Chcel by som sa informovat ake su rozdiely medzi tymito dvoma telefonmi na vzhlad su da sa povedat rovnake, vsimol som si, ze 5530 nema GPS no potom som us iny rozdiel nenasiel, oplati sa ist do 5530 neoplati sa prihodit neake to € a kupit 5800?
Dakujem za rady
Nokia 5530 vs. 5800
Tak este by som sa ta chcel informoval co je "HSUPA, HSPDA" a na co sa to vyuziva ?uplink napísal:5530 je "odľahčená" verzia 5800vky. 5530ke chýba GPS, HSUPA, HSPDA, 3G a ešte pár featur. 5530 je že vraj zase krajšia, takže je to také na vážkach. Ak Ti nie je treba profesionálne dátové vybavenie a GPS, tak Ti stačí 5530, ak ich využiješ, tak choď do 5800vky.
//autoeditácia príspevku ( 03 Dec 2009, 18:12 )
Tak zatial som o tychto problemoch nepocul zarazil si ma, zatial co sa stazovali uzivatelia toho telefonu tak im vecine vadila nekvalitna konstrukcia "plasty"adr0z napísal:kamoš má 5530 a má s nou problémy .. zamrza mu ked telefonuje , dotyčný ho vobec nepocuje dal to aj reklamovat poslali mu nový a ten mál samé stuckpixeli ...
Ma niekto osobne skusenosti s 5530 ?
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) je technológia, ktorá umožňuje bezdrôtové dátové prenosy v mobilnej sieti rýchlosťou až do 14,4 Mbps (megabitov za sekundu). Ľudovo sa HSDPA nazýva aj sieťou tri-a-pol-tej generácie a ponúka možnosť rýchlo prijímať veľké súbory, ako napríklad e-mailové prílohy, dokumenty, prezentácie, súbory MP3, či webstránky. Základná HSDPA 3,6 Mbit/s sieť dokáže stiahnuť jednu 3 MB skladbu za 8 sekúnd a päťmegabajtový videoklip za necelých 14 sekúnd. HSDPA siete sú k dispozícií už vyše dvoch rokov a ponúkajú širokopásmové pokrytie po celom svete. Doplnkom HSDPA je aj HSUPA, kde sa slovo "downlink" (sťahovanie) mení na "uplink" (odosielanie). Ide o vysokorýchlostné odosielanie dát, pre ktorého využívanie je potrebné mať zariadenie podporujúce HSUPA. Niekoľko nových mobilných telefónov a high-endových notebookov podporuje túto funkciu ako štandard, ale samozrejmosťou podpora HSUPA popri HSDPA stále nie je.
Tak to využívať nebudem tak sa račej asi pustim do tej 5530 no niekolko príspevkov nadomnou ma zarazil uživaťeľov príspevok, tak teras neviem.uplink napísal:HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) je technológia, ktorá umožňuje bezdrôtové dátové prenosy v mobilnej sieti rýchlosťou až do 14,4 Mbps (megabitov za sekundu). Ľudovo sa HSDPA nazýva aj sieťou tri-a-pol-tej generácie a ponúka možnosť rýchlo prijímať veľké súbory, ako napríklad e-mailové prílohy, dokumenty, prezentácie, súbory MP3, či webstránky. Základná HSDPA 3,6 Mbit/s sieť dokáže stiahnuť jednu 3 MB skladbu za 8 sekúnd a päťmegabajtový videoklip za necelých 14 sekúnd. HSDPA siete sú k dispozícií už vyše dvoch rokov a ponúkajú širokopásmové pokrytie po celom svete. Doplnkom HSDPA je aj HSUPA, kde sa slovo "downlink" (sťahovanie) mení na "uplink" (odosielanie). Ide o vysokorýchlostné odosielanie dát, pre ktorého využívanie je potrebné mať zariadenie podporujúce HSUPA. Niekoľko nových mobilných telefónov a high-endových notebookov podporuje túto funkciu ako štandard, ale samozrejmosťou podpora HSUPA popri HSDPA stále nie je.