Suspend 2 ram

Všetko ohľadom Linuxu...
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Suspend 2 ram

Príspevok od používateľa pato83 »

Zdravim, som nemal co robit vcera a tak podme nieco. Takze som pozrel dake navody pre suspend 2 ram. Nebolo ani co nastavovat u mna, kedze kernel je v poriadku nastaveny a uplne staci a hlavne bez errorov:

Kód: Vybrať všetko

echo -n "mem" > /sys/power/state
Problemom vsak je, ze bezny uzivatel tam pristup nema pre zapis. Skusal som cez sudoers, ale to sluzi inak. Takze ake ine riesenie je mozne? Chown ci pridat uzivatela do skupiny root? Bezpecnejsie je to chown, kedze je dosah len na ten jeden subor. Je aj ine riesenie?

p.s.: Som tu jediny uzivatel a v dohladnom case sa nic ani menit nebude.
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

...s tymto skusenosti nemam, ale urcite by som ti neodporucat pridat usera do skupiny root z bezpecnostneho hladiska... aj ked je jediny... radsej cez chown alebo ine riesenie, ak sa da
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pato83 »

WiZard napísal:...s tymto skusenosti nemam, ale urcite by som ti neodporucat pridat usera do skupiny root z bezpecnostneho hladiska... aj ked je jediny... radsej cez chown alebo ine riesenie, ak sa da
Ja som to dal len ako jednu z moznosti, ktora existuje a viem o nej. Rozumiem, ze to ma v tom pripade dosah na cely system. Kazdopadne dik za reakciu. Zatial to mam cez chown a ked bude lepsie riesenie, tak budem len rad.

//autoeditácia príspevku ( 02 Dec 2009, 21:13 )
Uz davnejsie som to poriesil asi najspravnejsie, ako to len ide :) Pouzivam fluxbox, takze stacilo pridat do ~/.fluxbox/keys nasledovny riadok:

none XF86Suspend : ExecCommand "/usr/bin/dbus-send --system --dest=org.freedesktop.Hal --type=method_call --print-reply /org/freedesktop/Hal/devices/computer \ org.freedesktop.Hal.Device.SystemPowerManagement.Suspend int32:0"
Jedina skoda, ze to nefunguje s FN+F1 ale s FN+ESC , pretoze xev mi da pri stlaceni FN+F1 nasledovny vysledok:

KeymapNotify event, serial 31, synthetic NO, window 0x0,
    keys:  2   0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   
               0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   0 
Snazil som sa hladat riesenia na tento problem, no nijako sa nedari. Takze zatial je to FN+ESC, co je stale lepsie ako nic. Ale, samozrejme, ocenil by som, keby niekto nieco podobne vyriesil, alebo vedel co a ako.
Napísať odpoveď