aký subwoofer do auta napojený na rádio?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

aký subwoofer by ste napojili na rádio Sony GT 430U?

pasívny
8
31%
aktívny
18
69%
je to jedno
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 26

Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

aký subwoofer do auta napojený na rádio?

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

čaute dúfam, že som túto tému dal do dobrej sekcie. ak nie prosím upozornite ma.

takže po takom dlhšom uvažovaní som sa rozhodol, že by som si dal do kufra nejaký subwoofer. nechcem žiadnu "ozrutu" a ani nič podobné. stačí mi nejaký menší subwoofer, nakoľko niekedy vozievam aj mamu a nechcem, aby pri mne ohluchla :D. rádio v aute mám Sony GT 430U. má to vstavaný zosilňovač. tak by som sa Vás chcel opýtať, aký subwoofer na to môžem napojiť. či pasívny, alebo radšej aktívny? do elektriky čo sa týka áut sa veľmi nerád rýpem, nakoľko to vôbec nepoznám. preto by som Vás chcel aj poprosiť o nejaké rady, ako to pripojiť. kam napojiť napájanie subwoofera? ak Vás niekoho niečo napadne dajte mi prosím vedieť. ďakujem.

a aby som nezabudol. subwoofer nemám vybraný žiadny.
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

aktívny...
na pasívny by si musel brať zosilovač zvlášť ešte..
Noobsz DJ
Guru
Guru

no toto som chcel vedieť. lebo som nevedel, či budem môcť aj pasívny napojiť priamo na rádio. myslel som si, že aj pasívny by som mohol použiť, nakoľko výstupy z rádia sú, má zosilňovač vstavaný a v menu sa dá ovládať hlasitosť napojeného subwoofera. nebol som si vôbec istý. tak teda ďakujem veľmi pekne za radu :). dávam K+ za ochotu.
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

ja som bral nedávno z nay ani neviem značku (taká mucha je tam ) :P
vyšiel ma niečo vyše 4000,-sk a som spokojný...zosilovač má v sebe tak som nemusel ešte zhánať zosilovač nejaký a prepájať to ako kujon.

Kód: Vybrať všetko

http://elektro.bazos.sk/inzerat/2373870/Predam-aktivny-subwoofer.php
tento, ale zdenko to asi prehnal s cenou, neviem či nový ma nevyšiel lacnejšie, heh
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

ak chces len vylepsenie hudby a troska duc duc tak aktivny. Ak chces kvalitnejsiu muziku, jednoznacne 4kanalovy pasivny zosik, subwoofer a kapacitor.. + nieco lepsie do dvier a vysok
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

To záleží od toho či chceš len mať, aké také basy (keďže teraz asi nemáš žiadne), alebo chceš mať už kvalitnú audio zostavu? Ak chceš len zvýrazniť basy, tak aktív, ak chceš už parádnu zostavu, tak pasív a zosik + repro do dverí. Dobré značky sú: Magnat, Ground Zero, Powerbass, Hertz, JBL.

Kapacitor: je vlastne velký kondenzátor slúži nato, aby pri maximálnom výkone mal sub dostatočný zdroj výkonu, je to ako pomocný zdroj energie.

Záleží na tom akú výkonnú zostavu budeš mať a podla toho aj či budeš potrebovať kapacitor, alebo nie. :)
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Co takto nieco zbastlit??? Vid. http://audioweb.cz/vase-autosub.htm tam najdes pekne vela subow na moznost dokoncenia... O zosik sa neboj ten ti poradim. Urcite ale nekupuj sracky Balukput alebo podobe
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ak ideš meniť repro aj vo dverách, tak nezabudni na MDF podložky a vytlmiť dvere. Ináč to nemá zmysel.

Dobrá stránka so širokým výberom audia: http://www.prohifi.cz/
Noobsz DJ
Guru
Guru

díki moc chalani. chcem len zvýrazniť basy trocha. repro v predných dverách boli menené ešte pôvodným majiteľom. neviem čo tam je za značku, lebo som nerozoberal ešte dvere. tie repro hrajú aj celkom slušne. je to pekne počuť aj mimo auta. ale chcem nejaký aj malý subwoofer. netreba mi nič strašné. hudbu do auta neplánujem tak skoro robiť. možno niekedy neskôr, keď nebudem vedieť, kam by som ešte mohol vložiť peniaze. ďakujem Vám všetkým za rady :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Kolko najviac chceš dať za ten sub? Napíš strop. :)
Noobsz DJ
Guru
Guru

no zatiaľ ho určený nemám. ale možno budem pozerať aj po fóre, či sa tu niečo nájde. neplánujem to totižto kupovať hneď teraz :). a cenový strop? no keďže chcem niečo malé tak asi do 150€.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Noobsz DJ
Guru
Guru

vyzerá celkom dobre. ale mne bude stačiť úplne aj niečo okolo 200W. v starom aute som mal SAL s výkonom 275W (teda bolo to na štítku) a to bolo už moc hlučné. ak sa nemýlim, bol to tuším tento subwoofer
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Takze trosku k teme :) Samotny pasivny subwoofer sa da pripojit na lubovolny volny kanal autoradia, za predpokladu ze subwoofer bude v sebe obsahovat pasivnu vyhybku (do 200Hz). Samozrejme vykon bude zavisly od autoradia (takze do 25W :) ) Dalsia moznost je aktivny subwoofer,ale to zase ja neuznavam pretoze tie hviezde cisla co sa na nich pisu su otrasne...Clovek to otvori a vnutri TDAcko s menovitym vykonom 55W na chladiacom tenkom L profile a na bedni napis 250W :lol: :lol: :lol: No a posledna moznost je uz spomenuty pasivny subwoofer s kvalitnym zosilnovacom a kvalitnou kabelazou. Ale to nie je vsetko, treba to vsetko pekne vytlmit nech to nerezonuje...A ku kapacitoru sa vyjadrovat nebudem...Pisal som o nom bakalarsku pracu, cast z tejto prace by sa mala/resp. uz objavila ako clanok v casopise (neviem akom, to uz mal na starosti moj dotycny skolitel - profesor)...
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

ked chces len zvyraznit basy.. ziadnu prebasovanu hudbu.. tak ti kludne stacia aj lepsie koaxialy na plato.. ked si pozries nejake sinuslive 160-240 .. krasne ti zvyraznia basy a nebudu ti zaberat miesto v kufri
Noobsz DJ
Guru
Guru

no tak obyčajné reproduktory nechcem, nakoľko v aute plátno nemám. vyhodil som ho preč, keďže mi len zbytočne rezonovalo. preto mi stačí nejaký aj malý subwoofer, ktorý by mi len zvýraznil basy. nechcem, aby mi rozobralo auto :D.
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gego »

hm tak ako by som to povedal ... mas jedno ake mas radio stale su vecinou 4 x 50 w cize ak na to napojis subwofer bude hrat o hovne cize je jedno ci je pasiv alebo aktiv stale musi mat zosilovaci clen cize aktiv je na to ako stvoreny .. lenze je draksi ... sice neviem kolko stoji zosik +pasiw subwofer dokopy ci to vychadza stejne alebo lacnejsie spytaj sa niekoho kto sa vyzna alebo komu sa chce hladat ... ale ver ze ten subwofer :!: MUSI MAT ZOSILOVAC :!: a je jedno ci externy ( pasiv ) alebo interny ( aktiv ) bude ti to hrat zle ak to napojis priamo na radio ... a to nevravim o tom ze tam musi byt vyhybka inak ti to cisto basy hrat nebude ...

ja mam v skode 120 aktivny subwofer 250 w + 2 x 900 w 3 pasmove repraky na stereo zosilovac xploid 500 w

ak das zosik prilis silny je lepsie dat kapacitator lebo pri spickach zraza hrany basovej aplitudy ... ( take tlmene basy budes mat ) pripadne bude vypinat zosik z dovodu spicky odberu prudu ( baterka neda )
Prílohy
f_24841218_d4347345052308e38ebdb2b7bd572d69.jpg
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

gego napísal:ja mam v skode 120 aktivny subwofer 250 w + 2 x 900 w 3 pasmove repraky na stereo zosilovac xploid 500 w
Akože nič v zlom, ale mať v embéčke drahšiu zostavu ako celé auto, hmm...
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

Clean_Up napísal:Akože nič v zlom, ale mať v embéčke drahšiu zostavu ako celé auto, hmm...
aj skodovka je auto a vzdy lepsie ako bicykel :wink:
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

pasivny subac s pasivnou vyhybkou sa da kludne napojit na radio a hra to slusne celkom. take nizkonakladove docasne riesenie. sam to momentalne tak mam a basov mam az az. samozrejme ked uz viac pridam tak skresluje, ale nepotrebujem robit diskoteku. do leta musi postacit :wink:
BTW
..ak das zosik prilis silny je lepsie dat kapacitator lebo pri spickach zraza hrany basovej aplitudy ... ( take tlmene basy budes mat ) pripadne bude vypinat zosik z dovodu spicky odberu prudu ( baterka neda ) ...
zadieras a pekne mimo :) baterka tolko neda??? mozno ta 4 rocna v tvojej skode nie, ale zdrava baterka s takym smiesnym 300W zosikom problem nema ziaden (ani s vacsim, neboj):) pokial si myslis ze baterka je neschopna dodat taky velky prud a kapacitor ano, tak nech sa paci, supni kluc 17tku menzi baterku a sleduj :) a supni druhy taky isty kluc cez kapacitor a sleduj :) potom daj vysledky merania :lol: //teraz cakam reakcie ze kapacytorpycowole je dobry, ze su basy pycowole fajne ked tam je a podobne :)
Napísať odpoveď