24" LCD Samsung - 16:9 ? 4:3 ?
24" LCD Samsung - 16:9 ? 4:3 ?
Neviem sa rozhodnut ktory monitor kupit.Mam vyhliadnute tieto dva:
http://www.alza.sk/samsung-p2470hd-cerv ... 141953.htm
http://www.alza.sk/samsung-t240hd-cerve ... 121910.htm
Podmienkou je urcite 24 palcov (alebo viac) a TV Tuner.
Bol som si v obchode nejake obhliadnut a pri tom P2470HD ma dost sokovalo ako je siroky.Ten T240 mi pride o dost vacsi.Naozaj sa oplati kupovat sirokouhly?
Nemam ziadne primare vyuzitie - hram hry,pozeram filmy a podobne bezne veci takze nemusi byt zamerany specialne na nieco.
http://www.alza.sk/samsung-p2470hd-cerv ... 141953.htm
http://www.alza.sk/samsung-t240hd-cerve ... 121910.htm
Podmienkou je urcite 24 palcov (alebo viac) a TV Tuner.
Bol som si v obchode nejake obhliadnut a pri tom P2470HD ma dost sokovalo ako je siroky.Ten T240 mi pride o dost vacsi.Naozaj sa oplati kupovat sirokouhly?
Nemam ziadne primare vyuzitie - hram hry,pozeram filmy a podobne bezne veci takze nemusi byt zamerany specialne na nieco.
-
Lord ANAKIN
Professional
ved oba maju sirokouhlu obrazovku ... pomer 4:3 je pre drvivu vecsinu ludi na nic ... pre oci je lepsi sirokouhly pomer stran ... nepovedal si ze kolko chces investovat ... ja by som bral 27palcovu LG s tunerom co maju na alze ... ale 22 je na pracu a hry pre mna akurat ... viac nechcem ani po dlhsej uvahe .... nemam full HD monitor co je pre mna len plus lebo mozem pouzivat este dlho nativne rozlisenie pri hrach a uzivat si ich skoro na plne detaily ... ku velkej obrazovke treba mat full HD a poriadny stroj ak nechces na tom pozerat len filmy a pracovat ... len neviem ci by bola poholdna praca na takej velkej obrazovke a nezabudaj na to ze takuto obrazovku si nemozes dat 20cm pred oci ... treba na to mat aj miesto 
PS:mam T220 tku jedine co mi na nej chyba je tv tuner inak na ten monitor nedam dopustit ... no este jedna vec co ma na nom hneva su pozorovacie uhly ale da sa to zvyknut ... bolo mi vysvetlene ze to co chcem nedoakze spravit ziadne lcdecko k pc ale ze si mam kupit telku ...
PS:mam T220 tku jedine co mi na nej chyba je tv tuner inak na ten monitor nedam dopustit ... no este jedna vec co ma na nom hneva su pozorovacie uhly ale da sa to zvyknut ... bolo mi vysvetlene ze to co chcem nedoakze spravit ziadne lcdecko k pc ale ze si mam kupit telku ...
krbik13 - na dojmy jednotlivca ktory ma konkretny monitor doma sa vybodni - ten co ho ma doma, na neho s najvacsou pravdepodobnostou neda dopustit, rovnako ako ten, co ma druhy model.
Skorej by som sa rozhodoval ci 16:9 alebo 16:10. Ale u 24" to uz nie je tak zasadna volba, takze nech si vyberies cokolvek, neurobis vylozene hlupost.
Osobne by som sa viac priklanal k 16:10, nakolko ma vyssie vertikalne rozlisenie, a tak sa nan aj viac zmesti. Ale pri sledovani 16:9 filmov, by som zase nemal tie blbe cierne pasy hore a dole.
Skorej by som sa rozhodoval ci 16:9 alebo 16:10. Ale u 24" to uz nie je tak zasadna volba, takze nech si vyberies cokolvek, neurobis vylozene hlupost.
Osobne by som sa viac priklanal k 16:10, nakolko ma vyssie vertikalne rozlisenie, a tak sa nan aj viac zmesti. Ale pri sledovani 16:9 filmov, by som zase nemal tie blbe cierne pasy hore a dole.
krbik13 - 16:9 alebo 16:10 až tak veľký rozdiel nie je. Keď ale majú 24" daj si pozor aby si mal obrazovku aspoň 1m od očí možno aj ďalej. Ak je totiž príliš blízko, veľmi unavuje zrak a za ďalšie, hlavne pri hrách sa ti môžu strácať zo zorného poľa kraje obrazovky čo ťahá oči ešte viacej. Ak nemáš dosť miesta aby si umiestnil monitor dostatočne ďaleko od seba na viac ako 24" ani nepremýšľaj, filmu si vychutnáš ale kancelárske práce sa stanú peklom...
btw: ANAKIN - pozorovacie uhly. To čo udávajú výrobcovia je len reklamná somarina. Pri väčšine monitorov sa pohybujú akolo 160-170° ale spomínaš keď sme porovnávali Samsung a Asus. Obidva rovnaké uhly ale Samsung sa úplne strácal, hlavne pri pohľade zospodu ...
btw: ANAKIN - pozorovacie uhly. To čo udávajú výrobcovia je len reklamná somarina. Pri väčšine monitorov sa pohybujú akolo 160-170° ale spomínaš keď sme porovnávali Samsung a Asus. Obidva rovnaké uhly ale Samsung sa úplne strácal, hlavne pri pohľade zospodu ...
-
Lord ANAKIN
Professional
Heh len ide o to ze samsungu sa zhorsila kvalita obrazu s vysokeho uhla ale stale bola minimalne rovnaka ako na Asuse ktory mal rovnako slaby obraz z kazdeho uhla to priznavam ... ked je clovek zvyknuty na ten obraz tak pohoda ale samsung ma ovela krajsi obraz ktory sa jednoducho degraduje s vyssim pozorovacim stupnom ... ale na to su tu telky , preto su aj ovela drahsie ako klasicke monitory ako aj monitory s tv tunerom ...spirki napísal: