Ako prehovorit rodicov?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

A koľko máš rokov? Pokiaľ aspoň 15, tak sa môžeš prihlásiť do agentúry a skúsiť nájsť niečo tam. Alebo sa popýtať rodičov, či by vo firme, kde robia, nepotrebovali nejakého brigádnika. Alebo skús požiadať babky a dedkov, aby Ti dali pár € za nejaké pravidelné služby (napr. pomáhanie cez víkend) a rodičom by si niečo potom pri kúpe doložil.

Druhé sofistikovanejšie riešenie vidím v tom, že by si fakt odpojil grafiku, ukázal im, že PC nefunguje a namotal by si ich do toho, že oprava takéhoto starého PC by stála skoro toľko ako nový. Keby si bol fakt presvedčivý, možno by povolili :)
ccimo
Star
Star

Príspevok od používateľa ccimo »

a vravel si o tom novom pocitaci aj nejakemu kamaratovi? som tak rozmyslal ze co ak rodicia si pozistovali od tvojho najlepsieho kamarata parametre a objednal im to....proste ze chcu ta prekvapit a ratali s tym ze ta budu musiet z toho vynechat aby to bolo prekvapenie :D

mozno trochu prehnane ale nadej umiera posledna :wink:
NTFS
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa NTFS »

jj ako hovori koki, ved mas sestru nie? ona by to mohla vediet a s tou grafickou no neviem, ale nebolo by to prilis napadne, ze chce novy pc, a zrazu sa "pokazi pc"?
- eXo -
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa - eXo - »

Kolko to mas rokov ? Ak mas 15+ chod na daku brigadu a zarob trocha penazi. Z osobnej skusenosti viem ze ked prejavis zaujem ze chces aj ty sa snazis aby si ho mal tak potom ti daju to kupia skor. A take ze ti slubia a potom nekupia to je bezne a vravia to kazdemu druhemu mne vzdy nieco slubili a nakoniec kupili najskor po roku a pol. Ale ked som si aj ja na nieco zohnal nieco z penazi tak mi to kupili skoro okamzite. Ak este nemas 15 tak mas asi bohuzial smolu :)
robo244
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa robo244 »

Mam 13. Sestra nevie objednavat takze nic. Ale...

Ale sestra ma kamarata ktory studuje IT a ked sa nam do**bka pc, tak nam ho opravuje. Ked treba nieco co nezvladnem alebo sa neodvazim v pc zase pride na rad on. A jedna vec je cudna. Ako spominal Koki. Otec ma silou mocou hnal aby som mu poslal zostavu, ze nam poradi a tak... Takze teoreticky je nadej iba v nom ak nie vo mne. Ma zostavu a vek nad 18 takze objednat by to mohol. Rodicia ho poznaju a veria mu takze...No ostava mi len dufat pretoze, som mal so sestrou taku debatu, alebo lepsie povedane ona viedla monolog o tom, ze kupime pc a nebudeme mat co zrat (neni to pravda ale tak typicka vyhovorka o financiach uvedena do extremov). Takze fakt fakt neviem. Ale chcel by som to pc. Mam taky pocit, ze cakanie by viedlo k dalsiemu cakaniu a to zas k dalsiemu az kym by som si ho nekupil z vlastnych.

//autoeditácia príspevku ( 02 Dec 2009, 19:18 )
tomaxx_199 napísal:a aky mas pocitac daj parametre. mozno nemusi byt aztaky ,,srot,, ako si myslis. alebo si ho upgraduj sice nebude najlepsi ale bude lepsi za menej penazi. ne kazdy ma najlepsie pocitace chces povedat ze tvoji kamarati maju super vykonne pocitace za 1000€?
Nemaju za 1000 € ale tak aspon im na tom ide daka ta hra. Parametre su v prilohe.
Prílohy
PARAMETRE PC.JPG
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Za tu grafiku by si mal dat podnet na socialku za tyranie :D
NTFS
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa NTFS »

no tak to je fakt dost stary pc. Pokial hovoris, ze financie nie su u vas problemom, tak urcite to prekonzultovali so sestrinim priatelom a ten im vysvetlil ako sa veci maju, ze je to fakt stary pc. Myslim, ze ta chcu prekvapit a ak ti to tak slubovali, tak nieje o com. :)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

robo244 napísal:Mam 13. Sestra nevie objednavat takze nic. Ale...

Ale sestra ma kamarata ktory studuje IT a ked sa nam do**bka pc, tak nam ho opravuje. Ked treba nieco co nezvladnem alebo sa neodvazim v pc zase pride na rad on. A jedna vec je cudna. Ako spominal Koki. Otec ma silou mocou hnal aby som mu poslal zostavu, ze nam poradi a tak... Takze teoreticky je nadej iba v nom ak nie vo mne. Ma zostavu a vek nad 18 takze objednat by to mohol. Rodicia ho poznaju a veria mu takze...No ostava mi len dufat pretoze, som mal so sestrou taku debatu, alebo lepsie povedane ona viedla monolog o tom, ze kupime pc a nebudeme mat co zrat (neni to pravda ale tak typicka vyhovorka o financiach uvedena do extremov). Takze fakt fakt neviem. Ale chcel by som to pc. Mam taky pocit, ze cakanie by viedlo k dalsiemu cakaniu a to zas k dalsiemu az kym by som si ho nekupil z vlastnych.

//autoeditácia príspevku ( 02 Dec 2009, 19:18 )
Nemaju za 1000 € ale tak aspon im na tom ide daka ta hra. Parametre su v prilohe.
No vidíš že si si dal odpoveď :)
Vydiskutuj si to s rodičmi a jasne im povedz že ťa uráža byť vodený za nos a že nech ti povedia na rovinu že nebudeš mať nič :)
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

ak chces tak velmi novy pocitac a potrebujes ho tak asi ti bude treba novy. ale ak by si chcel tak si mozes trochu ho upgradovat nieje aztaky ,,srot, ako hovoris je to taky stary pocitac do kancelarie na bezne prace. das tam nieco nove a mozes uz hrat novsie hry grafika a cpu . a potom po roku si kupis novy. a neverim ze ti sekaju reklamy na pokeci. :lol: aj ja chcem novy pocitac tak ako ty
robo244
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

A ake su moznosti upgradovania? Mam na mysli uz nieco konkretne, napr. konkretbe cpu a tak...
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

das novy cpu a hlavne novu grafu asi to mas najslabsie v pc a to ta vide asi okolo 20-40 EUR a mas lepsi pocitac a ked chces tak mozes zmenit ramku na nejaku 2gb ked mas ddr ale ramka nieje aztaka shit. alebo si kup pouzivany pocitac novy je stoji vela a pouzivane niesu aztake zle. myslim ze ta grafika ta najviac brzdi v hrach ale keby si ju vymenil tak je to dobre. sice nwm co chces hrat ale ked nehrajes narocne hry tak ti to staci. a call of dutty 4 by ti malo ist. neviem co chces na tym pocitaci robit ale ak ti ide len o paradne hry tak to je trochu drahsie aj novy pocitac na hry stoji vela. myslim si ze ten pocitac je celkom dobry. videa ti idu, filmy ti idu, aj hry ti idu, gta san andreas a pod.
Denodakk
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Denodakk »

tomaxx_199 napísal:das novy cpu a hlavne novu grafu asi to mas najslabsie v pc a to ta vide asi okolo 20-40 EUR a mas lepsi pocitac a ked chces tak mozes zmenit ramku na nejaku 2gb ked mas ddr ale ramka nieje aztaka shit. alebo si kup pouzivany pocitac novy je stoji vela a pouzivane niesu aztake zle. myslim ze ta grafika ta najviac brzdi v hrach ale keby si ju vymenil tak je to dobre. sice nwm co chces hrat ale ked nehrajes narocne hry tak ti to staci. a call of dutty 4 by ti malo ist. neviem co chces na tym pocitaci robit ale ak ti ide len o paradne hry tak to je trochu drahsie aj novy pocitac na hry stoji vela. myslim si ze ten pocitac je celkom dobry. videa ti idu, filmy ti idu, aj hry ti idu, gta san andreas a pod.
na gta san andreas nepotrebuješ boh-vie aký pc...
ale inak áno. tak ako napísal tomaxx
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Nerozumies ze sa chce HRAT a nie TRPIET? S tymto strojom uz nic nespravis...
robo244
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

HMM... a este nejake ine rady?
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

moosha napísal:Nerozumies ze sa chce HRAT a nie TRPIET? S tymto strojom uz nic nespravis...
velmi nespravis nehovorim ze to bude zrazu high ale bude to lepsie a schopnejsie. btw neviem co si predstavujes pod pojmom dobry pocitac.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Urcite nie upgrade 8 rokov stareho 1100MHz Athlonu a MX440.
panzer
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa panzer »

To je hlupost upgradovat takyto PC. Ani nad tym nerozmyslaj. Ved ak by si chcel kupit nejaku dobru graficku kartu tak by si musel kupit aj novy zdroj. (v takejto zostave urcite nebude nejaky vykonny) Dalej ak by si kupil novu graficku kartu tak by bola brutalne brzdena procesorom a musel by si si kupit novy aj so zakladnou doskou aj s ramkami. Takze upgrade rozhodne nie. To by si vlastne vymenil vsetky komponenty a zostala by si len bedna do ktorej by sa ti to vsetko nakoniec ani nezmestilo. :D

Takze jedine novy PC. (skladany!)
robo244
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Takze upgrade asi nie.... A ak by sa naskytla takato moznost: zobrat pc na Vianoce ale za mensi peniaz brali by ste? Napr. za 15 000 alebo by ste pockali do marca na pc za 25 000?
panzer
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa panzer »

No tak to zalezi od teba, ci sa ti chce cakat. Ale predsalen za tych 25 000 Skk si vyskladas o celkom dost vykonnejsi PC. Byt tebou tak by som si radsej tie tri mesiace pockal, ale ako vravim, to zalezi od teba a ja ta nenutim cakat. :wink:
robo244
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Zatial sa takato moznost nenaskytla ale keby...
Napísať odpoveď