Druhé sofistikovanejšie riešenie vidím v tom, že by si fakt odpojil grafiku, ukázal im, že PC nefunguje a namotal by si ich do toho, že oprava takéhoto starého PC by stála skoro toľko ako nový. Keby si bol fakt presvedčivý, možno by povolili
Ako prehovorit rodicov?
A koľko máš rokov? Pokiaľ aspoň 15, tak sa môžeš prihlásiť do agentúry a skúsiť nájsť niečo tam. Alebo sa popýtať rodičov, či by vo firme, kde robia, nepotrebovali nejakého brigádnika. Alebo skús požiadať babky a dedkov, aby Ti dali pár € za nejaké pravidelné služby (napr. pomáhanie cez víkend) a rodičom by si niečo potom pri kúpe doložil.
Druhé sofistikovanejšie riešenie vidím v tom, že by si fakt odpojil grafiku, ukázal im, že PC nefunguje a namotal by si ich do toho, že oprava takéhoto starého PC by stála skoro toľko ako nový. Keby si bol fakt presvedčivý, možno by povolili
a vravel si o tom novom pocitaci aj nejakemu kamaratovi? som tak rozmyslal ze co ak rodicia si pozistovali od tvojho najlepsieho kamarata parametre a objednal im to....proste ze chcu ta prekvapit a ratali s tym ze ta budu musiet z toho vynechat aby to bolo prekvapenie
mozno trochu prehnane ale nadej umiera posledna
mozno trochu prehnane ale nadej umiera posledna
Kolko to mas rokov ? Ak mas 15+ chod na daku brigadu a zarob trocha penazi. Z osobnej skusenosti viem ze ked prejavis zaujem ze chces aj ty sa snazis aby si ho mal tak potom ti daju to kupia skor. A take ze ti slubia a potom nekupia to je bezne a vravia to kazdemu druhemu mne vzdy nieco slubili a nakoniec kupili najskor po roku a pol. Ale ked som si aj ja na nieco zohnal nieco z penazi tak mi to kupili skoro okamzite. Ak este nemas 15 tak mas asi bohuzial smolu 
Mam 13. Sestra nevie objednavat takze nic. Ale...
Ale sestra ma kamarata ktory studuje IT a ked sa nam do**bka pc, tak nam ho opravuje. Ked treba nieco co nezvladnem alebo sa neodvazim v pc zase pride na rad on. A jedna vec je cudna. Ako spominal Koki. Otec ma silou mocou hnal aby som mu poslal zostavu, ze nam poradi a tak... Takze teoreticky je nadej iba v nom ak nie vo mne. Ma zostavu a vek nad 18 takze objednat by to mohol. Rodicia ho poznaju a veria mu takze...No ostava mi len dufat pretoze, som mal so sestrou taku debatu, alebo lepsie povedane ona viedla monolog o tom, ze kupime pc a nebudeme mat co zrat (neni to pravda ale tak typicka vyhovorka o financiach uvedena do extremov). Takze fakt fakt neviem. Ale chcel by som to pc. Mam taky pocit, ze cakanie by viedlo k dalsiemu cakaniu a to zas k dalsiemu az kym by som si ho nekupil z vlastnych.
//autoeditácia príspevku ( 02 Dec 2009, 19:18 )
Ale sestra ma kamarata ktory studuje IT a ked sa nam do**bka pc, tak nam ho opravuje. Ked treba nieco co nezvladnem alebo sa neodvazim v pc zase pride na rad on. A jedna vec je cudna. Ako spominal Koki. Otec ma silou mocou hnal aby som mu poslal zostavu, ze nam poradi a tak... Takze teoreticky je nadej iba v nom ak nie vo mne. Ma zostavu a vek nad 18 takze objednat by to mohol. Rodicia ho poznaju a veria mu takze...No ostava mi len dufat pretoze, som mal so sestrou taku debatu, alebo lepsie povedane ona viedla monolog o tom, ze kupime pc a nebudeme mat co zrat (neni to pravda ale tak typicka vyhovorka o financiach uvedena do extremov). Takze fakt fakt neviem. Ale chcel by som to pc. Mam taky pocit, ze cakanie by viedlo k dalsiemu cakaniu a to zas k dalsiemu az kym by som si ho nekupil z vlastnych.
Nemaju za 1000 € ale tak aspon im na tom ide daka ta hra. Parametre su v prilohe.tomaxx_199 napísal:a aky mas pocitac daj parametre. mozno nemusi byt aztaky ,,srot,, ako si myslis. alebo si ho upgraduj sice nebude najlepsi ale bude lepsi za menej penazi. ne kazdy ma najlepsie pocitace chces povedat ze tvoji kamarati maju super vykonne pocitace za 1000€?
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
No vidíš že si si dal odpoveďrobo244 napísal:Mam 13. Sestra nevie objednavat takze nic. Ale...
Nemaju za 1000 € ale tak aspon im na tom ide daka ta hra. Parametre su v prilohe.
Vydiskutuj si to s rodičmi a jasne im povedz že ťa uráža byť vodený za nos a že nech ti povedia na rovinu že nebudeš mať nič
-
tomaxx_199
Medium Professional
ak chces tak velmi novy pocitac a potrebujes ho tak asi ti bude treba novy. ale ak by si chcel tak si mozes trochu ho upgradovat nieje aztaky ,,srot, ako hovoris je to taky stary pocitac do kancelarie na bezne prace. das tam nieco nove a mozes uz hrat novsie hry grafika a cpu . a potom po roku si kupis novy. a neverim ze ti sekaju reklamy na pokeci.
aj ja chcem novy pocitac tak ako ty
-
tomaxx_199
Medium Professional
das novy cpu a hlavne novu grafu asi to mas najslabsie v pc a to ta vide asi okolo 20-40 EUR a mas lepsi pocitac a ked chces tak mozes zmenit ramku na nejaku 2gb ked mas ddr ale ramka nieje aztaka shit. alebo si kup pouzivany pocitac novy je stoji vela a pouzivane niesu aztake zle. myslim ze ta grafika ta najviac brzdi v hrach ale keby si ju vymenil tak je to dobre. sice nwm co chces hrat ale ked nehrajes narocne hry tak ti to staci. a call of dutty 4 by ti malo ist. neviem co chces na tym pocitaci robit ale ak ti ide len o paradne hry tak to je trochu drahsie aj novy pocitac na hry stoji vela. myslim si ze ten pocitac je celkom dobry. videa ti idu, filmy ti idu, aj hry ti idu, gta san andreas a pod.
-
Denodakk
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
na gta san andreas nepotrebuješ boh-vie aký pc...tomaxx_199 napísal:das novy cpu a hlavne novu grafu asi to mas najslabsie v pc a to ta vide asi okolo 20-40 EUR a mas lepsi pocitac a ked chces tak mozes zmenit ramku na nejaku 2gb ked mas ddr ale ramka nieje aztaka shit. alebo si kup pouzivany pocitac novy je stoji vela a pouzivane niesu aztake zle. myslim ze ta grafika ta najviac brzdi v hrach ale keby si ju vymenil tak je to dobre. sice nwm co chces hrat ale ked nehrajes narocne hry tak ti to staci. a call of dutty 4 by ti malo ist. neviem co chces na tym pocitaci robit ale ak ti ide len o paradne hry tak to je trochu drahsie aj novy pocitac na hry stoji vela. myslim si ze ten pocitac je celkom dobry. videa ti idu, filmy ti idu, aj hry ti idu, gta san andreas a pod.
ale inak áno. tak ako napísal tomaxx
-
tomaxx_199
Medium Professional
velmi nespravis nehovorim ze to bude zrazu high ale bude to lepsie a schopnejsie. btw neviem co si predstavujes pod pojmom dobry pocitac.moosha napísal:Nerozumies ze sa chce HRAT a nie TRPIET? S tymto strojom uz nic nespravis...
To je hlupost upgradovat takyto PC. Ani nad tym nerozmyslaj. Ved ak by si chcel kupit nejaku dobru graficku kartu tak by si musel kupit aj novy zdroj. (v takejto zostave urcite nebude nejaky vykonny) Dalej ak by si kupil novu graficku kartu tak by bola brutalne brzdena procesorom a musel by si si kupit novy aj so zakladnou doskou aj s ramkami. Takze upgrade rozhodne nie. To by si vlastne vymenil vsetky komponenty a zostala by si len bedna do ktorej by sa ti to vsetko nakoniec ani nezmestilo. 
Takze jedine novy PC. (skladany!)
Takze jedine novy PC. (skladany!)