankom - na zadymenie priestoru a únik z bojiska sa používa sada dymovníc umiestnená na pancieri tanku... o tom, že by zadymovanie riešili prilievaním oleja do motora som ešte nepočul (pridávanie látok do motora je známe asi len u nemeckých WWII ponoriek - tam pridávali pálenku, čím zvýšili na chvíľu výkon a mohli uniknúť, aspoň tak sa vraví)
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Hovoril som o tom s bratom, jeho kolegovi sa po vymene rozvodov vraj stalo to iste...pri zrychlovani sa to akoby zacne dusit, mozem dat nohu aj na podlahu, ale efekt nic, len velmi pozvolne alebo ziadne zrychlovanie. To predtym nebolo, z 90ky sa to bez problemov hybalo nahor.
Ten jeho kolega mal vraj zle "nastelovane" rozvody, tak teraz neviem, co sa s tym da dalej robit.
Z pod kapoty nepocut ziadne divne zvuky, pri pridavani plynu ale citit skor spomalenie ako zrychlenie a mna chyta paranoja, ze sa to cele zasekne a ja skoncim v poli
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Holubar napísal:...
tak ked to ma skor jemnejsi - vykonovy priebeh to "trhanie" tak by to mohli byt zle nacasovane rozvody, mohla sa mu kladka otocit o par stupnov a mas to ... pre istotu si dal zostelovat rozvody, nicomu tym neuskodis, ked budes mat spravne casovanie :-)

((akurat mi teda nejde do hlavy preco to na prvych kvaltoch nerobi :-) ))
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

nordkapp - no ani mne to nejde do hlavy ako to moze robit len na vysokych rychlostiach.. predsa keby to boli rozvody alebo cerpadlo tak to musi robit aj na nizsich prevodoch.. to ako keby bolo nieco s prevodovkou ale to je hlupost.. no rozvody ak mas na body (teda na tovarenske nastavenia) tak by som sa ani necudoval ze to netaha.. kedze akurat pred tyzdnom sme zlozili toho nasho peugeota a isiel fakt otrasne vykonu tam tiez moc nebolo tak ako ist isiel ale nic extra islo sa s tym na stroboskop 22stupnov sme boli mimo vlastne motor bol na kolikoch tj. vacka, kluka, cerpadlo.. cerpadlo sa posunulo o tych 22stupnov a ako keby sa vymenil cely motor.. auto dostalo zivot motor je ovela zivsi ma iny zvuk ale zvuk neriesim lebo diesel a benzin je uplne nieco ine.. takze tie rozvody mozes skusit dat nastavit, urcite by to bola prva vec ktoru by som dal spravit.. a potom sa uvidi..
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

A je bezpecne na tom jazdit? Zajtra by som s tym chcel spravit MI - KE, nenecha ma to na dargove?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ak je nasponovany remen a nepreskoci, tak v ramci toho ako ten motor funguje momentalne by mal fungovat aj nadalej, ak su to rozvody :-)
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

tak to je tazko povedat lebo pokial nevies co to robi tak ani nevies kolko to vydrzi.. inak dost by ma zaujimali aj tlaky ze ci ma take tlaky ake ma mat.. a tak isto ako maze takze tlak oleja..
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

// suffel ... tvl .. 22° to vobec islo ten motor ? to je pekne vela 22 :-) to v servise to cerpadlo odkolikovali a nechali niekoho nech si s nim toci ci jak ? :-D :-D :-D

// tlaky by som povedal ze vyskusali po kruzkoch - inak nezistia ci sedia ... aj ked ehm ... rozvod by mali tiez obliknut ci pasuje :-) :-) ...

tlak oleja by som povedal ze moc toho nepovie .. povie akurat tolko nakolko je priepustny vysokotlakovy system pripadne kolko je tam oleja, ale nepovie ti ako stieraju kruzky :-)
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

nie nie.. skladane doma :D.. takze to bolo normalne na bodoch... no tak poviem ti cudoval som sa aj ja.. ale bolo to tak troska rozbabrane lebo: najprv sa vymenila ta kluka motor isiel nie moc cca hodinku na volnobehu sa nam nezdal tak mechanik prisiel nato ze 3dvihatka su zaseknute a ze vacka by sa tiez zisla vymenit tak dolu vacku vymenili sa dvihatka dala sa druha vacka a poskladalo sa to zase rozvody sa museli odznova robit ale vsetko sa dalo na koliky.. a motor isiel otrasne trepal sa jak ryba na suchu uplny otraas valce sa hadali tak sa islo na tie rozvody nastavilo sa to a ide uplne inak..
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak mi to nedalo a siel som sa previezt. Robi to iste aj na trojke, jedina jednotka ide bez problemov. Pricom na dvojke a trojke to so mnou parkrat riadne poskakalo, raz to silnejsie trhlo aj na 4ke. Je to cele zle, mohol som radsej do toho liat olej a cakat kym to dozije. Do KE ani nejdem, odveziem to akurat naspat do servisu.dpc

//autoeditácia príspevku ( 05 Dec 2009, 16:23 )
Tak problemy sa zdaju byt vyriesene, bol tam vycisteny karburator a pre istotu aj vymenene sviecky. Auto uz ide tak, ako ma. Konecne

//autoeditácia príspevku (13 Jan 2010, 12:15)
A zase sa to je*e. Tu je prispevok, co som to opisoval na saxoclube:
Od vyssie popisanych prac v servise som na aute spravil cez 1000 km, auto slo jak hodinky, spolahlivo, velka spokojnost.

Dnes som na tom spravil 50 km cestu, odparkoval som asi na polhodinu, potom som nastartoval a po chvili jazdy mi zasvietila oranzova kontrolka napravo, odpojilo mi plynovy pedal a spadol palivomer. Auto som zastavil, , motor bezal, kontrolka zhasla a ja som normalne siel dalej.

Ta kontrolka je podla knizky autodiagnostika a spaja sa so vsrekovanim a spalovanim. Po asi 5 km sa situacia opakovala po tom, ako som nechtiac vbehol s kolesom do jamy, zase som auto zastavil, motor vsak bezal, kontrolka zhasla, siel som dalej par km a auto som odparkoval.

Po chvili som sa vydal na tu istu 50 km trasu, vsetko slo bez problemov, az pred cielom, ked som vyslapol spojku, motor zhasol za jazdy. Zastavil som, nastartoval a siel dalej.

Toto sa opakovalo do ciela este dvakrat, pricom raz som startoval za jazdy, kedze mi to spravilo pred zakrutou dole kopcom. Tesne pred cielom este na chvilku zasvietila spomenuta oranzova kontrolka.
Bude to len blbe cidlo, alebo moze byt aj nieco vaznejsie?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Chladiaca kvapalina, spotreba oleja, vymena rozvodov...

ta kontrolka bude zrejme iba o snimacoch, ak motor bezal bez zmeny ... zhasnutie po vyslapnuti spojky ale uz nikoliv ... nenapada ma ale aky by mohol byt mechanizmus takej poruchy - mozno sa rychlo zmenilo otvorenie skrtiacej klapky, ktora moze byt zanesena a motor dostal menej vzduchu ako potreboval ... aj ked teda neviem akym sposobom to maju vyriesene pri pusteni plynu "bez zataze" s dodavkou paliva :-) ...

... na skrtiacu klapku ak si dobre pamatam ale bolo poukazane aj pri prvotnom probleme a podla vykonaneho servisu ju nikto nekontroloval ... tiez neviem ako mohli v servise cistit karburator, ked ma auto evidentne vstrekovanie (aspon podla kontrolky) :-) ...
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Chladiaca kvapalina, spotreba oleja, vymena rozvodov...

heh, no, to s tym karburatorom som sa dozvedel aj na saxoclube. Ale chlapik vravel ze vycistil vstrekovanie tak predpokladam, ze sa to tykalo skrtiacej klapky. Som sam zvedavy jak toto vyriesim, zase sa na tom bojim jazdit, ked to zdochne za jazdy neni to ziadna sranda, hlavne ked sa zamkne volant pri pokuse nastartovat.

//autoeditácia príspevku (18 Jan 2010, 7:21)
Auto som medzitym zo servisu vzal, na diagnostiku ho zial nepripojil, lebo nemal koncovku, takze ani nic nezistil. Spravil som na tom 150 km, to vypinanie motora za jazdy sa uz neobjavilo a vyera to tak, ze to boli dva nezavisle problemy. Nenapisal som totizto, ze predtym, ako sa objavilo to skapinanie na neutrale, som siel asi 20 km na rezerve tak, ze svetila aj na rovnej ceste pri rovnomernej jazde. Tak predpokladam, ze sa zavzdusnil system. Aj ked teda to dva krat skapalo za jazdy aj s plnou nadrzou hned po tankovani...ale tie dalsie starty uz to bolo ok.

Ta kontrolka vsak este 2x pocas jazdy zasvietila na 5s, no bez nejakych nasledkov, raz to bolo na neutrale ked som dobrzdoval na kruhovy objazd a raz so zaradenou rychlostou, ked som brzdil pred obcou.

No ale este som zistil, ze po tych pracach z auta tecie olej, uz som musel aj doliat jeden liter...z dazda pod odkvap
Napísať odpoveď