BlueRay Rip vs DVD.
-
AXO
Professional
- Kontaktovať používateľa:
BlueRay Rip vs DVD.
Ahoj, chcel by som sa opytat niekoho, kto sa vyzna, ktory typ je lepsi(krajsi obraz, menej rastrovania videa...)
Je lepsie mat blueray rip(480p, 720p) alebo dvd(nie dvd rip), ktore ma krajsi obraz ?
A ako su na tom velkostne ? DVD je bud dvd5 alebo dvd9, kolko mavaju blueray ripy ?
Diky moc
Je lepsie mat blueray rip(480p, 720p) alebo dvd(nie dvd rip), ktore ma krajsi obraz ?
A ako su na tom velkostne ? DVD je bud dvd5 alebo dvd9, kolko mavaju blueray ripy ?
Diky moc
-
hojko
Site Admin
Velkost BDripov je klasicka, tj. aby 700 alebo 1400MB, najdu sa vsak aj vynimky na urovni troch CD, cize 2100MB. Tu sa docitas vsetko podstatne a najdes aj par screenov: http://filesharefreak.com/2008/11/19/bl ... d-formats/
hojko: nemyslim ze AXO chce porovnanie s trapnymi BR/BD Ripmy ked ich porovnava s DVDckom a nie DVDRipom. V porovnani DVD vs 720p/1080p BluRay ripom vyhrava jednoznacne BluRay rip. Velkosti u BluRay ripov su u vacsinou 720p animakov tusim od 2GB+, u normal filmov vacsinou DVD5, DVD9 a obcas aj DVD9+DVD5 (u 1080p samozrejme este viac) 
btw ten clanok celko sranda, ani som nevedel ze rozlisenie 720x384 niekto povazuje za HighDefinition
btw ten clanok celko sranda, ani som nevedel ze rozlisenie 720x384 niekto povazuje za HighDefinition
Obraz TC je minimálne tak isto dobrý ako pri R5 a DVDScr (väčšinou), ale na rozdiel od R5 tam nie je zvuk z mikrofónu/diktafonu, linedub ani ruština, a na rozdiel od DVDScr tam nie je vodoznak, upozornenia a pod.Gangy napísal:TC je nad R5 a DVDScr? Ty si co kuril prosim ta?
Tvoje hlúpe nanič poznámky si nechaj pre seba.
Mnohokrát (skôr vždy) ale aj R5 aj TC sú neporovnateľne lepšie ako české DVDRip-y z Retail diskov (myslím obraz) čo sú na nete. Lemur a spol bez crop, 2cd rip z dvd5 a iné špeciality.
BluRayDisc -> 1080p -> 720p -> BDRip -> BRRip -> DVD9 -> DVD5 -> DVDRip -> TC -> R5 -> DVDScr -> CZ.Retail.DVDRip -> SVCD -> VCD -> TS -> VHSRip -> CAM
-
uplink
VIP
chalanisko sa asi trochen sekol a prehodil telecine s R5 ripom
http://en.wikipedia.org/wiki/R5_(bootleg)
http://en.wikipedia.org/wiki/R5_(bootleg)
snáď mu to postačí ako dôkaz. Pre istotu to aj preložím:An R5 is a release made with a telecine machine from an analog source. Unlike a TC, the digitization is performed by the studio itself with very professional (and expensive) equipment and usually from the original source.
R5 je release vyrobený s telecine prístrojom z analógového zdroja [film s obrázkami, nie digitálny záznam]. Narozdiel od TC [telecine], digitalizácia sa prevádza v samotnom štúdiu s veľmi profesionálnym [a drahým] vybavením a obvykle ide z pôvodného zdroja [čiže priamo z kinofilmu]
-
Shark NX
Addict
Cela Amerika ide na "HD"Toy M@ch!n3 napísal:btw ten clanok celko sranda, ani som nevedel ze rozlisenie 720x384 niekto povazuje za HighDefinition
Ked tahas TBBT, Housa, HYMYM a pod tak HDTV je 720x384
Potom je samozrejme 720p a 1080p
to je preto lebo sa to oznacuje takto: Title.Of.The.Release.Source.Codec-GROUPShark NX napísal:Cela Amerika ide na "HD"
Ked tahas TBBT, Housa, HYMYM a pod tak HDTV je 720x384
Potom je samozrejme 720p a 1080p
to HDTV oznacuje zdroj, ktorym je v tomto pripade HDTV
To áno, ale to nie som ja. Text treba nielen prečítať, ale aj porozumieť obsahu.uplink napísal:chalanisko sa asi trochen sekol a prehodil telecine s R5 ripom
Aj keď to bude znieť neuveriteľne, TC (telecine) sa robí tak isto ako R5 na telecine zariadení, OMG, to je neuveriteľné, že? Len nelegálne.
Oficiálne R5 je ale vždy len s ruským dabingom (na to určite nedojdeš prečo) a tak s anglickým linedub /čo je na nete/ a ilegálne TC je s anglickým dolby digital zvukom, takže rozdiel je v tomto.
Takže TC s DD zvukom je lepší ako R5 s lindubom, aspoň mňe.
Stavím sa, že taraz niekto napíše že LineDub je lepší ako dolby digital.
No tak to ťažko, lebo keď vydajú R5 tak načo by niekto zas spravil z toho telecine.Gangy napísal:Tak mi teraz ukaz scenovy TC rls ktory ma lepsiu kvalitu obrazu ako ten isty film v R5. Som zvedavy.
Toto si mal napísať medzi vtipy, tam by sa to hodilo skôr. Africké jazyky, indicky, ROFL.Gangy napísal:Ty tu tocis neskutocne sracky, R5 je vzdy len s ruskym dabingom? Ty si uz uplne na hlavu alebo co, vies vobec co to R5 znamena? Vies co vsetko patri do piateho regionu? Lebo pokial viem v afrike a indii sa rusky nerozprava... V tvojom svete asi ano.
"R5 refers to a specific format of DVD released in the former Soviet Union."
Ano, vytrhnut z kontextu na wiki vetu a capnut ju sem viem aj ja, co si nou chcel ale dokazat to skutocne nechapem. Tvrdit ze R5 sa vydavaju striktne len v rustine, ked sa vydavaju vo vacsine afriky a indii moze len uplny ko*ot ako si ty. Co v tejto teme dokazujes je skutocne neuveritelne.Cesar napísal:Toto si mal napísať medzi vtipy, tam by sa to hodilo skôr. Africké jazyky, indicky, ROFL.![]()
![]()
![]()
"R5 refers to a specific format of DVD released in the former Soviet Union."
Ale v istom zmysle takychto chorych ludi, ktory sa zafixuju na svoju pravdu a nepustia sa jej ani za cenu obetovania vsetkej logiky celkom obdivujem. Musite mat tazky zivot.
Ked uz chces citat z wikipedie:
http://en.wikipedia.org/wiki/R5_%28bootleg%29The name R5 refers to DVD Region 5, which includes the former Soviet Union, the Indian subcontinent, and much of Africa.
-
Hellboy248
Guru wannabe
maly detail, BD 700Mb ripy robi vacsinou iba scena, kde obraz a kvalita je onicomhojko napísal:Velkost BDripov je klasicka, tj. aby 700 alebo 1400MB, najdu sa vsak aj vynimky na urovni troch CD, cize 2100MB. Tu sa docitas vsetko podstatne a najdes aj par screenov: http://filesharefreak.com/2008/11/19/bl ... d-formats/
Cesar: ty tu netrep pi*ov***