Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
chlapec10
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

Lub0$ napísal:So stabilizaciou nepripada do uvahy, kedze je to za prve cez rozpocet a za druhe, nebudem do niecoho investovat tolke prachy, ked nahodou po case zistim ze ma to nejak nebavi a zapdne to prachom...tych 320 je v pohode...cize Tamron bez stabilizacie by siel...no preco by si radsej zobral tamron ako sigmu? Co je na nom lepsie podla teba?
Lebo je kvalitensji, ostrejsi, vyhral niekolko oceneni vid:
http://www.tamron.com/lenses/prod/1750_diII_a016.asp
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Jo, ok, neviem preco, ale vies ma presvedcit :D No a hej asi aj s tym filtrom sa naklonim k nejakemu Hoya UV. Cize, tento, alebo buducy tyzden by som to rad objednal...neviem sa uz dockat, dufam, ze nebudem lutovat tie peniaze.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

co ja viem, na tamrony som z viacerych zdrojov pocul ze su randomovo kazove... to ze su to kvalitne objektivy sa nehadam, ale osobne by som si tam nechal tu sigmu asi...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

No, kazovy, nekazovy, na to mam zaruku nie? :wink:
To mas tak, mozes natrafit na vadny kus, ale nemusis...
Lacike_11
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

fotak

Príspevok od používateľa Lacike_11 »

ja hladam nieco do 220€ a s manulanym zaostrovanim.. dakujem

vlastne spytam sa vas konkretne na tento fotak http://www.azfoto.cz/_web/fujifilm/fuji ... 00.php?p=1 Fujifilm FinePix S2000 HD
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Nedá sa došetriť aspoň na FZ28? :)
http://www.azfoto.cz/_web/_webshop/nast ... &x=32&y=10
Lacike_11
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

fotak

no ten Panasonic ma Li-lon baterie..
to nechcem jedine AA alebo AAA
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

OK, takze uz mam vsetko :) Dnes som zasiel do Cardiffu na nakupy, kupil som si teda Canon EOS 500D, tu sigmu uz nemaju na skladoch, uzkonci, tak som zobral ten Tamron 17-50mm f/2.8 XR. K tomu HOYA UV filter, 8GB fuji kartu (15mb/s), A tu tasku centon, no a zobral som aj sadu na cistenie objektivu a senzoru, dobre som spravil, ze som to neobjednal z netu, lebo v obchode sa dala zjednavat cena, tym padom, ze som kupoval da sa povedat celu vybavu, tak mi podaval typek kadejake zlavy, spravil mi ceny, poistil mi to vsetko na tri roky, proti accidental damage, a este k tomu dostanem 50 libier spat od Canonu....som spokojny :) Dakujem Vam za vsetky rady.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

a kolko si za ten cely setik dal ? :)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Lub0$ napísal:OK, takze uz mam vsetko :) Dnes som zasiel do Cardiffu na nakupy, kupil som si teda Canon EOS 500D, tu sigmu uz nemaju na skladoch, uzkonci, tak som zobral ten Tamron 17-50mm f/2.8 XR. K tomu HOYA UV filter, 8GB fuji kartu (15mb/s), A tu tasku centon, no a zobral som aj sadu na cistenie objektivu a senzoru, dobre som spravil, ze som to neobjednal z netu, lebo v obchode sa dala zjednavat cena, tym padom, ze som kupoval da sa povedat celu vybavu, tak mi podaval typek kadejake zlavy, spravil mi ceny, poistil mi to vsetko na tri roky, proti accidental damage, a este k tomu dostanem 50 libier spat od Canonu....som spokojny :) Dakujem Vam za vsetky rady.
Tak teda drzim palce nech sa lubi a prajem pekne fotky, dufam ze ich coskoro tu uvidime :)

PS: ja kupujem LEN z netu, a ceny ktore dostavam sa nedavaju so ZIADNYM kamennym porovnavat, ale tak kazdeho vlastny nazor :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

No, mna by to z netu vyslo drahsie...fakt sa dala zrazat cena, lebo som kupoval v podstate celu vybavicku (taku mensiu). Cize sa s nim dalo dohodnut. Napriklad telo stoji original okolo 530...on mi ho dal z 500....sklo malo stat 350, dal mi za 320 a podobne. No a ked mi ponukol na konci poistenie na telo aj na sklo, tak cena dosahovala okolo 1000 libier, a ja som povedal, ze nie, dakujem, ze to je cez moj rozpocet...tak sa ma hned opytal ze aky som mal limit, a ja ze 950...no a spravil to za 950 :D S tym, ze este mi canon vrati 50 libier cashback....cize myslim si ze celkom vyhodne.
Lacike_11
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

foto

dobry.. vybral som si 3 fotaky tak by som chcel vediet ktory je z nich najlepsi.. http://azfoto.cz/_web/_webshop/nastroje ... &x=50&y=11
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Lub0$ napísal:No, mna by to z netu vyslo drahsie...fakt sa dala zrazat cena, lebo som kupoval v podstate celu vybavicku (taku mensiu). Cize sa s nim dalo dohodnut. Napriklad telo stoji original okolo 530...on mi ho dal z 500....sklo malo stat 350, dal mi za 320 a podobne. No a ked mi ponukol na konci poistenie na telo aj na sklo, tak cena dosahovala okolo 1000 libier, a ja som povedal, ze nie, dakujem, ze to je cez moj rozpocet...tak sa ma hned opytal ze aky som mal limit, a ja ze 950...no a spravil to za 950 :D S tym, ze este mi canon vrati 50 libier cashback....cize myslim si ze celkom vyhodne.
No vidis, a mna by tvoja vybava stala 864.20 libier aj s postou :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

s poistenim na tri roky (telo+sklo), proti accidental damage? Ked ho rozbijem, dostanem cisto novy...aj sklo....
:)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Lub0$ napísal:s poistenim na tri roky (telo+sklo), proti accidental damage? Ked ho rozbijem, dostanem cisto novy...aj sklo....
:)
ok + 20 eur :)
ja som priplacal za 3 roky na profi telezoom 10 eur :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Huhu....a uz sme tesne pred 900....ize rozdiel je tam tak 15-20, co nieje az tak moc, aj ked su to stale peniaze no.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Lub0$ napísal:Huhu....a uz sme tesne pred 900....ize rozdiel je tam tak 15-20, co nieje az tak moc, aj ked su to stale peniaze no.
samozrejme pri com, pri tvojom to neni az taky rozdiel, no napr u mna LEN pri objektive je rozdiel cca 600+ eur
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Lub0$.. pekný výber, sám o niečom takom uvažujem, ak budú dobré koncoročné prémie. Skús hodiť nejaké fotky..
http://www.hojko.com/fotite-t80428.html
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

BRM, posnazim sa nieco pofotit, len som ho este ani nemal vonku, musim si najst cas, a hlavne musi vyjst pocasie. Neboj, vsetko bude...planujem zobrat na Slovensko o tri tyzdne, tam nieco pofotim, dockas sa... :)
Svetluška
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Svetluška »

Dobry vecer!

Chcela by som Vas poprosit o pomoc. Zvazujem kupu zrkadlovky a chcela by som aby mala okrem ineho aj jednu funkciu, ale neviem ako sa vola.

Ide o to, ze na jednej fotke su akoby tri fotky naraz. Napriklad clovek sedi oprety o stenu a zaroven ten isty clovek stoji na stolicke aj sedi na vedlajsej stolicke... tazko sa to vysvetluje, ale dufam, ze viete, co myslim.

Kedysi som taky typ foto videla na www.fotoaparat.cz, ale teraz ked som chcela dat jednu ako ukazku na ziadnu neviem natrafit...

Vopred velmi pekne dakujem za kazdu radu!
Napísať odpoveď