Krizovatka

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Bigjeffo
Amateur
Amateur

Krizovatka

Príspevok od používateľa Bigjeffo »

Cakali sme v Mnichove este s jednym autom vedla seba na krizovatke (A) s dvoma odbocovacimi pruhmi, chceli sme obaja odbocit do ulice s jednym pruhom (B) a skoro doslo ku kolizii. Ake tu plati pravidlo? :?
Prílohy
München.jpg
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

jednoznace to vidim na Pravidlo Vacsieho a Rychlejsieho Vozidla :D ale inak sa mi cosi mari, ze ma prednost ten, ktory je evidentne vpredu, a v situacii, kedy ste zaroven, ma prednost tusim ten pravy... :? teda za predpokladu, ze tam naozaj bola jednoprudovka a nebola tam ziadna znacka striedaveho radenia...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

V takomto prípade by som sa ja osobne riadil týmto:
Tam, kde sa dva jazdné pruhy zbiehajú do jedného jazdného pruhu tak, že nie je zrejmé, ktorý z nich je priebežný, vodič jazdiaci v ľavom jazdnom pruhu je povinný dať prednosť v jazde vodičovi v pravom jazdnom pruhu; to neplatí, ak ide o striedavé radenie upravené príslušnou dopravnou značkou.
Avšak samozrejme neviem, či to platí aj v Nemecku.. a keby som tou križovatkou šiel prvýkrát, určite by som tiež zazmetkoval.

:)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Jj, bude to tak, že ak idete paralelne, prednosť má ten pravý. Ak je jeden z vás vpredu, tak prednosť má on. :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

no jo nemcuri so zipsovanim problem nemaju, to len u nas musia byt vsetci v zuzeni prvi :-) :-) ...
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Ja by som to zobral driftom.
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa cuteSTYLE69 »

A nefunguje náhodou ten pruh úplne na lavo (červená A bodka)ako otáčanie do protismeru ? V BA take majú .
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Na svetelnej krizovatke s fungujucimi semaformi sa nesmies otacat do protismeru, si si isty, ze je to urcene na otacanie? :) Tu je to aj podla vodorovneho znacenia urcene na odbocenie vlavo ;)
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa cuteSTYLE69 »

GothaR napísal:Na svetelnej krizovatke s fungujucimi semaformi sa nesmies otacat do protismeru, si si isty, ze je to urcene na otacanie? :) Tu je to aj podla vodorovneho znacenia urcene na odbocenie vlavo ;)
O tom otáčaní na riadenej svetelnej križovatke to som nevedel ale aj tak keď zablúdim sa otočím :D
Bigjeffo
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Bigjeffo »

Kód: Vybrať všetko

http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=sk&geocode=&q=mnichov&sll=37.0625,-95.677068&sspn=34.671324,79.013672&ie=UTF8&hq=&hnear=Mn%C3%ADchov,+M%C3%BCnchen,+Bavorsko,+Nemecko&ll=48.113049,11.616795&spn=0.000836,0.002411&t=k&z=19
skuste si to pozriet na mape, bola to jednopruhova ulica a tie auta pri chodniku tam parkovali.. a co v case spicky ked v obidvoch odbocovacich pruhoch je vela aut??
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

otacanie sa na svetelnej krizovatke nie je mozne asi len u nas. Na toto ma upozornil zeleny, ked som sa otocil u nas na svetlach, ze napr v rakusku a inde v europe toto je povolene.
Napísať odpoveď