Skenovanie portov

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Snacker
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Skenovanie portov

Príspevok od používateľa Snacker »

Zdravim,

Chcel by som sa naucit nieco nove. Dajme tomu, ze je clovek, ktory ma normalny kablovy internet a ma nejaku IP adresu. Doma to ma zapojene do routru ztade ide jeden kabel rovno do PC a druhy dodalsieho routru presnejsie wifi a tam su uz napojene 2-3 notebooky.
Dajme tomu, ze by som chcel nejakemu z tychto pocitacou oskenovat porty, ako to mam spravit? Da sa zitit kolko je v tej jeho LAN sieti napojenych prave PC? Zaujima ma hlavne to zistenie kolko je tam PC a nasledne skenovanie portov urciteho pocitaca. Zaujima ma hlavne ci nieco take je mozne, ako sa take veci robia a pod.

Diki
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

na www.stahuj.cz najdes jeden dobry program ak sa nemylim vola sa Look@LAN tym mozes oskenovat porty a zistit podrobne info o sieti LAN

ten soft je free
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Nespravis to nijak, pretoze na to aby boli jednotlive PC pristupne zvonku musis nastavit NAT = port forwarding. Ten zaisti ze jeden port moze byt presnerovany prave na jeden pocitac. Takze ty mozes akurat zistit ci je dany port niekam presmerovany, ale uz nezistis kam je presmerovany.
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Snacker »

hmm... to som si myslel, len som chcel vediet ci neexistuje nejaka technika. dik
Napísať odpoveď