Ake budu vysledky volieb a ucast na nich?

Diskusie na politické témy...
limonene
Novice
Novice

Ake budu vysledky volieb a ucast na nich?

Príspevok od používateľa limonene »

Zdravím, chcel by som dať do pozornosti jeden malý nezávislý projekt, ktorý sa snaží získať čo najrozsiahlejší predvolebný prieskum. Teda najrozsiahlejší v rámci toho, že je to organizované absolútne bez peňazí a na internete :).
No a jeho výsledky potom samozrejme zverejniť - a nie tak všeobecne ako to robia média, ale vrátane všetkých podrobností o zložení voličov a podobne.

Tu je link na danú stránku s dotazníkom:
http://predvolebny-prieskum-volby-do-nr-sr.vyplnto.cz
nejedná sa o žiadnu reklamu, nechceme od Vás email ani nič podobné, je to uplne anonymne a zaberie to menej ako 2 minuty

Výsledky budú neskôr zverejnené na facebook stránke, ktorá je uvedená na konci dotazníku(po jeho zodpovedaní) - táto stránka je verejná a nemusíte mať facebook account.
Ďakujem a verím, že aj Vám to prinesie nejaké nove informácie.

PS: nehanbite sa daný dotazník poslať aj svojim známym, prípadne zdieľať spomínanú facebook stránku

A kedze sme na diskusnom fore, tak by ma zaujimali nazory tych, co volit ist nechcu - preco?
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Téma o voľbách tu už je.

Ale k tomu projektu, som veľmi skeptický. Neverím, že dokážeš zohnať nejakú relevantnú vzorku. Jednak nebude dostatočne veľká, pretože je to na českej stránke pre formuláre, nedá sa dostať do povedomia. Okrem toho, celá vzorka bude iba z internetu, čo je výrazne na prd. Osobne si totiž myslím, a tak nejako pozorujem, že na internete sú zväčša ľudia z preferáciou pravicových strán, zatiaľ čo v reáli je to očividne podľa preferencií Smeru úplne opačné.

Takže je to celé na nič. Okrem toho, to už by som skôr bral do úvahy prieskumy štatistického úradu, rozhlasu a iných súkromných spoločností.
limonene
Novice
Novice

Príspevok od používateľa limonene »

No vzorku si mozes vybrat aku potrebujes na zaklade toho, ze su tam tie dodatocne otazky...
Problem s tym internetom si uvedomujem, ale pri cca 70% "internetizacii" slovenska je to celkom ok co sa tyka pokrytia.. horsie bude oslovit vsetky vrstvy "internetovych ludi". Tebou spominani pravicovi ludia su zvacsa ludia mladi, moderne zmyslajuci .. a to taky ktori navstevuju diskusne fora, maju vseliake facebook accounty, citaju sme.sk a podobne :)
Existuju vsak ludia co si posielaju retazove emaily.. a prave ti mozu byt ti skryti laviciari :D

---to co pisem treba brat s velkou nadsazkou

btw, je mozne, ze sa len hanbia prejavit ti pro-vladny, ked vsade take zle veci na nich citaju :)

A co sa tyka profesionalnych prieskumov tak mi na nich chyba prave to, ze zverejnuju iba vysledky... nemoze si clovek urobit obraz poriadny ako je to s geografickym, financnym a vekovym rozlozenim volicov. Tento budem za uspesny povazovat vtedy, ked sa podari vyzbierat aspon 50 ludi za kazdy kraj a 100 ludi za kazdy vek.
Napísať odpoveď