zapojenei 2 monitorov na pc
zapojenei 2 monitorov na pc
mam taky problem robim v prograem kde potrebujem vela pristoru naraz a ked to je natalacene na jednom monitore je to onicom mam pc v ktorom je len jedno miesto na pripojenie monitora je to na nejakej karte ale ten monitor ma vzadu este priestor na jednu koncovku a je tam ze dvi-d da sa nato napojit este nejaki monitor docital som sa ze treba kupit nejku zmenu koncovki z dvi na vga ale chcem vediet ci potom mi pojdu naraz obe monitori a kazdy bude mat vlasnu plochu mislim tak ze na prvom budu ikoni a ked prejdem misou za okraj dostanem sa do druheho dakujem za skoru odpoved
-
vladenko007
VIP
Ten este jeden vstup na monitore je to aby si mohol pripadne pouzit iny kabel napriklad teraz to mas cez VGA ale da sa prepojit aj cez DVI ked tam taky vsup mas.
Ak chces pouzit dva monitory musi to podporovat predovsetkym tvoja graficka karta. Tj na karte musis mat 2 výstupy. Ak mas 2, tak na druhy vystup pripojis druhy monitor a uz len v nastaveni grafickej karty vyberies ci chces predlzit plochu o ten druhy alebo len naklonovat (to znamena co bude na jednom to aj na druhom).
Ak chces pouzit dva monitory musi to podporovat predovsetkym tvoja graficka karta. Tj na karte musis mat 2 výstupy. Ak mas 2, tak na druhy vystup pripojis druhy monitor a uz len v nastaveni grafickej karty vyberies ci chces predlzit plochu o ten druhy alebo len naklonovat (to znamena co bude na jednom to aj na druhom).
Len ta doplnim - on ma zrejme aj spoplatnene Y, ked sa mu tolko vyhybabrm napísal:To aká je reč Tvojho kmeňa? Skúsil si si to po sebe prečítať? Vieš, na čo sa používajú čiarky a bodky?
Toto je zial ta generacia, ktora sa dostala skor k internetu ako do skoly, skor na chat ako medzi normalnych ludi. Takito ludia maju svoj svet, nazyvajme ho pokec.sk, kde im staci pisat jednoduche hole vety, akonahle sa ale vyskytne vyssi tok myslienok (predpokladam ze ide o bolestivy proces), uz je problem ich formulovat do nejakych viet. Potom vznika nazorna ukazka - otazka, ktora sa zmesti do jednej, maximalne dvoch jasne formulovanych, nie dlhych viet, sa zmiesa do akehosi odstavca, ktoremu chyba akykolvek naznak vetnej skladby. Necudo, len z mnozstva opakovanych slov si dokazeme odvodit co je predmetom takejto spravy a comu autor kladie prioritu.
Sam sa povazujem za cloveka s nicmoc slovnou zasobou, ale niekedy si tu pripadam ako kral. Ospravedlnujem sa autorovi, pokial este nemal tu cest absolvovat druhy rocnik ZS. Potom cely moj prispevok mozes povazovat za bezpredmetny.
K teme samotnej. Dal som si namahu spravu desifrovat a zhrnut ju:
Potrebuje pripojit dva monitory. Jeden ma pripojeny cez klasicky D-Sub (analog) + ma na karte este DVI-D vystup, u ktoreho sa obava, ze tam druhy monitor nenapoji bez redukcie D-SUB/DVI.
Nuz situacia sa ma nasledovne - karty, ktore maju ako D-Sub, tak DVI, tak tam ti ziadna redukcia nepomoze. Sam si uviedol, ze sa jedna o DVI-D, co je DIGITAL ONLY - v preklade len digitalny vystup, a teda graficka karta cezen nevie pustit signal analogovo. Mas ale moznost zakupit taky monitor, ktory DVI konektor ma, a pripojit ho takymto sposobom.
Pre teoretikov len dodam - redukcie DVI-I na D-SUB sa davaju iba v pripade, ak je graficka karta vybavena iba DVI konektormi - aby bolo mozne vobec k nej pripojit monitor len s analogovym vstupom. Vtedy sa jedna o DVI-I konektor, ktory sa mierne lisi v pinoch (ma + styri piny okolo toho sirokeho pinu - nazvime ho ciarkou). Cez DVI-I vie graficka karta pustit ako analogovy, tak digitalny signal.
Strucny popis ako aj obrazky takychto konektorov (existuje este DVI-A ale ten sa v praxi pouzival hadam len v pripade CRT monitorov s DVI vstupom - minimum modelov), je mozne pozriet si tu: http://sk.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface
-
Gadelat
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ja som to pochopil inak, vlastne rovnako ako vladenko. Moj preklad:
Mam monitor s dvoma konektormi, ale na grafickej karte mam len jeden vystup. Mozem pomocou druheho konektora na monitore pripojit dalsi monitor tak aby sa spravali ako rozsirena plocha?
Odpoved: Nie, tie dva konektory ktore mas na monitore su len vstupy. Ako uz bolo spomenute, zakladom je aby tvoja graficka karta bola vybavena dvoma vystupmi.
OT: Nemusi sa jednat o dieta alebo zaostaleho cloveka, ale o cloveka s urcitou poruchou. Ako mas disgrafiu a podobne, tak su aj takito ludia. Uz som sa s tym stretol inde a chudak chlap po zbuzerovani vsetkymi ktori sa vyjadrovali v trojstrankovej teme sa ospravedlnil a vysvetlil ze trpi tymto problemom.
Mam monitor s dvoma konektormi, ale na grafickej karte mam len jeden vystup. Mozem pomocou druheho konektora na monitore pripojit dalsi monitor tak aby sa spravali ako rozsirena plocha?
Odpoved: Nie, tie dva konektory ktore mas na monitore su len vstupy. Ako uz bolo spomenute, zakladom je aby tvoja graficka karta bola vybavena dvoma vystupmi.
OT: Nemusi sa jednat o dieta alebo zaostaleho cloveka, ale o cloveka s urcitou poruchou. Ako mas disgrafiu a podobne, tak su aj takito ludia. Uz som sa s tym stretol inde a chudak chlap po zbuzerovani vsetkymi ktori sa vyjadrovali v trojstrankovej teme sa ospravedlnil a vysvetlil ze trpi tymto problemom.
Gadelat - vlastne mas pravdu, som si to precital este raz, a fakt ma namysli zapojenie druheho monitora do toho prveho.
k tej poruche - nezda sa ti celkom zvlastne, ze je podobne narusenych ludi tolke mnozstvo? A bude to len horsie a horsie, kedze potreba vzdelavat sa ma nizsiu prioritu ako pocet RP na pokeci.
k tej poruche - nezda sa ti celkom zvlastne, ze je podobne narusenych ludi tolke mnozstvo? A bude to len horsie a horsie, kedze potreba vzdelavat sa ma nizsiu prioritu ako pocet RP na pokeci.