tiche klikanie - problem s hdd

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
LLucia
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

tiche klikanie - problem s hdd

Príspevok od používateľa LLucia »

pred chvilou sa mi na notebooku (toshiba) prehrial adapter. chvilku som bezala na baterku, potom som adapter zapojila znova, no pocula som z notasu take tiche pravidelne klikanie (asi kazdu sekundu).

tipla som to na hdd, tak som rychlo zacala robit zalohu - no asi po dvoch minutach uz uplny blackout.

mam ho nechat vychladnut a skusit znova zapnut? alebo zajst zajtra do shopu nech mi pomozu nejako vytiahnut pripadne zachranene data? alebo je to uz totalne v keli? :( bohuzial nemam tu srandu ktorou by som mohla sama disk pripojit cez usb, preto chcem ist do toho obchodu.

diky moc za promptnu pomoc a napady :(
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Disk kape, ak neskapal. Zachrániť sa dáta dajú buď s dávkou štastia v inom compe, alebo u špecializovaného technika, za mastnú sumu peňazí. Môžeš samozrejme skúsiť nechať PC oddýchnuť a zozálohovať čo to dá na USB kľúč, alebo externý disk, ale to by som moc neriskoval. Každopádne keď mu to "ťuk...ťuk...ťuk" moc vadí, tak ide pravdepodobne pod kvetinky ten disk. Je mi to ľúto.

http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=35030

tento problém sme hromadne riešili v tejto téme, avšak moja diagnóza je evidentne chybná, avšak moje riešenie mnohokrát pomohlo :)
Napísať odpoveď