Nazory na mbank.sk
-
Marecek777
Amateur
mBank
Ďakujem za odpovede, este mi niekto odpovie na bod 1-2 a budem spokojny 
1. Prihlasit sa do IB a zmenit limit?
Hoj, silno uvazujem o zriadeni mKonta.. Mam uz len jednu otazku ktoru som sa nedocital na webe co sa tyka InternetBankingu. Ako to funguje? Zaujima ma ta autorizacia cez sms, docital som sa ze je platena.. oplati sa? alebo je povinna? Nestaci len e-mail notifikacia? (ta je zevraj zadara)
Hoj, silno uvazujem o zriadeni mKonta.. Mam uz len jednu otazku ktoru som sa nedocital na webe co sa tyka InternetBankingu. Ako to funguje? Zaujima ma ta autorizacia cez sms, docital som sa ze je platena.. oplati sa? alebo je povinna? Nestaci len e-mail notifikacia? (ta je zevraj zadara)
slovenska legislativa umoznuje krytie maximalne 90%, mbank prispieva do polskeho fondu ochrany vkladov ktory kryje 100%, tak ktora banka je viac chranena?
http://www.mbank.sk/sprievodca/bezpecnost/#tabs=4
http://www.mbank.sk/sprievodca/bezpecnost/#tabs=4
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
viac rozdielov by tam nemalo byt. A z e-max plus mozes aj viac ako raz za mesiac, ale uz su tam penale.
Ma stve, ze mBank vsetko usilie tlaci do tychto hluposti, ako su e-max plus a mvklad...chvalia sa tym, ako keby to bolo nieco super vynimocne...som zvedavy, kedy konecne spojazdnia prevod do zahranicia. Bez toho je to stale neplnohodnotny ucet a treba mat popri nom aj v inej banke
Ma stve, ze mBank vsetko usilie tlaci do tychto hluposti, ako su e-max plus a mvklad...chvalia sa tym, ako keby to bolo nieco super vynimocne...som zvedavy, kedy konecne spojazdnia prevod do zahranicia. Bez toho je to stale neplnohodnotny ucet a treba mat popri nom aj v inej banke
Re: Nazory na mbank.sk
Trošku oživíme tému...
1. Neviete, či sa dá s účtom v mBank (resp. kartou "VISA Business Electron", ktorú ponúkajú) platiť cez internet? Tzn. PayPal, DealExtreme, letecké spoločnosti, atď... Súkromný účet mám vo VÚB a tam mi moju Visu Electron ešte nikde neodmietlo...
2. Medzibankový prevod trvá tiež tak idiotsky dlho (1-2 dni), ako pri iných bankách (VÚB, Tatra Banka)?
Potrebujem si totiž založiť účet na podnikanie (to neznamená, že balíček služieb musí byť podnikateľský, ide iba spôsob využívania), kde:
- 70% pohybov budú prijaté peniaze z rôznych bánk
- 20% odoslané peniaze cez IB do iných bánk
- 10% peniaze odoslané do zahraničia (Poľsko - platí sa poplatok za prevod do zahrani, keďže nemajú Euro).
1. Neviete, či sa dá s účtom v mBank (resp. kartou "VISA Business Electron", ktorú ponúkajú) platiť cez internet? Tzn. PayPal, DealExtreme, letecké spoločnosti, atď... Súkromný účet mám vo VÚB a tam mi moju Visu Electron ešte nikde neodmietlo...
2. Medzibankový prevod trvá tiež tak idiotsky dlho (1-2 dni), ako pri iných bankách (VÚB, Tatra Banka)?
Potrebujem si totiž založiť účet na podnikanie (to neznamená, že balíček služieb musí byť podnikateľský, ide iba spôsob využívania), kde:
- 70% pohybov budú prijaté peniaze z rôznych bánk
- 20% odoslané peniaze cez IB do iných bánk
- 10% peniaze odoslané do zahraničia (Poľsko - platí sa poplatok za prevod do zahrani, keďže nemajú Euro).
-
Holubar
Darca
1/ Od mBank mam VISA Classic, s tou problem nie je, ale tie nove Electron by uz tiez nikde robit problemy nemali. Ja mam teraz jednu novu Electron od CSOB a platim na nete vsetko bez problemov.
2/ Prevod je pri mBank dost rychly, z CSOB zvyknu prist peniaze este v ten isty den, nevyhoda je mozno system zuctovania - platby odchadzaju a prichadzaju jeden krat za den. Odchadzaju o 8:00 a prichadzaju myslim o 10:00. Aspon, pred par mesiacmi to tak bolo, teraz uz ten ucet aktivne nevyuzivam.
Velky zadrhel sa tyka platieb do zahranicia - z mBank totiz neodosles nikde inde okrem Slovenska a to ani v ramci samotnej mBank. A to uz slubovali viackrat, ze v roku 2009 to spojazdnia. A prichadzajuce platby zo zahranicia jedine cez nejaky eTarget, ci ako sa to vola, ziadna SEPA...cize v tejto oblasti je mBank nepouzitelna banka a to je jeden z dovodov, preco ich sluzby momentalne nevyuzivam...
2/ Prevod je pri mBank dost rychly, z CSOB zvyknu prist peniaze este v ten isty den, nevyhoda je mozno system zuctovania - platby odchadzaju a prichadzaju jeden krat za den. Odchadzaju o 8:00 a prichadzaju myslim o 10:00. Aspon, pred par mesiacmi to tak bolo, teraz uz ten ucet aktivne nevyuzivam.
Velky zadrhel sa tyka platieb do zahranicia - z mBank totiz neodosles nikde inde okrem Slovenska a to ani v ramci samotnej mBank. A to uz slubovali viackrat, ze v roku 2009 to spojazdnia. A prichadzajuce platby zo zahranicia jedine cez nejaky eTarget, ci ako sa to vola, ziadna SEPA...cize v tejto oblasti je mBank nepouzitelna banka a to je jeden z dovodov, preco ich sluzby momentalne nevyuzivam...
-
MakeFake
Spammer
Preto treba na posielanie penazi do zahranicia vyuzivat PayPal. VISA karta od MBANK ide jednoducho regnut na PayPap, tak isto funguje aj platba cez kartu na internete.
Nj, takže pre mňa tým pádom mBank padá... Dík za info, idem sa obzerať po nejakých iných bankáchHolubar napísal:Velky zadrhel sa tyka platieb do zahranicia - z mBank totiz neodosles nikde inde okrem Slovenska a to ani v ramci samotnej mBank. A to uz slubovali viackrat, ze v roku 2009 to spojazdnia. A prichadzajuce platby zo zahranicia jedine cez nejaky eTarget, ci ako sa to vola, ziadna SEPA...cize v tejto oblasti je mBank nepouzitelna banka a to je jeden z dovodov, preco ich sluzby momentalne nevyuzivam...
Mas ten paypal odskusany? niekde som cital ze nedje, tak som ani neskusal.. ale ak to ide tak si ma potesil.MakeFake napísal:Preto treba na posielanie penazi do zahranicia vyuzivat PayPal. VISA karta od MBANK ide jednoducho regnut na PayPap, tak isto funguje aj platba cez kartu na internete.
-
Holubar
Darca
Paypal mam aktivovany aj ja. Ide bez problemov, ale to nie je plnohodnotny sposob pre zahranicne prevody. Nie kazdy akceptuje paypal. Teraz som cital na mfore, ze zaciatkom roka 2010 planuju rozbehat ucty pre sro-cky a spolu s tym aj SEPA prevody...ale to pisali aj pred rokom a nespravili nic
-
MisguidedAngel
Star
na zahranicne prevody bez poplatku vyuzivam transfers.com, resp. byvaly paypay.com, zatial s tym nemam problem.
-
badboy007
Star
Chcem sa opytať, musim mať 18, aby som si mohol zalozit kreditku v mBANK alebo sa staci preukazat obcianskym preukazom?
Vsade musis mat 18, a kreditku ti asi nedaju, mozno debetnu kartu.
-
guess.whoo
Redeemer
takze teraz si chcem zalozit m-konto v mbanku, je pravda ze ho budem mat zadarmo? zadarmo 3x vyber za mesiac a dostanem zadarmo platobnu kartu visa a nasledne si aktivovat pay pal?