Monitor ASUS WH222H + Predlzovaci kabel VGA

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Bagi
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Monitor ASUS WH222H + Predlzovaci kabel VGA

Príspevok od používateľa Bagi »

Ahojte,
chcel by som sa spytat ci dakto nema skusenosti s tymto monitorom, a predlzovacim kablom 5m VGA,
Ked monitor napojim cen normalny kabel VGA vsetko funguje PC cez Plug & Play monitor rozpozna a vsetko hra, len ked si monitor dam cez 5m predlzovaci kabel VGA tak mi monitor najde iba "Vychozi monitor" a da sa mi nastavit najvacsie rozlisenie 1280x1024, (ked mam cez VGA obycajny kabel tak sa da okolo 19??x????...proste vyzsie.

uz som skusil predlzovak aj na ostatnych monitoroch a funguje, uz som skusil aj predlzovak od inej znacky na tomto monitore a stale to iste,... (uz som aj Windows preinstaloval) mam Windows XP Pro.

Ale hned ako som predlzovak kupil tak mi isiel asi tyzden a potom mi PC zacal mrznut a spomalil sa tak som ho restartoval a po restarte mi to ostalo takto...

Treba tam dake ovladace? kde moze byt chyba?

Dakujem.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Tipoval by som že si kupil lacny 5m kabel ktory je slabo tieneny. Ale schvalne povec naco si prehadzujes raz obycajny kabel a potom ho zas pripojis na 5 metrovy.
Bagi
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

neprehadzujem si raz taky a raz taky,...proste som mal kratky VGA (obycajne dodavany) tak som si kupil VGA predlzovak (a neboj lacny nebol stal asi okolo 30e bez DPH) a je taky hruby ako malicek cca :) takze aj tieneny zrejme bude.

A prehadzujem a skusam len od vtedy ako mi to blbne, ked mi to neblblo asi cca tyzden tak som mal proste predlzovak a bolo,...
vladenko007
VIP
VIP

Ked sa logicky zamyslíme. Pri kratkom kábli to nerobí a pri dlhom ano. Tak problem je asi v tom kábli.
Bagi
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

vladenko007 napísal:Ked sa logicky zamyslíme. Pri kratkom kábli to nerobí a pri dlhom ano. Tak problem je asi v tom kábli.
ja som sa uz logicky zamyslal a dosiel som na to ze v kabli nemoze byt problem lebo som skusil iny od uplne inej firmy a inej dlzky, a tento 5m som skusal na inom monitore a fungoval,...

mne to skor pride ako dake ovladace, ale monitor je Plug & Play nie? alebo ma ten monitor dake ovladace?
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

ak menis kable, nie je to podla mna ani hard ani software.. ja mam napojeny cez spojovak dva VGA kable a ide to uplne v pohode. nemenil som ziadny soft, ziadny system nic. Ak ti tyzden siel a potom prestal, moze to byt podla mna iba v CABLE, niekde je zlomeny alebo pod...
ovladace k monitoru najdes v prilozenom CD alebo na stranke vyrobcu..
Bagi
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

plusminus napísal:ak menis kable, nie je to podla mna ani hard ani software.. ja mam napojeny cez spojovak dva VGA kable a ide to uplne v pohode. nemenil som ziadny soft, ziadny system nic. Ak ti tyzden siel a potom prestal, moze to byt podla mna iba v CABLE, niekde je zlomeny alebo pod...
ovladace k monitoru najdes v prilozenom CD alebo na stranke vyrobcu..
oki aj to by som pochopil,...keby po tyzdni prestal ist ako prestal tak ze zrazu sa prehodi rozlisenie a je kaput, ale ono to zacalo tak ze zrazu jedneho dna, (PC mi bezal normalne od rana, a asi pobede zacal dost mrznut a bol spomaleny) tak som PC restartol a od vtedy mi pise ze "vychodzi monitor" a neda sa nastavit normalne rozlisenie, potom som myslel ze to je ovladacmi tak som preinstaloval XP, stale to robil tak som zohnal druhy (uplne novy kabel) stale to robilo tento kabel som dal na odtestovanie a isiel pohode na druhom monitore,..

ja som ovladace hladal nuz marne, mozes mi tat link? dakujem/
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

no link ti nedam, asus je pre mna neznama voda.
vladenko007
VIP
VIP

Ovladace sa k monitorom nedodavaju alebo lepsie povedane k večine nie.
Maximalne čo najdes na CD k monitoru je to bud manual v PDF alebo nejaky soft ktory doplni monitoru nejaku funkciu. Napriklad k LG som mal soft ktory sa volal nejako Light volaco uz si nepametam a ten napriklad špecialne zvyraznoval text alebo obrazky v prehliadaci. Ale ovladace k nemu neboli a rovnako bol pouzitelny aj bez nich.
Bagi
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

vladenko007 napísal:Ovladace sa k monitorom nedodavaju alebo lepsie povedane k večine nie.
Maximalne čo najdes na CD k monitoru je to bud manual v PDF alebo nejaky soft ktory doplni monitoru nejaku funkciu. Napriklad k LG som mal soft ktory sa volal nejako Light volaco uz si nepametam a ten napriklad špecialne zvyraznoval text alebo obrazky v prehliadaci. Ale ovladace k nemu neboli a rovnako bol pouzitelny aj bez nich.
no ved to ze som hladal daky ovladac ale nikde nic,..tak uz potom neviem ze kde mam problem :?
Napísať odpoveď