WL-5460AP (Wifi)
WL-5460AP (Wifi)
Zdravím.Pred nedávnom som si kúpil AP (Acces point) od spoločnosti Air Live typu WL-5460AP v2.Ak by niekto nevedel o aky typ ide tak sa pozrite sem
Používam funkciu client na pripojenie k prístupovemu bodu(čiže na pripojenie k internetu).Ale.Tiež som si kúpil Nootebook a chcel by som si tak-tiež spraviť domácu wifi sieť kedže to ma aj funkciu Universal Repeater.Tak som to nastavil a normálne my to facha aj na PC aj ako Wifi.Lenže tu nastáva problém.Neaký k....i sa na mňa napájaju a tým strácam na rychlosti.Tak som si to zabezpečil zabezpečením Wep a tu nastal další problem.Na PC my internet ide ale na notebooku my už vypisuje iba Lokalne.Keď funkciu Wep vypnem tak my internet ide aj na Notebooku.Zo zabezpečovaním AP nemám skúsenosti a tak vas chcem požiadať o radu alebo presnejšie neaký návod ako zabezpečiť moje AP aby sa už nik na mňa nenapájal.Za posty vopred ďakujem a sorry za laicke vysvetľovanie a gramatiku.
Používam funkciu client na pripojenie k prístupovemu bodu(čiže na pripojenie k internetu).Ale.Tiež som si kúpil Nootebook a chcel by som si tak-tiež spraviť domácu wifi sieť kedže to ma aj funkciu Universal Repeater.Tak som to nastavil a normálne my to facha aj na PC aj ako Wifi.Lenže tu nastáva problém.Neaký k....i sa na mňa napájaju a tým strácam na rychlosti.Tak som si to zabezpečil zabezpečením Wep a tu nastal další problem.Na PC my internet ide ale na notebooku my už vypisuje iba Lokalne.Keď funkciu Wep vypnem tak my internet ide aj na Notebooku.Zo zabezpečovaním AP nemám skúsenosti a tak vas chcem požiadať o radu alebo presnejšie neaký návod ako zabezpečiť moje AP aby sa už nik na mňa nenapájal.Za posty vopred ďakujem a sorry za laicke vysvetľovanie a gramatiku.
No to som už skušal a tiež nič.mam vistu a po kliknuti na Centrum Siete my piše iba lokalne tak myslym že to tym nebude napokon keď vypnem WEP tak my to ide v bezproblebov.Ale pre istotu tu ešte raz skusim.
//autoeditácia príspevku ( 01 Dec 2009, 16:02 )
Takže odskušal som to ešte raz a nič.Akurat si vsimnite IPV6.Obmedzene.Neviem prečo ale keď vypnem Wep tak obmedzene už nije.Pikladam obrazok.Neake ďalšie napady?
//autoeditácia príspevku ( 01 Dec 2009, 16:02 )
Takže odskušal som to ešte raz a nič.Akurat si vsimnite IPV6.Obmedzene.Neviem prečo ale keď vypnem Wep tak obmedzene už nije.Pikladam obrazok.Neake ďalšie napady?
-
mathev
Star
- Kontaktovať používateľa:
5460AP dovoľuje skryť SSID, čo zamedzí pripojenie klientov, ktorí nepoznajú názov siete. K dispozícii je aj filter prístupu podľa MAC adries.
len taka otazka pomimo preco sa tvoja siet vola D-LINK_W2040S ked mas ovislink ktore maju defaultne ssid airlive ?
edit : aj si sam odpoviem zjavne si ponechal povodne SSID na ktore sa napajas aj na "external interface"
len taka otazka pomimo preco sa tvoja siet vola D-LINK_W2040S ked mas ovislink ktore maju defaultne ssid airlive ?
A poradi my niekto ako skrijem svoje AP? Keď ho skryjem to znamena ze druhy ho vobec nebudu vidiet? Aj ked by si vyhladavali AP podla jednotlivych kanalov osobitne nenašli by ho?
//autoeditácia príspevku ( 02 Dec 2009, 8:41 )
Ako si uz povedal SSID mam z Externehomathev napísal:aj si sam odpoviem zjavne si ponechal povodne SSID na ktore sa napajas aj na "external interface"
-
Andrew007
Guru wannabe
Skryt skrijes pod tlacitkom "hide SSID alebo Disabld SSID"Sett napísal:A poradi my niekto ako skrijem svoje AP? Keď ho skryjem to znamena ze druhy ho vobec nebudu vidiet? Aj ked by si vyhladavali AP podla jednotlivych kanalov osobitne nenašli by ho?
Ako si uz povedal SSID mam z Externeho
btw. nie nenajde, ale da sa to samozrejme za minutu obist..
Aha.Tak to my je nanic ak sa to da obisť.Tak spet k problemu ako zabezpecit AP aby my siel net aj na PC aj na Notebooku?Andrew007 napísal:Skryt skrijes pod tlacitkom "hide SSID alebo Disabld SSID"
btw. nie nenajde, ale da sa to samozrejme za minutu obist..
//autoeditácia príspevku ( 02 Dec 2009, 16:55 )
Tak naposledy.Ak by mal niekto neaky navod ako nastavit AP WL-5460 tak aby my isiel Internet na notebooku cez wfi a taktiez aby my isiel aj na PC pomocov klasickeho kabla (RJ45) a Siet bola zabezpecena pred neopravneným pripojením druhych uzivateľov prosim hodte sem neaky navod alebo link.DIK
-
mathev
Star
99,9 percent ludi ktori sa nacierno pripajaju su uzivatelia ktorych odradi prve zabezpecenie. nebavme sa o veciach ako paranoici ale ako odstranit neziaduce pripojenie uplnych laikov na co mac filter so skrytim ssid vacsinou bohato staci.
pokial ani toto nezaberie riesil by som dalej co s tym ale nehrajme sa tu na to ze "ked ja viem skryte ssid odhalit plus viem odsniffovat MAC adresu pripojeneho zariadenia" tak to vie kazdy uzivatel a preto to nieje vobec pouzitelne riesenie.
pokial je susedov 13 rocny syn s notbukom skutocne taky profik tak ti ako ochrana nepomoze ani vypnute AP v olovenom sejfe zaplnenom vodou... Brat s rezervou
pokial ani toto nezaberie riesil by som dalej co s tym ale nehrajme sa tu na to ze "ked ja viem skryte ssid odhalit plus viem odsniffovat MAC adresu pripojeneho zariadenia" tak to vie kazdy uzivatel a preto to nieje vobec pouzitelne riesenie.
pokial je susedov 13 rocny syn s notbukom skutocne taky profik tak ti ako ochrana nepomoze ani vypnute AP v olovenom sejfe zaplnenom vodou... Brat s rezervou
Re: WL-5460AP (Wifi)
Mam taky isty problem ako sett. Ale stym, ze neviem nastavit ani filter mac adries. Nasiel som akurat v polozke riadenie provozu kontrola mac, a pripojil som sa aj tak. Skryt ssid? tiez to nemozem najst. Dopredu vdaka za rady.
A ty Sett si to nejako vyriesil?
A ty Sett si to nejako vyriesil?