Metrosexuál je pojem, ktorý vznikol zhruba v polovici 90. rokoch 20. storočia. Označuje mužov, ktorí žijú v meste a vydávajú podstatnú časť zo svojho platu na značkové a módne oblečenie, kozmetiku a návštevy solárií. Metrosexuáli sa často v starostlivosti o svoj zovňajšok vyrovnajú ženám alebo dokonca ich prevyšujú. Používanie pleťových krémov, mastí, holenie ochlpenia na intímnych partiách v podpazuší, a pod. sú pre nich každodenné potešenie, ktorým sa zaoberajú každý večer po kúpeli. Metrosexuáli taktiež veľmi obľubujú vône a parfumy, v ktorých si skutočne vyberajú. Odporcovia metrosexuálov ich pokladajú za homosexuálov hlavne kvôli zvýšenej strastlivosti o zovňajšok, ide však len o istú záľubu (ktorá doteraz nebola známa masám) rovnako ako keď sa niekto zaujíma viac o techniku alebo športy. Metrosexuáli sú živnou pôdou hlavne pre módne časopisy, ktoré ich zobrazujú ako ideál krásy súmernosti a mužstva nového storočia.[chýba citácia]
Medzi najznámejších metrosexuálov patrí napr. [b]David Beckham[/b]
No viem, že nie sú, ale...
Väčšina žien (aj mužov) považuje za príťažlivé a hľadá to čo nemá spoločné s opačným pohlavím. Ak sa opačné pohlavie približuje správaním (?) k nim, nepovažujú to za príťažlivé.
MS sa so starostlivosťou o seba približujú ženám a hoci je to na prvý pohľad pekné, kdesi v podvedomí alebo i vedomí to ženy nepriťahuje. Nemyslím všetky ale drvivú väčšinu.
Podľa mňa to hlavne nie je prirodzené, je to nová vec, umelo vytvorená.
Chlap je chlap a žena je žena, potom máme homosexuálov a ešte aj takých, ktorí sa naozaj narodili v zlom tele = transexuálov.
Metrosexuáli, to je len taký výstrelok, podľa mňa to neexistuje a je to len dočasné (napr. v puberte), alebo sa jedná o vyššie spomenuté "diagnózy".
Inak, mne osobne to nie je vôbec sympatické, ale je to každého osobná vec.
cuteSTYLE69 napísal:Ty myslíš , že ,metrosexualita je duševná choroba a nie životný štýl ?
Nie, to som vôbec nenapísal.
Je to skôr ten životný štýl, alebo podľa mňa ešte lepšie povedané móda.
Myslím si, že to nie je vec, ktorá by vydržala do konca života, napr.
Ak by to tak bolo, tak sa jedná o homosexualitu alebo transsexualitu.
A prečo by to nemalo vydržať do konca života
A ak áno tak to sa určite nejedná o homosexualitu lebo
Homosexualita je (spravidla trvalá) pohlavná náklonnosť jedinca k osobám toho istého pohlavia
, a
Transsexualizmus je (podľa MKCH-10) "túžba žiť a byť akceptovaný ako príslušník opačného pohlavia, zvyčajne sprevádzaná pocitom nepohody z vlastného anatomického pohlavia alebo jeho neprimeranosti a želaním chirurgického alebo hormonálneho liečenia, ktoré by zladilo telo pacienta s preferovaným pohlavím." Má číslo F64.1 a patrí medzi poruchy sexuálnej identity.
Nikde nieje napísané od akej hranici si metrosexuál. Postupom času sa všetko postupne stáva samozrejmosť.
Holenie intýmnych partí ? Nepichá to, posuvaš vívoj z opice ďalej, a ženy sa nestazuju že musia chlpy vyberať z úst.
Parfemy ? Kto by chcel smrdiet ?
Oblečenie ? V monterkách sa do mesta nevyberiem a myslím že ani vatsina z vás takze na tom zalezi viacerým nie metŕakom.
Ale keď nejaký chlap začne rozprávať ženám že nejakému chlapovi dobre v takých jeanoch vynikne zadok tak to je už u mna bukvica.
EMO uz prestalo byt zrejme in, tak sa o slovo hlasi dalsi zivotny styl. Ak by som sa mal zmyslanim priblizit zapadu, tak poviem, ze je kazdeho osobna zalezitost co si oblieka, ci sa maluje a aky parfem pouziva. Zial, nachadzas sa na uzemi konzervativneho slovenska, kde sa podobne odchylky od zazitych zvykov prijimaju dost tazkopadne, takze sa ani mne nediv ked poviem ze mi to pripada zzenstile a potlaca to pravu podstatu slova CHLAP.
To ze sa chlap o seba stara - parfem, holenie sa a pod, je podla mna uplne bezne a normalne, tieto body sotva povazujem za vylucnu vlastnost metrosexualov.
inac, vsetci si tu davate do suvysi metrosexualitu so zženštilosťou, ale staci sa prejst po nejednej diskoteke resp nocnom klube a vydite chalanov ktory mozu mat 100 kil a skoro dva metre, na tele nemaju jediny chlpok nechty maju jak zo salonu na sebe najnovsia moda, neznesu na sebe spinku, a pri tom kludne vo volnom case travia hodiny v posilke so zelezom a k zene maju naozaj daleko, proste sa o seba staraju
a teraz k teme, na strednej som mal metrosov pomerne dost, ale vsetci mali kazdy tyzden inu babu po boku takze neviem ci tvrdit ze baby nepritahuju je pravda...
citovat nieco z wiki a povazovat to za zdroj chce velku davku coho si... ak by som do bibliografickych odkazov v cviku napisal, ze som cerpal z wikipedie tak mi to snad dany vyucujuci roztrha pred ocami...
ale k teme: nesuhlasim, je mi to protivne. chlap by mal stelesnovat prirodzenu autoritu, nie daku kaviarnovu/diskotekovu barbinu.
zacinam si naozaj mysliet, ze ta zakladna vojenska sluzba tu chyba... aspon toho polroka...