Ako si mam objednať zo zahraničia veci keď to neposielaju na SR ? Da sa to vobec ?
Napr. chcem si objednat veci z topman.com ale nedorucju na SR. Pls poradte.
v USA je nejaka agentura, ktora zabezpecuje preposielanie balickov na slovensko. Za svet si nespomeniem jej nazov. Vyuziva ju viac ludi aj kvoli clu - odstrania odtial nejake faktury a pod, a poslu to ako bezny balicek.
KoCi napísal:v USA je nejaka agentura, ktora zabezpecuje preposielanie balickov na slovensko. Za svet si nespomeniem jej nazov. Vyuziva ju viac ludi aj kvoli clu - odstrania odtial nejake faktury a pod, a poslu to ako bezny balicek.
Škoda keď si spomenieš napíš pls.
Btw: Nebude potom ten balíček cez tu agenturu predraženy ?
Ozaj spomenul som si že v USA mam strýka ale neviem ,oplati sa to preposlať cez neho ?
Ozaj chcem sa spytat ked si chcem nieco objednat z ebay.co.uk co vsetko zaplatim okrem poštovneho ? Lebo co citam ostante prisepvky jedny tvrdia ze sa neplati clo druhy ze neplatili nic ani postovne ...
Alebo ako dopatrat konecnu sumu ? Ved niekde musia byt na to tabulky len ich nemozem vygooglit.
konecnu je ta, ktoru zaplatis predajcovi cez paypal, cite tovar + postovne.. A potom ak ti to na colnici preclia tak este dalsie poplatky.. Ak to mas do 22eur clo ani dph neplatis, ak nad 22eur tak platis dph.. Clo potom az nad nejakych 120 eur alebo ako to je..
Ale o tomto vsetko to tu uz je pisane, tak si to chod pohladat..
ak sa jedna o usa ja som bral veci pomocou tejto firmy http://www.nakupusa.sk/, neplatil som u nas ani clo ani dph a prislo mi to do 2 tyzdnov priamo domov.takze odporucam
mulatt Tak to sa mi akosi nepozdava zvlast co maju ponuku na nakupovanie cez ebay...
btw: mas chybu v adrese
//autoeditácia príspevku ( 30 Nov 2009, 16:32 )
kukiak napísal:konecnu je ta, ktoru zaplatis predajcovi cez paypal, cite tovar + postovne.. A potom ak ti to na colnici preclia tak este dalsie poplatky.. Ak to mas do 22eur clo ani dph neplatis, ak nad 22eur tak platis dph.. Clo potom az nad nejakych 120 eur alebo ako to je..
Ale o tomto vsetko to tu uz je pisane, tak si to chod pohladat..
Áno hladal som ale všetci sa akurat vadili kto niečo platil a kto nie ...
Ale už tomu rozumiem teda ak je to tak ako si napísal ...
nene z ebay ne..som bral veci z dvoch amickych shopov no ani jeden nedovazal na SR tak som si to nehal poslat touto firmou..tusim si prihodili proviziu 14€ ci kolko ale to je nic oproti tomu kolko som usetril na cle a dani kedze som nic neplatil..poslali mi balik a v nej fakturu na 20dolarov
ja som za cely zivot objednal strasne vela veci jak z ebayu tak amazonu cez hocijake ine shopy z usa, anglicka, hong kongu, australie etc etc .. vzivote som nikdy neplatil ziadnu dan navyse ani clo ani nic a to som maval aj hodne vysoke objednavky, podobne moj kamos objednaval aj servre cez ebay z usa, rc helikopteru, a stale nic ... raz mu myslim zastavili balicek ale to nejak vykecal na colnom urade
mikkimikki napísal:ja som za cely zivot objednal strasne vela veci jak z ebayu tak amazonu cez hocijake ine shopy z usa, anglicka, hong kongu, australie etc etc .. vzivote som nikdy neplatil ziadnu dan navyse ani clo ani nic a to som maval aj hodne vysoke objednavky, podobne moj kamos objednaval aj servre cez ebay z usa, rc helikopteru, a stale nic ... raz mu myslim zastavili balicek ale to nejak vykecal na colnom urade
A to si kupoval odtial priamo či cez agenturu ?
//autoeditácia príspevku (21 Jan 2010, 21:40)
Ide Vám nakupusa.sk ? Lebo mne stále píše, že mail nebol odoslaný .
//autoeditácia príspevku (23 Jan 2010, 12:27)
// Čaute chcem sa spýtať amazon.com predáva iba do USA ? A ak áno, poradí niekto nejakú sprostredkovateĺsku firmu ? Ďakujem