ATi HD 5850 a X2 6000+ 4GB DDR 2 667 MHz RAM

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

ATi HD 5850 a X2 6000+ 4GB DDR 2 667 MHz RAM

Príspevok od používateľa uplink »

Ahojte,

Mám takú otázočku. Momentálne nemám nazvyš 1100 eur, ktoré by som chcel vraziť do nasledovnej zostavy:

Gigabyte 790FXT UD5P
AMD Phenom II 965 QUAD X4 BE AM3 125W
CORSAIR DDR3 4 GB 1333MHz TWIN3X C9A
Gigabyte GV R585D5 1GB
MS WINDOWS 7 Home Premium EN 32-bit OEM
Western Digital VelociRaptor 150G SATA2 WD1500HLFS

+ komplet noctua chladenie, nejaká bednička. Ostatné veci mám.

Chcem sa spýtať. Teraz mám takúto zostavu:

M2N SLi Deluxe
X2 6000+
DDR2 667 MHz Corsair 4GB
8800 GTS 512 OC 2 s G92 core
SilverStone Silent Strider 500W

Bude nejaký citeľnejší rozdiel, keď si do tej zostavy kúpim Gigabyte GV R585D5 1GB, alebo mám s tým počkať a kúpiť to až s tým štvorjadrom? Pomer ceny a výkonu som si už pozrel. i5 je drahší ako to AMD a výkonovo sú si podobné. Ide mi teraz o to či mi dvojjadro X2 6000+ @ 3.1 GHz utiahne tú grafiku, alebo ju bude brzdiť,

Ďakujem za nejaké konštruktívne rady,

uplink

P.S.: Hry hrám v 1280x1024 a rozlíšenie sa nechystám meniť. Ide mi o to aby mi šiel Crysis Warhead na full detailoch s FSAA aspoň 8x bez sekania úplne. Teraz mi ide na max detailoch, ale keď sa to zomelie, tak to seká jak prasa [10-12fps] Som ochotný ísť ešte aj do 10k HDD a Win7 čo neviem či nebude momentálne krok späť :/
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

no, zostava zaujimava, ale na taky malinky monitor je to hodne predimenzovana zostava, tvoje sucasne dvojjadro by 5850 limitovalo celkom hodne, urcite ze narasty by poznat bolo ale casto by si sa stretol s bottleneckom, o to viac ze to je v tak malom rozliseni :wink:

o tie fps v crysise by som sa nebal, navyse podla viacerych zdrojov sa da vyborne taktovat a kopa ludi dava 1000/5000 bez problemov bez hluku a bez velkych teplot pricom na tych taktoch vyrazne prekonava 5870 a porazi aj nV 295

ale byt tebou zainvestoval by som asi do intelu :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hmm dík za radu. No tomu som sa chcel vyhnúť, komplet prerábke. Intel, intel. Je mi jasné že je výkonnejší, ale za akú cenu :/. Je tam rozdiel 150 evri ak chcem rovnaký výkon ako to AMD. Ale tak uvidím. Takže sa na to asi vydlabnem a počkám do februára, kedy už budem mať dosť lowe na celú zostavu komplet a možno sa do vtedy umúdria aj ceny i5tiek...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak Ti to nesúri, tak by som určite počkal.. teraz z tej grafiky nebudeš mať taký osoh kvôli zabrzdenému procesoru.. a v januári za tú cenu už možno budeš vedieť zohnať niečo lepšie......

A ohľadom velociraptora si pevne rozhodnutý? Ja by možno radšej išiel do niečoho s 500GB/platňa - ich výkon sa blíži 10k diskom.. alebo potom radšej tie peniaze vraziť do SSD..
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Nie som pevne rozhodnutý, len ho mám v práci a cítim že je to rozdiel. Popravde som chcel True SSD, lenže to stojí 4000 evri :/. Má síce zápis a čítanie na úrovni okolo 700-800 MB/s [multiraid one board SSD PCi-E], ale tá cena. Tie odľahčeniny pôvodného SSD konceptu moc nechcem. Sú fajn, ale tak sú na cca takej úrovni ako rýchle 10-15k rpm disky a cenovo sú oveľa vyššie aj keď ich burst speed je neporovnateľne vyšší ako pri platňových diskoch. Máš nejaký návrh na lacné [t.j. do 200 evri] a veľké SSD? [aspoň 150 GB]. Resp. nejaký magnetický disk? SAS-u by som sa rád vyhol tuším potrebuju extra radič, preto "len" 10k rpm raptor. Ale privítam návrh na nejakú alternatívu...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

este ako poznamenal BRM, dnes sa tie nove karty neoplati kupovat su extremne predrazene :) na jedom fore ju tipek kupil z predobjednavky za 5500Kc a teraz sa bezne predava za 7500Kc :)
po novom roku (aj ked nikto nevie kedy) by tu mala byt konkurencia a takisto by ich malo viac prist do obchodov takze da sa cakat dost vyrazne znizenie cien
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

uplink a preco win 7 32 ? a nie uz 64 ?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

uplink.. keby Ti na systém stačilo 64GB (mne bohate stačí na Win7 64b), tak by sa aj dalo vyriešiť cez SSD. Ale keď chceš aspoň 150GB, SSD asi naozaj nebude najlepšia voľba.. vzhľadom na cenu. Možno dobré riešenie by bol RAID 2x500GB Samsung F3.. ale to je zase 1TB relatívne nezabezpečených dát. Ešte potom zobrať si jeden samotný Samsung F3 500GB (skús popozerať testy).. majú síce rýchlejšiu prenosovú rýchlosť, ale aplikačný výkon (spúšťanie programov) má nižší. Škoda, že WD ešte stále neuviedol nejaký schopný 500GB disk s jednou platňou. Od WD má 500GB platňu zatiaľ len 2TB disk a potom zelené 5400kové WDčka GP.

http://www.extrahardware.cz/samsung-f3- ... -procesory
http://www.extrahardware.cz/duel-ssd-34 ... indilinxem
http://www.extrahardware.cz/duel-2tb-ti ... rracuda-xt

Vzhľadom na požiadavku 150GB asi nakoniec najlepšia voľba bude predsa len Velociraptor.. aj keď mňa odrádza jeho už "zastaralosť".. a zvýšená hlučnosť.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ShepDog napísal:uplink a preco win 7 32 ? a nie uz 64 ?
som debil, dám 64ku, hehe :)...ma to ani nenapadlo v tej rýchlosti, ako som to nahádzal do košíku v ageme.
brm napísal:uplink.. keby Ti na systém stačilo 64GB (mne bohate stačí na Win7 64b), tak by sa aj dalo vyriešiť cez SSD. Ale keď chceš aspoň 150GB, SSD asi naozaj nebude najlepšia voľba.. vzhľadom na cenu. Možno dobré riešenie by bol RAID 2x500GB Samsung F3.. ale to je zase 1TB relatívne nezabezpečených dát. Ešte potom zobrať si jeden samotný Samsung F3 500GB (skús popozerať testy).. majú síce rýchlejšiu prenosovú rýchlosť, ale aplikačný výkon (spúšťanie programov) má nižší. Škoda, že WD ešte stále neuviedol nejaký schopný 500GB disk s jednou platňou. Od WD má 500GB platňu zatiaľ len 2TB disk a potom zelené 5400kové WDčka GP.

http://www.extrahardware.cz/samsung-f3- ... -procesory
http://www.extrahardware.cz/duel-ssd-34 ... indilinxem
http://www.extrahardware.cz/duel-2tb-ti ... rracuda-xt

Vzhľadom na požiadavku 150GB asi nakoniec najlepšia voľba bude predsa len Velociraptor.. aj keď mňa odrádza jeho už "zastaralosť".. a zvýšená hlučnosť.
Ďakujem veľmi pekne za radu brm [k+]. Hmm. Kelu, s tou hlučnosťou som nerátal. Čiže to bude ďalší výdavok na Silencer a Kama Bay, alebo niečo podobné, aby sa ten disk nevyhúlil. Kelu. No nič, dúfam že do januára, februára príde niečo schodné, každopádne ma zaujalo to raidové pole s tretím paritným diskom, ale ako si písal, je tam dvojnásobný risk straty dát. Každopádne díky moc za vyjasnenie toho hluku, ako píšem na ten som nepomyslel. Možno predsa len pôjdem do SSDčka, kto vie. Aj keď neviem ako to vyriešim s aplikáciami. Tie čo nepotrebujú rýchly HDD tak hodím asi na platničkový disk a hry na solid state drive.

Ľaľa...

http://www.dsl.sk/article.php?article=8426

Toto je to čo som hladal :D hmm, už len cena :?
klokyno
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa klokyno »

Ahoj. Ak máš v pláne dať do PC a v Ageme tak určite by som bral INTEL lebo čo mám info tak AMD sa strašne prehrievajú a keď robíš s niečim iným ako hramy tak má výkon 2-jadrového (ak máš 4-jadrový). :)

P.S: Ak máš niake otázky ohladom niečo tak napíš SS. :)
martin0134
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa martin0134 »

no neviem ako su na tom 125 w AMD stvorjadra ale ja mam AMD Phenom II x4 945 a i idle mam teplotu 36 stupnov a v burn max. 50 aj to som mal ledva na sekundu a to z boxovanym chladicom
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ja mám momentálne X2 6000+ TDP 125W a teploty sú také aké má Martin. Myslím že éra pečúcich AMDčiek je už za nami, ale tak budiš.
melon
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa melon »

Uplink vies ze aj ja som pozeral po niecom podobnom? Diki za rozobranie problemu :) Myslim ze SSD by bol najlepsi na tie hry, ked si chces vychutnat neruseny zazitok... ostatne veci poficia na platnickovom bezproblemov...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Už len aby to došlo do obchodov a bolo to za prijateľnú cenu :)
melon
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa melon »

Agem ma graficke vybrakovane a detto SSD :( januar februar to isti...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

alza, pcmania, tntrade, xtron, bgslevi...

možnosti sú :D
Napísať odpoveď