KVALITNE 2.0 repro k PC
KVALITNE 2.0 repro k PC
zdravim, vedel by niekto poradit?
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
http://www.alza.sk/stereo-reproduktory- ... 107450.htm
http://www.alza.sk/reproduktory-creativ ... 107451.htm
Verím že nie je lepšia voľba, v konfigurácii 2.0 v tej cenovej kategórii...
http://www.alza.sk/reproduktory-creativ ... 107451.htm
Verím že nie je lepšia voľba, v konfigurácii 2.0 v tej cenovej kategórii...
vdaka, vyzera to slusne..
je tam velky rozdiel napriklad od http://www.alza.sk/SK/reproduktory-geni ... d79010.htm ?
designovo mam radsej styl tych geniusov ale nie je to az tak dolezite, pokial je zvukova reprodukcia (kvalita) u creativu vyraznejsie vyssia
je tam velky rozdiel napriklad od http://www.alza.sk/SK/reproduktory-geni ... d79010.htm ?
designovo mam radsej styl tych geniusov ale nie je to az tak dolezite, pokial je zvukova reprodukcia (kvalita) u creativu vyraznejsie vyssia
-
martinez13
Light Professional
-
moosha
Darca
Pocul som obidve a Creas zahraju lepsie...martinez13 napísal:Ty chrcis ja mam presne tie geniusy co tuto dal a hraju perfektne.. A vobec nechrcia.. MOzno ze si pocul len tie Creative a tie Geniusy si nepocul tak ticho..
O harman|kardon SoundSticks II/JBL Creature si neuvazoval?
-
uplink
VIP
Myslíš že by som osočil nejaký výrobok bez toho aby som ho počul?martinez13 napísal:Ty chrcis ja mam presne tie geniusy co tuto dal a hraju perfektne.. A vobec nechrcia.. MOzno ze si pocul len tie Creative a tie Geniusy si nepocul tak ticho..
toto je ppči voľba, len trochu iná kategória...sú úplne inde ako bežné PC repro...len oboje sú v konfigurácii 2.1 a nie 2.0moosha napísal: O harman|kardon SoundSticks II/JBL Creature si neuvazoval?
V tej cenovej kategórii kde sa pohybujú tie Creativky by som radšej volil nejaké štúdiové monitory, napr. tieto http://www.muziker.sk/Default.aspx?M-Au ... d_id;10946
-
Michaelo105
Light Professional
Ja ich mám doma a podľa mňa nehrajú vôbec zle, aj keď som už počul hraž iné aj lepšie........... - mne na nich chýbajú stredyFilipito napísal:moosha pocul si tie harmany hrat nazivo ze ich tak vychvalujes? bol by si velmi sklamany. dnes som mal tu moznost ich pocut a fakt sme boli s toho smutny
Veľké plus majú pre mňa za dizajn.
verte neverte, chyba mi v tejto teme Makovnik 
Osobne uz ani neverim, ze existuju nejake stolove repraciky ktore zahraju vazne slusne (tj obklopia ma sytou hudbou*, kde nechyba ani spravna zlozka basov, ani jasne stredy a ani cinkot vysok), prinajmensom nie z tychto PC vyrobcov. Ale na hranie sa, ci pozeranie filmov to nejako postaci. Osobne uz repro pri PC ani nepouzivam, mam ich len na ozdobu - investicia do kvalitnejsich sluchadiel da hudbe uplne iny rozmer, ako ktorekolvek z tychto PC vyrobkov, nech uz na prvy dojem posobia akokolvek skvele.
Budem sa opakovat, ale opakovanie je matkou mudrosti. Kazde repro/sluchadla hraju skvele - kym nepocujes hrat lepsie.
*) hudba je dost siroky pojem, niektori nou oznacuju aj kadejake tuctuc cRapy - ak k nim patris, tak tam nemusis nejaku kvalitu velmi riesit.
Osobne uz ani neverim, ze existuju nejake stolove repraciky ktore zahraju vazne slusne (tj obklopia ma sytou hudbou*, kde nechyba ani spravna zlozka basov, ani jasne stredy a ani cinkot vysok), prinajmensom nie z tychto PC vyrobcov. Ale na hranie sa, ci pozeranie filmov to nejako postaci. Osobne uz repro pri PC ani nepouzivam, mam ich len na ozdobu - investicia do kvalitnejsich sluchadiel da hudbe uplne iny rozmer, ako ktorekolvek z tychto PC vyrobkov, nech uz na prvy dojem posobia akokolvek skvele.
Budem sa opakovat, ale opakovanie je matkou mudrosti. Kazde repro/sluchadla hraju skvele - kym nepocujes hrat lepsie.
*) hudba je dost siroky pojem, niektori nou oznacuju aj kadejake tuctuc cRapy - ak k nim patris, tak tam nemusis nejaku kvalitu velmi riesit.
-
Michaelo105
Light Professional
S týmto úplne súhlasím.......KoCi napísal:verte neverte, chyba mi v tejto teme Makovnik
-
seth82
Darca
H/K hrajú na svoju veľkosť vysoko nadpriemerne, myslím, že kopa recenzentov po celom svete si tie vysoké hodnotenia nevycucala len tak z palca...Pokiaľ si niekto nevie poriadne nastaviť zvukový výstup, tak sa nie je čomu čudovať. Ja som robil prednedávnom malú Československú párty u mňa doma a velmi veľa ľudí sa čudovalo, ako tie malé srandy dokážu zahrať...Počul som aj desiatky iných 2.0 a 2.1 systémov a istotne je dôvod, prečo som si húpil práve SoundSticks...
-
Makovnik
Medium Professional
Precitat si nejaku recenziu je len informativna relaxacna zalezitost. Nikdy nevies, co za tym je, ci recenzent nedostane nejaky bonus, ked vyrobok zlahka vychvali. Extrem toho snazenia je casopis Autohifi a vyrobky Ground Zero a spol., co distribuuje Autodax.
Zabudil si na najpodstatnejsiu vec a to je CENOVY STROP.
Soundsticks nehraju zle, ale hraju utopene,podobne su JBL Creature, lenze lacnejsie.
Robit s repracikmi s vykonom 2x10W nejaku party, to je fakt ohubu a riskuje to ich zdravie.
Ak to ma uz nejak seriozne hrat, tak radsej aktivne monitory, ak to ma hociako hrat a hlavne vyzerat, tak repro k PC.
Zabudil si na najpodstatnejsiu vec a to je CENOVY STROP.
Soundsticks nehraju zle, ale hraju utopene,podobne su JBL Creature, lenze lacnejsie.
Robit s repracikmi s vykonom 2x10W nejaku party, to je fakt ohubu a riskuje to ich zdravie.
Ak to ma uz nejak seriozne hrat, tak radsej aktivne monitory, ak to ma hociako hrat a hlavne vyzerat, tak repro k PC.
-
seth82
Darca
ach, Makovník...takže X nezávislých recenzií (pred kúpou každého elektronického zariadenia si robím poriadny prieskum a nejaké to audiofilné pozadie mám taktiež v talóne) po Internete sú všetko (pravdepodobne) zaplatené veci, ktorými sa snaží Harman Kardon propagovať svoje už aj tak v High-end triedach vážené meno...Konšpirátori všetkých krajín, spojte sa. 100Eur / 3200Sk nie je nejaká premrštená cena, plus, pokiaľ som dobre čítal, tak žiaden cenový strop tu uvedený nebol (alebo áno?) Od 2.1 systému za takú cenu nemôžem predsa očakávať, že bude hrať ako JM Lab Grande Utopia, alebo B&W Nautilus...Rád by som si nechal vysvetliť jav, keď hrajú reproduktory "utopene" 
Zároveň si dovolím pripomenúť, že tá párty, na ktorej som reproduktory použil, nebola žiadna diskotéka a prskátka hrali iba tak na podmaz, nerobil som s tým predsa laserovú show...To len tak, aby sme si nemýlili pojmy, ak by som chcel doma vystrájať disko, tak si zaobstarám systém za 1K Eur a mám pokoj svätý...
Na záver, k myšlienke aktívnych monitorov sa pripájam aj ja, ak to už teda má byť čisto 2.0 systém. Niektoré obchody majú napríklad Behringery za stovečku, čo tiež nie je zlá cena...
//ale veď môj názor je tiež čisto subjektívny, patent na pravdu hádam nik z nás nemá...Horšie je, že kopa ľudí okrem mňa ich hodnotí pozitívne, aj na profesionálnej úrovni a recenzie HiFi časopisov sa riadia meraniami, ktoré v prípade HK vyšli predsa len pozitívne. Ak by to bolo tak, ako píšeš ty, KoCi, tak v tom prípade by sa všetky recenzie prikláňali iba k renomovaným značkám a novinky na trhu by nemali žiadnu šancu preraziť. HK je na poli osobného a cenovo prístupného audia k PC ešte vždy relatívnym nováčikom, takže až tak preceňovať vplyv kvalitnej značky hádam nie je potrebné...Myslím, že aj ak by napríklad Elac začal vyrábať lacné audio, istotne by sa dostali pod paškál recenzentom, aby zistili, či zo svojej kvality známej vo vyššej sfére audio techniky nepoľavili...Jednoducho ja neverím v kadejaké konšpiračné teórie, možno že som naivný, ale je to žiaľ tak.
Zároveň si dovolím pripomenúť, že tá párty, na ktorej som reproduktory použil, nebola žiadna diskotéka a prskátka hrali iba tak na podmaz, nerobil som s tým predsa laserovú show...To len tak, aby sme si nemýlili pojmy, ak by som chcel doma vystrájať disko, tak si zaobstarám systém za 1K Eur a mám pokoj svätý...
Na záver, k myšlienke aktívnych monitorov sa pripájam aj ja, ak to už teda má byť čisto 2.0 systém. Niektoré obchody majú napríklad Behringery za stovečku, čo tiež nie je zlá cena...
//ale veď môj názor je tiež čisto subjektívny, patent na pravdu hádam nik z nás nemá...Horšie je, že kopa ľudí okrem mňa ich hodnotí pozitívne, aj na profesionálnej úrovni a recenzie HiFi časopisov sa riadia meraniami, ktoré v prípade HK vyšli predsa len pozitívne. Ak by to bolo tak, ako píšeš ty, KoCi, tak v tom prípade by sa všetky recenzie prikláňali iba k renomovaným značkám a novinky na trhu by nemali žiadnu šancu preraziť. HK je na poli osobného a cenovo prístupného audia k PC ešte vždy relatívnym nováčikom, takže až tak preceňovať vplyv kvalitnej značky hádam nie je potrebné...Myslím, že aj ak by napríklad Elac začal vyrábať lacné audio, istotne by sa dostali pod paškál recenzentom, aby zistili, či zo svojej kvality známej vo vyššej sfére audio techniky nepoľavili...Jednoducho ja neverím v kadejaké konšpiračné teórie, možno že som naivný, ale je to žiaľ tak.
Seth82 hodnotit kvalitu repro/sluchadiel nie je mozne inak, ako cisto subjektivne. Nejdem spochybnovat xyz recenzii na tieto, na prvy pohlad velmi zaujimave repro, avsak tu mam skorej dojem, ze ak by boli soundsticky vyrabane pod menej znamou a prestiznou znackou, tak taka subjektivna recenzia by nebola tolko ovplyvnena. Tym chcem povedat to, ze s radostou som si tieto repro vyskusal a... mozno som cakal vela, alebo mi vadi sustava repro so subwooferom pre odposluch instrumentalnej hudby, ale nenadchli ma. Nepochybujem o tom, ze z 2.0/2.1 repro by som nasiel ine kusky, aj menej renomovanejsich znaciek, ktore by hrali rovnako/lepsie aj za lepsiu cenu. Dane repro viac tazia z designu a renomovanej znacky, ako kvality z produkovaneho zvuku. Tot moj subjektivny nazor. Nie som odbornik, som len posluchac.