cawte, mam doma AP-cko PLANET WAP-4033, ale je v nom nahraty iny firmware ako ten ktory k nemu dodava vyrobca. Súčasný firmware je len akesi demo stiahnute z [http://wiki.wirix.sk/index.php/Wirix:Mi ... 186-sig.29], bez licenčného kľúča je nanič a kupovať si to rozhodne neplánujem. Chcel by som len jednoducho nahrať späť pôvodný firmware, ktorý už mám v PC stiahnutý. Avšak keď sa dostanem do zariadenia a pokúsim sa tento firmware nahrať vypíše mi hlášku: KONTROLNÝ SÚČET NAHRATÉHO FIRMWÉRU NIE JE SPRÁVNY. UPGRADE POZASTAVENÝ
Nevie nahodou niekto poradit co s tym, lebo ja uz neviem.... vdaka.
problem so zmenou firmware v AP-cku
-
mathev
Star
- Kontaktovať používateľa:
na tvojom mieste by som vyskusal recovery tool od appro ktory je urceny na ovislink 5460AP, ma to rovnaky chip ako tvoje AP takze by to mohlo fungovat
http://www.appro.cz/data/5460Recovery.zip
uz som tak robil viackrat recovery zdochnutych AP ciek nielen ovislinkov
nerucim za nic
ale ja by som zvolil toto ako prvu moznost ak ti ten FW nejde skutocne inac nahrat
podotykam ze sa ti tam sice nahra firmware ovislinku ale u neho je aspon moznost ze bude fungovat popripade cez neho budes vediet nahrat ten originalny
http://www.appro.cz/data/5460Recovery.zip
uz som tak robil viackrat recovery zdochnutych AP ciek nielen ovislinkov
nerucim za nic
podotykam ze sa ti tam sice nahra firmware ovislinku ale u neho je aspon moznost ze bude fungovat popripade cez neho budes vediet nahrat ten originalny
-
mathev
Star
este jedna vec odporucam tento proces skusit niekolkokrat a dryat sa presne instrukcii nakolko sa aj mne stalo ze niekedy mi to nespravilo na prvy pokus....
inak ti asi uz neviem poradit ale co som presiel WEB tak by tento recovery tool od appro podla vsetkeho mal fungovat na tvojom zariadeni lebo je parametrovo 100% kompatibilne
inak ti asi uz neviem poradit ale co som presiel WEB tak by tento recovery tool od appro podla vsetkeho mal fungovat na tvojom zariadeni lebo je parametrovo 100% kompatibilne
-
pc-expert77
Novice
Re: problem so zmenou firmware v AP-cku
SOLUTION:MaximG napísal:cawte, mam doma AP-cko PLANET WAP-4033, ale je v nom nahraty iny firmware ako ten ktory k nemu dodava vyrobca. Súčasný firmware je len akesi demo stiahnute z [http://wiki.wirix.sk/index.php/Wirix:Mi ... 186-sig.29], bez licenčného kľúča je nanič a kupovať si to rozhodne neplánujem. Chcel by som len jednoducho nahrať späť pôvodný firmware, ktorý už mám v PC stiahnutý. Avšak keď sa dostanem do zariadenia a pokúsim sa tento firmware nahrať vypíše mi hlášku: KONTROLNÝ SÚČET NAHRATÉHO FIRMWÉRU NIE JE SPRÁVNY. UPGRADE POZASTAVENÝ
Nevie nahodou niekto poradit co s tym, lebo ja uz neviem.... vdaka.
KED MAS NAHRATY WIRIX A CHCES POVODNY POUZI TFTP PROTOKOL KTORY JE VO WINDOWSE PRIKAZOVY RIADOK.TREBA nainstalovat programy a sucasti windows
PRIKLAD:tftp -i 192.168.1.6 GET OVIS5460.bin a enter ip adresa je defaultna routra kazdy ma inu. treba precitat navod
POZNAMKA DOLEZITA: pri nahravani fw odpojte adapter zo zariad.drzte reset zapnite adapter reset tlacidlo nepustajte a v cmd pouzite priklad vid .hore stlacte enter po cca.10s puste reset vyckajte kym sa nahra fw
Poznamka1. v prikazovom riadku sa treba prepnut na slozku v ktorom je umiestneni original firmware na prepalenie. napr v Documents pouzijeme prikaz cd documents.
Poznamka2.FIRMWARE sa hned nahra do zariadenia treba pockat cca.40sek kym sa obnovi potom treba pouzit uz adresu noveho firmware ovis napr 192.168.100.252 web-rozhranie
Vyskusane na wline 3000 realtek 8181 zariadeniach OK...
-
mathev
Star
taka vec... nemohol by si to co si napisal napisat ako clovek? lebo tomuto co si tu vyplodil rozumies asi iba ty sam.
ked mas nejaku relevantnu a funkcnu metodu nebolo by odveci ju napisat pekne polopatisticky aj pre ludi ktori nemaju zas tak moc prehlad.
kazdopadne momentalne mam v sieti jeden tento planet a chcem do neho nahrat ovislinkovy V2 firmware kedze fabricky FW nema nat medzi rozhraniami....
takze sem prispejem skusenostami ked sa k tomu dostanem ze ci sa to podarilo alebo nie...
inac pre upresnenie posledneho postu 5460 ovis takisto tento planet je realtek 8186
8181 boli stare 1120 a podobne stare zariadenia
//autoeditácia príspevku (13 Feb 2010, 18:13)
takze po mnohonasobnom skusani nahrat rozne firmware od roznych vyrobcov som nenasiel jediny ktory by sa dal rozbehat okrem wirixu (nastupca 3000g firmwaru vyrabany jeho tvorcami na komercne vyuzitie) ktory ale na aktivaciu potrebuje kluc v cene 100sk
takze toto sa zda ako jedina moznost spravit na nom nat medzi rozhraniami. (aj ked to uplne nesuvisi s povodnou temou ktora bola "ako nahrat spet originalny FW" k tomu som sa nedostal lebo wirix som nahravat ani nechcel lebo za jeho aktivaciu tie peniaze platit nechcem)
ked mas nejaku relevantnu a funkcnu metodu nebolo by odveci ju napisat pekne polopatisticky aj pre ludi ktori nemaju zas tak moc prehlad.
kazdopadne momentalne mam v sieti jeden tento planet a chcem do neho nahrat ovislinkovy V2 firmware kedze fabricky FW nema nat medzi rozhraniami....
takze sem prispejem skusenostami ked sa k tomu dostanem ze ci sa to podarilo alebo nie...
inac pre upresnenie posledneho postu 5460 ovis takisto tento planet je realtek 8186
8181 boli stare 1120 a podobne stare zariadenia
//autoeditácia príspevku (13 Feb 2010, 18:13)
takze po mnohonasobnom skusani nahrat rozne firmware od roznych vyrobcov som nenasiel jediny ktory by sa dal rozbehat okrem wirixu (nastupca 3000g firmwaru vyrabany jeho tvorcami na komercne vyuzitie) ktory ale na aktivaciu potrebuje kluc v cene 100sk
takze toto sa zda ako jedina moznost spravit na nom nat medzi rozhraniami. (aj ked to uplne nesuvisi s povodnou temou ktora bola "ako nahrat spet originalny FW" k tomu som sa nedostal lebo wirix som nahravat ani nechcel lebo za jeho aktivaciu tie peniaze platit nechcem)
mam presne ten isty problem, neviem nahrat spat povodny FW.
moje zariadenie je Minitar MNWAPG
skusal som aj navod:
1. nastavete si na síťové kartě počítače IP adresu 192.168.1.2
2. spojte ethernet kabelem počítač a AP port LAN1 (AP zatím nezapínejte k napajení).
3. stiskněte a držte tlačítko RESET na AP a pak připojte AP k napájení.
4. po cca 10 vteřinách můžete tlačítko RESET uvolnit.
5. umístěte si všechny soubory: MNWAPG_V125.bin do jednoho adresáře na počítači.
Vzrově: C:\MINITAR\
6. spuste příkazový řádek DOS a zadejte:
c:\MINITAR\tftp -i 192.168.1.208 put MNWAPG_V125.bin (Enter)
7. po cca 1 minutě se AP automaticky Rebootuje, do té doby jej nevypínejte z napájení.
IP PC je 192.168.1.2, IP AP je 192.168.1.208
moje zariadenie je Minitar MNWAPG
skusal som aj navod:
1. nastavete si na síťové kartě počítače IP adresu 192.168.1.2
2. spojte ethernet kabelem počítač a AP port LAN1 (AP zatím nezapínejte k napajení).
3. stiskněte a držte tlačítko RESET na AP a pak připojte AP k napájení.
4. po cca 10 vteřinách můžete tlačítko RESET uvolnit.
5. umístěte si všechny soubory: MNWAPG_V125.bin do jednoho adresáře na počítači.
Vzrově: C:\MINITAR\
6. spuste příkazový řádek DOS a zadejte:
c:\MINITAR\tftp -i 192.168.1.208 put MNWAPG_V125.bin (Enter)
7. po cca 1 minutě se AP automaticky Rebootuje, do té doby jej nevypínejte z napájení.
IP PC je 192.168.1.2, IP AP je 192.168.1.208