ak si chces niekedy prist zastrielat a si z BA, napis mi spravu, nejako by sme sa dohodli...Stoporko napísal:ok. Otázka: pokiaľ pôjdem na strelnicu, je možné strieľať aj bez zbrojného preukazu z tam zapožičanej zbrane? Prípadne zo zbrane patriacej niekomu kto je tam so mnou?
Ziskanie zbrojneho preukazu
Na B-čko by malo stačiť podať žiadosť o rozšírenie zbrojného preukazu a pochopiteľne zaplatiť kolok.... A-čko je posudzované trochu prísnejšie, tam to asi bude treba nejako odôvodniť tak, aby to policajti uznali....DUNI napísal:DOBRÝ DEŃ , potrebujem poradiť.Som držiteľom ZP skupiny D - POL. Učely , veľmi rad by som si ho rozšíril o skupinu A alebo B . Je potrebné kvôli tomu absolvovať opäť všetky tie úkony ktoré s tým súvisia ,myslím tým skúšky pred komisiou policajtov , alebo iba zaplatiť nejaký kolok a podať žiadosť?
Za radu vopred ďakujem.
-
qwerty-xyz
Pinhead napísal:Na B-čko by malo stačiť podať žiadosť o rozšírenie zbrojného preukazu a pochopiteľne zaplatiť kolok.... A-čko je posudzované trochu prísnejšie, tam to asi bude treba nejako odôvodniť tak, aby to policajti uznali....
Podstatná je úsťová energia, akú dokáže projektil vyvinúť..... a je jedno či je olovený či gumový.... Nie som si celkom istý, ale myslím, že je to 16 Joule.... Pokiaľ je úsťová energia vyššia alebo rovná spomínanej hodnote, zbraň je okamžite kategórie B, teda na jej vlastníctvo TREBA zbrojný preukaz....
-
qwerty-xyz
no tak to je pekne na rit, hm a preco prave 16 joule? ved prieraznost je az pri 30 joule, preto na vzduchofku firmy air arms treba povolenie lebo ma silu nieco okolo 40-tky, keby bolo od 16 tky tak to treba povolenie uz aj na klasika SLAVIU 634 ku nie ? Mozno sa mylim ale tych 16 to je tak ze zastipe fest ked to schytam do zadku az pri 30 tke mi to preleti prdelou . . .Pinhead napísal:Podstatná je úsťová energia, akú dokáže projektil vyvinúť..... a je jedno či je olovený či gumový.... Nie som si celkom istý, ale myslím, že je to 16 Joule.... Pokiaľ je úsťová energia vyššia alebo rovná spomínanej hodnote, zbraň je okamžite kategórie B, teda na jej vlastníctvo TREBA zbrojný preukaz....
serus
serus pinhead , vidim ze cosi o zbraniach vies, ja som tiez z trencina, a uvazujem o skupine A. Pisal si ze to je dost problem v Tn? Mam nejake prevadzky, teda idem uz vela rokov na zivnost, a nieze by som mal problemy, ale clovek nikdy nevie ,
serus
citam si otazky a odpovede, mam to 2004 rok vydane, tych stranok je dost na to ucenie , v podstate sa mele podobne do okola, ty si sa to ucil ? alebo si si to cital a opakoval stale? Ako ucenia keby si to mal presne vediet by to bolo dost 
Ja mám taký zvláštny spôsob učenia
..... totiž môj otec je právnik a zrejme niektoré veci sú dané aj geneticky, v tomto prípade konkrétne schopnosť rozumieť zákonom a právnym normám.... takže tak.... nerobil som žiadne otázky a odpovede, proste som si stiahol Zákon o zbraniach, prečítal som ho a snažil som sa mu porozumieť....
A k tomu čo máš vedieť.... držiteľ zbrojného preukazu má zodpovednosť ako voči sebe, tak aj voči ostatným vyššiu ako iní ľudia a teda mal by poznať kľúčové ustanovenia zákona a rovnako by mal mať dostatok zdravého rozumu, aby sa vedel správne rozhodnúť, keď to bude nutné, takže tak
A k tomu čo máš vedieť.... držiteľ zbrojného preukazu má zodpovednosť ako voči sebe, tak aj voči ostatným vyššiu ako iní ľudia a teda mal by poznať kľúčové ustanovenia zákona a rovnako by mal mať dostatok zdravého rozumu, aby sa vedel správne rozhodnúť, keď to bude nutné, takže tak
Re: Ziskanie zbrojneho preukazu
prečítal som si celú tému a musím povedať, že ma uchvátila... Je pekné od pinheada, koľko času tu trávi, aby pomohol cudzím ľudom. Mám 16 rokov, zbrane ma strašne fascinujú a nemôžem sa dočkať 21-ho roku svojho života, aby som si mohol podať žiadosť na ZP... Ale mám reálnu šancu dostať A-čko ako 21-ročný študent ( Na 100% budem ešte študovať)? B-čko by nemalo zmysel, keďže budem tráviť väčšinu času na internáte a zbraň budem mať doma, alebo naopak, budem nechránený...
Je to také prísne na to skryté nosenie, keď napr. budem mať opaskové púzdro, a bude mi to trčať pri chôdzi a pod., môžem byť sankcionovaný? Ďakujem vopred za rady
Je to také prísne na to skryté nosenie, keď napr. budem mať opaskové púzdro, a bude mi to trčať pri chôdzi a pod., môžem byť sankcionovaný? Ďakujem vopred za rady
ako student bez nejakej zjavnej priciny sancu mat nebudes, spytaju sa ta preco, povies na ochranu a oni ze ci sa necitis chraneny dost nimi ako policajnym zborom, ak povies ze nie, poslu ta do *** lebo si ich prave urazil a ked povies, ze ano tak ti povedia ze ti netreba zbrojak, na slovensku dostat Acko je pomerne tazke, bez znamosti v niektorych koncinach takmer vylucene...ak by si mal nato nejaky dovod odovodneny strach o svoj zivot ako svedok zlocinu, alebo predchadzajuce napadnutie a podobne mal by si sancu, ale len tak ziadat ako student o zbrojak je blbost lebo ti to hned zamietnu...radsej pockaj kym dostudujes a vytvoris si iste zazemie aby si mal vlastne co tou zbranou chranit (kedze to je z pohladu prava ucel drzania strelnej zbrane), vyhody pri skuskach maju pravnici, vojaci a policajti ktori vzhladom na ich profesiu maju vyhody v castiach skusky(pravnici v teoretickej, kedze zakon maju poznat a prislusnici ozbrojenych zloziek pri praktickych...ked chces nosit zbran prisposob tomu satnik, nie sme na divokom zapade aby sa dlzka hlavne pripocitavala k dlzke vtaka, ked nieco chces nieco preto obetuj...
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
ColdRain: A okrem toho ze su lepsie pripraveni, maju aj lepsi dovod si on poziadat, hlavne ak sa napr. pravnik mota v trestnom prave vo vacsich pripadoch.
fabo: to mas pravdu ale ja som to myslel tak, ze uz z hladiska zakona pravnik ma odpustenu cast skusky staci dolozit diplom takysto policajti resp vojaci ktory maju v ramci vycviku manipulaciu so strelnou zbranou a veci stym spojene, tak ti maju zas ciastocne odpustenu prakticku skusku, opat staci dolozit diplom,ale samozrejme aj tak ako ty hovoris, ale to uz sa tyka skor prokuratorov a sudcov a dostat sa do pozicie prokuratora resp sudcu nato treba vela usilia a rozhodne to nejde za pol roka, takze pre 16r chalana je toto absolutne bezpredmetne a obycajny skonceny pravnik zrejme este nebude natolko zavrtany v trestnom prave aby mu to stacilo na Acko len zo samotneho dovodu prichadzania do styku s kriminalnym zivlom
nepitolk0,
v každom prípade máš ešte dosť času..... Ale čo je dôležité, ak budeš chceť v budúcnosti ZP, tak teraz nerob ko*ot, ktoré sú postihnuteľné zákonom...... Ani násilné veci, ani majetkové, ani drogové..... Pretože stačí že sa na to príde, a so ZP sa budeš môcť navždy rozlúčiť........
ColdRain, Fabo,
len k tým výhodám pri skúškach...... istú výhodu má aj lekár.... nemusí robiť časť zameranú na zdravotnú pomoc.
Ale celkovo si myslím, že tie skúšky až také ťažké nie sú a normálne uvažujúci a primerane pripravený človek by ich mal aj bez nejakých "výhod" spraviť úplne bez problémov.....
v každom prípade máš ešte dosť času..... Ale čo je dôležité, ak budeš chceť v budúcnosti ZP, tak teraz nerob ko*ot, ktoré sú postihnuteľné zákonom...... Ani násilné veci, ani majetkové, ani drogové..... Pretože stačí že sa na to príde, a so ZP sa budeš môcť navždy rozlúčiť........
ColdRain, Fabo,
len k tým výhodám pri skúškach...... istú výhodu má aj lekár.... nemusí robiť časť zameranú na zdravotnú pomoc.
Ale celkovo si myslím, že tie skúšky až také ťažké nie sú a normálne uvažujúci a primerane pripravený človek by ich mal aj bez nejakých "výhod" spraviť úplne bez problémov.....
správam sa ako svätýPinhead napísal:nepitolk0,
ColdRain, Fabo,
-
hojko
Site Admin
Nejak som sa z nicoho nic rozhodol, ze by sa mi pacilo mat zbrojny preukaz skupiny B, pripadne rovno A. Aby som opisal situaciu, tak nikdy som nebol v situacii, kedy som bol napadnuty alebo by som nieco take potreboval pouzit, nikdy som nepotreboval chranit seba, rodinu a ani majetok, co je mozno v takomto pripade aj minus. Vek, ktory sa pozaduje pohodlne splnam, rovnako ako podla diskusii z internetu, ze podnikatelia to maju lahsie - ano, som zivnostnik, odvody mam zaplatene, moj register strestu (vypis aj odpis) je cisty, maximalne mam tak nejake blokove pokuty za jazdu autom (max. povolena rychlost). Ak je potrebny lekarsky posudok, tak v tomto problem nevidim, kedze lekarka je, dalo by sa povedat, taka akasi rodinna znama. Ak by bol potrebny aj psychologicky posudok, tak v tom pripade problem tiez nevidim, nakolko som velmi kludnej povahy. Ako som sa docital, tak skusky a nejake tie otazky pred komisiou sa robia, je tam nejaky policajt, psycholog a tusim este niekto - v tom by som problem nevidel, kedze nejaka ta znamost na vysokom poste okresneho riaditestva, krajskeho riaditelstva... by bola, ale samozrejme v prvom pripade by som to riesil vsetko mimo znamosti, maximalne tak formou znamosti na okresnom riaditelstve.
Ake su sance, ze by som mohol takto z fleku po lekarskej prehliadke, prelozeni zivnostenskeho listu, udania dovodu, uhradeni spravnych poplatkov a kolkov, uspesneho zlozenia skusok a aj nejakej tej diskusii s komisiou ziskat zbrojny preukaz skupiny A??? Alebo je lepsie najskor poziadat o skupiny B a potom s odstupom casu skusit poskok na Acko???
Ake su sance, ze by som mohol takto z fleku po lekarskej prehliadke, prelozeni zivnostenskeho listu, udania dovodu, uhradeni spravnych poplatkov a kolkov, uspesneho zlozenia skusok a aj nejakej tej diskusii s komisiou ziskat zbrojny preukaz skupiny A??? Alebo je lepsie najskor poziadat o skupiny B a potom s odstupom casu skusit poskok na Acko???
-
Stoporko
VIP
hojko, ak si podnikateľ a do žiadosti uvedieš ako dôvody niečo v zmysle: "prenášanie veľkého objemu firemných financií, ochrana rodiny, súkromného i firemného majetku..." ideš rovno na áčko. V tvojom prípade (podnikateľ/živnostník) nemá reálne význam žiadať o Bčko - zbraň môžeš mať aj s Áčkom zamknutú doma v trezore a ísť strieľať len na strelnicu a v prípade potreby ju dáš vďaka Áčku na opasok a ideš medzi ľudí.
Skôr by bolo rozumné sa zamyslieť, či zbroják fakt potrebuješ. Na strelnici sa dá zastrieľať aj bez zbrojáku.
Skôr by bolo rozumné sa zamyslieť, či zbroják fakt potrebuješ. Na strelnici sa dá zastrieľať aj bez zbrojáku.
hojko: po diskusii s jednym znamym z ministerstva vnutra, podla ktoreho je v sucasnosti trend obmedzovat ozbrojenost obyvatelstva a je vlastne vnutorna dohoda co najviac znizit pocet udelenych Acok, by som to v tvojom pripade, kedze si nikdy nebol napadnuty, predopkladam ze si nesvedcil v ziadnom sudnom procese z ktoreho by mohlo vyplyvat ohrozenie tvojej bezpecnosti bla bla bla, proste si one in a milion...tak by som to riesil rovno cez znamosti, budes to mat iste