kúpil som notebook na ktorom je linux linpus a nemôžem sa prepracovať k inštalaci win XP lebo v prvom rade nechce spustiť z CD inštaláciu a keď ju na 890 pokus spustí tak potom to skončí chybou s modrou obrazovkou, najjednoduchšie by bolo sformatovať disk ale ako?
//autoeditácia príspevku ( 25 Nov 2009, 20:57 )
resp. kúpil som ten book s linuxom, ako tam dostanem windows XP, musí s tým mať niekto skúsenosť, pochybujem,že niekto frčí na linuxe s tými notebookmi
ako VYMAZAŤ LINUX LINPUS
-
djtombstone
Amateur
no to som si aj ja myslel, len nejak to neide, neviem dam boot z CD ale nič to neurobí, nechápem, už som tak sto krát inštaloval... a dva krát sa mi to podarilo ale po načítaní údajov všetko skončilo systemovov chybov... modrá obrazovka a možnosť len reštart, myslím si že je to preto, že linux používa iné formátovanie disku ako FAT alebo NTFS a preto to jednoducho neide, lebo sa nedá ištalačne súbory uložiť na disk, ktoré sa kopírujú ešte pred inštaláciou
Ak sa jedná o SATA disc, tak to skús v Biose premeniť na compatibile alebo tak nejak. Skontroluj si tiež, či máš nastavené primárne bootovanie z CD mechaniky. Ak to nepomôže, tak si stiahni nejakú live distribúciu, najlepšie Ubuntu a cez program Gparted sformátni všetky linuxové partície napr. na NTFS. Toto mi vždy pomohlo